Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Assistentie systemen


BMW Head-Up Display

Altijd alles in het zicht. En dat is nog niet alles. Terwijl u op de weg let, projecteert het full-colour BMW Head-Up Display alle voor het rijden relevante gegevens in uw directe gezichtsveld: bijvoorbeeld snelheid, Collision Warning, Speed Limit Info of Check Control meldingen. Omdat uw ogen niet steeds afwisselend hoeven te focussen op de weg en het instrumentenpaneel reist u veiliger en comfortabeler.

Veilig parkeren

Zodat u niet alleen kan uitkijken naar de volgende rit in uw BMW maar ook naar het inparkeren: de intelligente parkeersystemen van BMW ConnectedDrive. Uw BMW helpt u in elke parkeersituatie en maakt manoeuvreren eenvoudig, snel en moeiteloos.

 • Achteruitrijcamera
  Met de achteruitrijcamera heeft u ook achter de auto alles comfortabel in zicht. Een groothoeklens toont elk obstakel in detail op het Control Display in kleur en vanuit het optimale perspectief. Interactieve belijning geeft aan of de parkeerplaats groot genoeg is voor uw BMW en maakt het inparkeren eenvoudiger. Ook bij het manoeuvreren met een aanhanger biedt de achteruitrijcamera ondersteuning met de uitgebreide zoomfunctie. Zo ziet u nooit meer iets over het hoofd.
 • Remote Parking
  Met het Remote Parking assistentiesysteem laat u het parkeren over aan uw BMW. Nadat u bent uitgestapt, parkeert de BMW zichzelf in dan wel uit in een smalle parkeerplek of garage. U drukt simpelweg op de BMW Display Key om deze functie voor afstandbediend parkeren te activeren van buiten de BMW. Het parkeren wordt van begin tot eind begeleid door de Park Distance Control (PDC), de Park Assistant en de sensoren van Surround View. Voor het afstandbediend parkeren dient u uw BMW in het midden van en recht voor een parkeerplek of garage plaatsen. U kunt het inparkeren op elk moment afbreken met behulp van de sleutel. Eenmaal geparkeerd kan de motor via de sleutel worden afgezet. En wanneer het tijd is om te vertrekken, kan de motor ook weer gestart worden via de sleutel. Bij op afstand bediend uitparkeren rijdt de BMW automatisch achteruit in een rechte lijn.
 • Surround View
  Een nieuwe kijk op dingen: Surround View biedt een panoramabeeld van 270┬░ rondom de auto. Zo houdt u het overzicht bij moeilijke in- en uitritten of het parkeren op krappe plekken. Dit wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van camera’s in de buitenspiegels en een achteruitrijcamera. Daarnaast registreren twee digitale camera’s voorin de BMW de situatie links en rechts van de auto en sturen de gegevens door naar het Control Display. Daardoor ziet u op tijd of kruisend verkeer nadert en kunt u daarop reageren.
 • Parking Distance Control
  Dat maakt parkeren en manoeuvreren in kleine ruimtes gemakkelijker: de Park Distance Control (PDC) aan voor- en achterzijde meet met behulp van ultrasone sensoren de afstand tot mogelijke obstakels, waarschuwt akoestisch en geeft de afstand tot de obstakels weer in het Control Display. Het systeem wordt geactiveerd wanneer de afstand minder dan 80 cm bedraagt als de BMW in beweging is, en bij minder dan 30 cm als de BMW stilstaat.

 

PARKING ASSISTANT.

De Parking Assistant met geleiding in lengterichting parkeert uw BMW volautomatisch parallel aan of haaks op de rijbaan. Daarvoor meet het systeem parkeerplekken op als u er met lage snelheid langs rijdt. Als u handmatig parkeert zonder hulp van de Parking Assistant, dan biedt de Active Park Distance Control (PDC) met zijdelingse parkeerhulp extra bescherming tegen parkeerschade.

 

INTELLIGENT RIJDEN.

Blijf ontspannen tijdens uw reis. U kunt vertrouwen op de BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentiesystemen van BMW ConnectedDrive. Deze manoeuvreren u door files, houden een veilige afstand wanneer nodig en reageren razendsnel in gevaarlijke situaties. Geniet van het geruststellende gevoel van veiligheid in uw BMW.

