Van Poelgeest

De BMW 7 Serie iPerformance is een Plug-in hybride en verenigt het beste van twee werelden. Kenmerkend voor de BMW 7 Serie iPerformance zijn de bijzonder laag verbruikswaarden en volwaardige rijdynamiek in alle rij modi. Met de verschillende aandrijfmodi kan de bestuurder veel invloed uitoefenen op het reële verbruik. Maar ook het persoonlijke rijgedrag speelt hierbij een belangrijke rol. De actieradius in de zuivere elektrische modus is een afstand van 44 tot 48 kilometer (41 tot 45 kilometer met xDrive). Emissievrij en zonder brandstofverbruik. Bij de gecombineerde modus komt de CO2-emissie uit op 45 tot 51 g/km (49 tot 51 g/km met xDrive). De hoogspanningsaccu is ondergebracht onder de achterbank, zodat er voldoende ruimte overblijft in de bagageruimte (420 liter).

Leverbaar vanaf € 108.599,-

BMW 7 Serie voorraad

Natuurlijk hebben wij de BMW 7 Serie voor u op voorraad staan. Bent u geïnteresseerd, bekijk dan hier de BMW 7 Serie modellen of bekijk onze volledige voorraad

Opladen.

Opladen is eenvoudig en kan via een 230V-stopcontact en binnen vier uur is uw BMW weer elektrisch ‘volgetankt’. Aan de achterkant, middels een klepje in het carrosseriepaneel linksvoor, bevindt zich de oplaadaansluiting. U heeft hiervoor alleen het meegeleverde laadsnoer nodig, dat gemakkelijk in de bagageruimte kan worden opgeborgen.

U kunt uw BMW ook opladen via de BMW i Wallbox, die als laadstation aan de muur gehangen kan worden. De Wallbox levert een hoger laadvermogen waardoor de laadtijd wordt verkort. Het laden duurt dan ongeveer 2,4 uur tot een volle accu.

U kunt ook onderweg opladen aan openbare laadpalen. Hiervoor heeft een snoer nodig dat verkrijgbaar is als Origineel BMW Accessoire. De duur van het opladen varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de stroomsterkte. De LED-lichtringen rond de oplaadaansluiting geven de actuele laadstatus aan, die op afstand gemakkelijk te zien is. Via uw navigatiesysteem en via de BMW ConnectedDrive App ontvangt u informatie over de locatie en beschikbaarheid van geschikte laadstations.

Ontvang een persoonlijk inruilvoorstel

  • Persoonlijk inruilvoorstel
    Wat is uw auto waard?
  • Offerte aanvragen
    Zonder inruilauto
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stapt u in voor een proefrit?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Specifieke wensen? Wij regelen het voor u.

Ziet u niet precies wat u zoekt of bent u geïnteresseerd in Premium Parts voor dit model? Geef ons uw specifieke wensen door, dan regelt Van Poelgeest de rest.

Connectivity.

Er zijn speciale hybride functies beschikbaar voor uw smarpthone, zodat u altijd verbonden bent met uw BMW. Hiermee heeft u altijd zicht op de verbruiks- en efficiëntiewaarden van uw BMW 7 Serie iPerformance.

BMW Connected App
De My BMW Remote App – speciaal voor Plug-in Hybride – toont gedetailleerde informatie over de actuele status van uw BMW. Zoals de autolocatie, laadstatus van de accu en de resterende actieradius.

Het laadproces is op afstand te bedienen via de weektimer. Bestemmingen en locaties van laadstations kunnen vanuit de applicatie rechtstreeks naar uw BMW worden verstuurd. Daarnaast geeft de app de efficiency van elke rit aan, geeft u nuttige tips om efficiënter te rijden en de actieradius te vergroten.

Preconditioning
Ook kunt u op afstand het klimaat in uw BMW regelen. Zo kunt u voor vertrek de temperatuur in uw BMW voorverwarmen of voorkoelen. Aan zeven weekdagen kunnen individueel drie vertrektijden worden toegewezen. Het voorverwarmen of koelen verloopt via de hoogspanningsaccu, of tijdens het opladen via het stroomnet.

Aandrijving.

BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor

De BMW TwinPower Turbo 2,0 liter 4-cilinder benzinemotor in de BMW 740e/Le iPerformance garandeert ultiem rijplezier dankzij zijn soepele krachtontplooiing al vanaf lage toerentallen en zijn krachtige koppel over een breed toerentalbereik. Daarnaast is hij zuinig en emissiearm.
De 4-cilinder benzinemotor beschikt over alle geavanceerde componenten van moderne motorenbouw. Om dynamiek en zuinigheid te maximaliseren is de BMW TwinPower Turbo technologie toegepast, met de volledig variabele klepbediening Valvetronic, dubbele VANOS en directe inspuiting High Precision Injection. Daarmee werkt de motor bij elke belasting met hoog rendement en bespaart daarmee brandstof. In de Plug-in Hybride werkt hij bij het opladen van de hoogvoltage-accu in een hoger belastingsbereik met optimaal rendement. Daarmee wordt naast directe aandrijving van de auto ook op zeer efficiënte wijze elektrische energie gegenereerd voor de hoogvoltage-accu.

