Van Poelgeest

BMW M5 bij Van Poelgeest

De nog krachtiger en scherper sturende premium sportsedan is te bestellen bij Van Poelgeest vanaf 20 september met een vanaf prijs van € 161.500. De BMW M5 staat vanaf 31 maart in de showroom bij Van Poelgeest.

BMW M GmbH betreedt met de nieuwe BMW M5 nieuw terrein en monteert voor het eerst M xDrive vierwielaandrijving. De BMW M5 (gecombineerd verbruik van 10,5 l/100 km, CO2-emissie van 241 g/km*) biedt daarmee onder alle omstandigheden ongekende dynamiek en gebruiksgemak. De auto borduurt voort op het concept van een luxueuze, uiterst sportieve zakensedan dat al in 1984 verscheen in de vorm van de o orspronkelijke BMW M5.

Door toepassing van onder andere nieuw ontwikkelde turbo’s, ultra-efficiënte indirecte koeling van de aanzuiglucht en verhoogde druk van de brandstofinspuiting (tot maar liefst 350 bar) zijn motorvermogen en koppel gestegen naar 441 kW (600 pk) tussen 5.860 en 6.000 tpm en 750 Nm tussen 1.800 en 5.600 tpm. De nieuwe BMW M5 accelereert van 0-100 km/u in 3,4 seconden en van 0-200 in slechts 11,1 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Met het optionele M Driver’s Package is een topsnelheid van 305 km/u mogelijk.

De royale standaarduitrusting van de nieuwe BMW M5 omvat onder meer het navigatiesysteem Professional, alarmsysteem klasse 3, Harman Kardon Surround Sound System, adaptieve LED-koplampen met grootlichtassistent, Dynamic Damper Control, elektrisch verstelbare BMW Sportstoelen met Merino lederbekleding en stoelverwarming en Emergency call, ConnectedDrive en Remote Services.

De nieuwe BMW M5: highlights.

  • De zesde generatie van de meest succesvolle premium performance sedan ter wereld (brandstofverbruik gecombineerd: 10,5 l/100 km; CO2- emissie gecombineerd: 241 g/km*). Met een nog overtuigender en unieke mix van circuitwaardige potentie, alledaagse bruikbaarheid en comfort van een luxueuze business sedan.
  • In de nieuwe BMW M5 debuteert M xDrive. Deze M-specifieke vierwielaandrijving koppelt de buitengewone scherpte en precisie van de gebruikelijke aandrijflijn die alle M-modellen kenmerkt aan superieure tractie onder alle omstandigheden.
  • De nieuwe BMW M5 beschikt over een nieuwe 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic, ook geschikt voor op het circuit.
    De verschillende M xDrive rijmodi (4WD, 4WD Sport, 2WD) tillen de rijdynamiek van de BMW M5 naar een nog hoger niveau. In de 2WD-modus schakelt de auto over op achterwielaandrijving voor een ultiem sportieve rijbeleving.
  • 4,4-liter V8 motor met M TwinPower Turbo technologie nu standaard goed voor 441 kW/600 pk en een maximum koppel van 750 Nm.
    De prestatiecijfers van de nieuwe BMW M5 zijn meer dan indrukwekkend: hij accelereert van 0-100 km/uur in maar liefst 3,4 seconden en van 0-200 km/uur in slechts 11,1 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/uur of bedraagt met het optionele M Driver’s Package 305 km/uur.
  • Net als alle M-modellen is de nieuwe BMW M5 fijn geslepen op het meest uitdagende circuit ter wereld, de Nürburgring Nordschleife.
    Vering en demping bieden M-specifieke componenten voor een uitmuntende rijdynamiek.
  • Zelfs met M xDrive is de nieuwe BMW M5 lichter dan zijn voorganger (exclusief bestuurder 1855 t.o.v. 1870 kilo). Dat is bereikt door toepassing van een superlicht CFRP (met koolstofvezel versterkt kunststof) dak en een lichter uitlaatsysteem.
  • De voorbumper heeft een compleet nieuw design. Grote luchtinlaten verzekeren voldoende koeling voor motor, transmissie en remmen, zelfs tijdens circuitgebruik.
  • De nieuwe BMW M5 heeft standaard M compound remschijven en remblokken met blauw gekleurde remklauwen met zes zuigers vóór en achter zwevende remklauwen met enkele zuigers. Optionele koolstof-keramische M remmen – herkenbaar aan de goudkleurige remklauwen – verlagen het gewicht met 23 kilogram en zijn nog beter bestand tegen extreme belasting en hitte.
  • Op het vlak van uitrusting is geen enkele concessie gedaan. Lederen bekleding is standaard, evenals M-stoelen voorin. Optioneel zijn nieuwe multifunctionele M-stoelen. Bovendien is de nieuwe M5 leverbaar met alle assistentiesystemen die bij de BMW 5 Serie mogelijk zijn.
  • Standaard zijn gepolijste 19-inchwielen met vijf dubbele spaken in de kleur Orbit Grey (voor: 9,5 x 19, achter: 10,5 x 9. Met banden voor in de maat 275/40 R 19 en achter in de maat 285/40 R 19). Optioneel zijn 20-inchwielen met zeven dubbele spaken (9,5 x 20 voor en 10,5 x 20 achter. Voorbanden: 275/35 R 20, achterbanden: 285/35 R 20).
  • Voor de nieuwe BMW M5 is er een exclusieve kleur Marina Bay Blue Metallic beschikbaar naast een serie andere kleuren waaronder diverse kleuren met een matte afwerking.
  • De nieuwe M5 is er ook tijdelijk als First Edition in een oplage van vierhonderd stuks met een exclusieve uitrusting

MINI Clubman Business Edition

Overzicht

HomeNieuwsBMW M5 bij Van Poelgeest