 • Active Cruise Control
  Blijft op veilige afstand. Zodat u kunt ontspannen. Active Cruise Control met Stop & Go-functie inclusief met radar werkende Approach Control Warning met remassistentie voorziet u altijd van effectieve hulp. Radarsensoren scannen permanent de weg, passen uw snelheid aan en houden de afstand tot het voertuig voor u constant. Als de weg weer vrij is, accelereert het systeem automatisch. En dankzij de Approach Control Warning kunt u in elke situatie genieten van een veilige rit, zelfs als de Cruise Control op dat moment niet is geactiveerd. Als een voertuig voor u hard remt, wordt u eerst gewaarschuwd met een visueel signaal, vervolgens met een akoestisch signaal. Als u niet reageert door te remmen, reageert en remt uw BMW voor u.
 • Steering & Lane Control Assistant
  De inschakelbare Steering & Lane Control Assistant (stuur- en rijbaanassistent) met Traffic Jam Assistant ontlast u bij eentonige verkeerssituaties. Tot 210 km/h zorgt dit systeem op elk type weg voor comfortabele ondersteuning bij het sturen en houdt uw BMW in het midden van de rijstrook. Het moderne geleidingssysteem kan onafhankelijk van de Active Cruise Control functioneren. De auto beschikt daartoe over meerdere radarsystemen en een stereocamera, die de omgeving rond uw BMW in de gaten houden. Het systeem ori├źnteert zich daarbij aan de markeringslijnen van de rijbaan en daarnaast aan een eventuele voorligger. Zo houdt uw BMW automatisch de gewenste afstand tot uw voorligger, regelt zelfstandig de rijsnelheid, zo nodig zelfs tot stilstand en stuurt daarbij actief mee. Daarmee vormen de Steering Assistant en Lane Control Assistant een nieuwe stap op de weg naar autonoom rijden. Hoewel de systemen de BMW zelfstandig kunnen besturen, blijft u als bestuurder op grond van wettelijke bepalingen verplicht een hand aan het stuur te houden. Doet u dit niet, dan herkent de BMW dit via sensoren in de stuurwielrand, om u na enige tijd een waarschuwing te geven met een geluidssignaal en de systemen uiteindelijk in stand-by-modus te schakelen. Dat geldt ook als de richtingaanwijzer geactiveerd wordt om van rijbaan te wisselen of wanneer er niet meer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals de minimumbreedte van de rijstrook.
 • Lane Control Assistant
  Als u niet automatisch rijdt, zorgt de Lane Keeping Assistant er via de Active Side Collision Protection (actieve bescherming tegen aanrijdingen tegen de flank) met actieve stuuringrepen voor dat u niet onbedoeld uw rijstrook verlaat of in botsing komt met objecten aan de zijkant van uw BMW. Als een voorligger sterk afremt, reageert de BMW bij geactiveerde Collision Warning direct met een steeds intenser wordende waarschuwing, licht afremmen en uiteindelijk een noodstop.
 • Lane Departure Warning
  Blijf op koers. De Lane Departure Warning inclusief met camera werkende Collision Warning registreert wegmarkeringen op een afstand tot 50 meter en boven een snelheid van 70 km/h. Zodra u aan de linker- of rechterkant de markering van uw rijstrook dreigt te overschrijden zonder activering van het knipperlicht waarschuwt het met camera’s werkende systeem u middels een lichte trilling in het stuur. Collision Warning detecteert uw voorliggers en waarschuwt als de afstand te klein wordt of er kans is op een aanrijding. Zo kunt u op tijd reageren en een ongeval voorkomen.
 • Lane Change Warning
  Uw BMW kijkt voor u over uw schouder. Als een ander voertuig met hoge snelheid van achteren nadert of zich in uw dode hoek bevindt, helpt de Lane Change Warning u de situatie juist in te schatten. Als er al een voertuig op de naastgelegen rijbaan rijdt, waarschuwen radarsensoren u door een symbool in de buitenspiegel. Activeert u desondanks de richtingaanwijzer om van rijstrook te wisselen, dan waarschuwt het systeem middels een trilling in het stuur en een knipperend symbool.
HomeBMWBMW Kennisbank & Instructievideo’sAssistentie systemen