De motor uit het BMW EfficientDynamics motorengamma levert een vermogen van 190 kW (258 pk), een koppel van 400 Nm en is goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,4 tot 5,5 seconden (xDrive: 5,3 seconden). Het brandstofverbruik ligt gemiddeld op 2,0 tot 2,2 liter per 100 km (xDrive: 2,1 tot 2,5 l/100 km), de CO2-emissie bedraagt 45 tot 51 g/km (xDrive: 49 tot 56 g/km).

Elektromotor

De vloeistofgekoelde elektromotor van de Plug-in Hybride is geïntegreerd in de transmissie van de BMW. Hij levert 83 kW (113 pk) en genereert een indrukwekkend maximum koppel van 250 Nm. Puur elektrisch rijden is mogelijk over een afstand tot 48 kilometer* (45 kilometer met xDrive*). Daarbij kan een topsnelheid van maximaal 140 km/h worden bereikt.
Zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat fungeert de elektromotor – door de wielen aangedreven – als generator en zet kinetische energie om in elektrische energie; dit principe heet recuperatie. Een nog hogere recuperatiegraad wordt bereikt bij het remmen. Tot een bepaalde druk op het rempedaal vertraagt de BMW Plug-in Hybride uitsluitend via de elektromotor, die daarbij nog meer bewegingsenergie omzet in elektriciteit. Deze kosteloos teruggewonnen energie kan vervolgens worden gebruikt voor aandrijving door de elektromotor of voor de stroomvoorziening van elektrische verbruikers. Daarmee daalt het brandstofverbruik en neemt de efficiëntie van de aandrijving aanzienlijk toe.

* De vermelde waarden zijn voorlopig en nog niet officieel bevestigd en hebben betrekking op 17- en 18-inch wielen, voorzien van banden met lage rolweerstand.

Hoogvoltage-accu

De hoogvoltage-accu van de BMW 740e/Le iPerformance is veilig en ruimtebesparend onder de achterbank aangebracht. Daardoor is de bagageruimte met een volume van 420 liter nauwelijks kleiner dan die van het conventioneel aangedreven model.
Met behulp van het meegeleverde laadsnoer kunt u de accu bijvoorbeeld via een conventioneel 230V-stopcontact of bij een openbaar laadstation opladen. Tijdens het rijden werkt de elektromotor ook als generator en kan kinetische energie omzetten in elektrische (recuperatie), waarbij de accu deze energie opslaat.

Dankzij de lithium-ion-technologie beschikt de vloeistofgekoelde hoogvoltage-accu bij relatief compacte afmetingen over een hoge energiedichtheid. Met een capaciteit van 9,2 kWh kan hij indien nodig korte tijd tot 83 kW voor het gebruik van de elektromotor ter beschikking stellen. Met een volledig opgeladen accu kunt u met de BMW 740e/Le iPerformance een afstand van maximaal 44-48 km puur elektrisch afleggen en een elektrische topsnelheid van 140 km/h halen.

Brandstofverbruik.

Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW 7 Serie modellen met benzine- of dieselmotor:
Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 12,6* tot 4,4
CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 294* tot 116
Brandstofverbruik en CO₂-emissie voor de BMW 7 Serie iPerformance modellen:
Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,5 tot 2,0
CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 56 tot 45
Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 13,9 tot 12,5

Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW 750Li xDrive:
Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 8,5 tot 8,3
CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 197 tot 192

Brandstofverbruik en CO₂-emissie voor de BMW M760Li xDrive en BMW M760Li xDrive Model V12 Excellence*:
Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 12,6
CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 299

Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW 730d:
Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 4,9 tot 4,5
CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 129 tot 119

Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW 740Le iPerformance:
Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,2 tot 2,0
CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 51 tot 49
Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 13,3 tot 12,6

* De hier vermelde waarden zijn voor individuele modellen voorlopige technische waarden.

De waarden voor brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik zijn afhankelijk van de gekozen uitrusting, bijvoorbeeld bredere wielen/banden.

Meer informatie over officiële brandstof- en stroomverbruikswaarden, evenals de CO2-emissiewaarden van nieuwe auto’s vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.
Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto’s vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij Van Poelgeest.

De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.

HomeBMWModellenBMW 740 (L)e Sedan