Van Poelgeest

Veelgestelde vragen over elektrisch MINI rijden

Antwoord op al uw vragen over elektrisch rijden in een MINI

Wanneer u net elektrisch rijd of wilt gaan rijden is het begrijpelijk dat elektrisch rijden vragen op kan roepen. Het is natuurlijk een hele andere manier van autorijden dan dat we gewend zijn. Team Van Poelgeest beantwoord graag al uw vragen over elektrisch rijden. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen over elektrisch rijden in een MINI.

Vragen over opladen

Waar kan ik mijn elektrische MINI opladen?

U kunt uw elektrische of hybride MINI op verschillende plekken opladen zoals thuis, onderweg of op het werk. Met de laadoplossingen van MINI Charging kunt bijna overal uw MINI opladen. Van Poelgeest adviseert u graag over het opladen van uw elektrische of hybride MINI. Ontdek meer over opladen.

Hoe kan ik mijn elektrische MINI opladen?

Een elektrische of hybride MINI kunt u gemakkelijk thuis opladen met de MINI Wallbox. Onderweg heeft u met de standaard geleverde laadkabel en MINI Charging Card toegang tot bijna alle publieke laadpunten en snellaadstations in Europa. Uiteraard is het ook mogelijk om uw elektrische MINI op het werk op te laden. Ontdek alles over opladen bij Van Poelgeest.

Hoe kan ik thuis opladen?

U kunt uw elektrische of hybride MINI thuis gemakkelijk opladen met de laadoplossingen van MINI. Voor particuliere rijders is de MINI Wallbox de beste optie. Zakelijke rijders kunnen voordelig zakelijk laden met de Alfen Eve Single Pro-Line van Eneco. Ontdek de laadoplossingen voor thuis opladen bij Van Poelgeest.

Kan ik mijn elektrische MINI opladen aan een gewoon stopcontact?

Wij raden aan om uw elektrische of hybride MINI niet via het huishoudelijke stopcontact op te laden. Het aansluiten van een thuislaadpunt zoals de MINI Wallbox op een aparte groep is veiliger en tevens sneller. Ontdek alles over uw MINI thuis opladen.

Wat kost thuis opladen?

De gemiddelde kosten voor het thuis opladen van uw elektrische of hybride MINI hangen af van de energietarieven van uw leverancier en het type contract dat u heeft. U betaalt gemiddeld zo’n 26 cent per kWh. Voorbeeld: De MINI Electric heeft een accupakket van 32 kWh, een volle accu kost dan 8,32 euro. Met een volle accu kan de MINI Electric gemiddeld zo’n 234 kilometer rijden, dus komen we uit op 0,035 cent per kilometer.

Waar kan ik onderweg opladen?

U kunt uw elektrische of hybride MINI onderweg bijna overal opladen. MINI Charging biedt u namelijk toegang tot een een groeiend internationaal netwerk van openbare laadpunten en snellaadstations. De lader voor openbare laadpunten is inbegrepen in de standaarduitrusting van elke elektrische MINI, net als de MINI Charging Card. Lees meer over onderweg opladen.

Hoe lang duurt onderweg opladen?

De laadtijd aan een openbaar laadpunt is afhankelijk van de laadcapaciteit, type laadkabel en het laadvermogen van de auto. Het volledig opladen aan een publieke laadpaal duurt gemiddeld zo’n 7 uur. Geen zin om lang te wachten? Bij een snellaadstation is uw elektrische of hybride MINI al in 30 minuten tot 80% opgeladen.

Hoe vind ik onderweg een laadpunt in de buurt?

U kunt het dichtstbijzijnde laadpunt gemakkelijk vinden in de MINI-app of in het navigatiesysteem van uw elektrische of hybride MINI. De zoekresultaten kunt u filteren op AC laadstations en snellaadstations, zo vindt u gemakkelijk een passend laadpunt in de buurt. Ontdek meer over onderweg opladen.

Hoe werkt opladen op het werk?

Het is bij steeds meer bedrijven mogelijk om uw elektrische of hybride MINI op te laden terwijl u werkt. Er zijn tegenwoordig vaak laadpunten die enkel beschikbaar zijn voor medewerkers van een bedrijf of is er een laadplein waar iedereen kan opladen, maar waar medewerkers goedkoper kunnen laden. Het gebruik maken van een laadpunt op het werk gaat op dezelfde manier in z’n werk als thuis of onderweg laden. Lees meer over opladen op het werk.

Wat kost het opladen van een elektrische auto op het werk?

De eigenaar van het laadpunt op het werk bepaalt wat u betaalt voor het opladen van uw elektrische of hybride MINI. Wij adviseren u om het opladen van uw elektrische of hybride MINI op het werk te bespreken met uw werkgever. Wanneer u uw MINI bij een openbaar laadstation in de buurt van werk oplaad kunt u de laadkosten in de MINI-app of in het navigatiesysteem vinden.

Hoe vraag ik een laadpunt aan voor op het werk?

Wanneer u de eigenaar bent van het bedrijfspand heeft u de mogelijkheid om een laadpunt aan te vragen. Zo niet, dient u eerst toestemming te vragen aan de eigenaar van het pand. Daarnaast is de Charge Point Operator een belangrijke stakeholder in het proces. Deze leverancier van het laadpunt is namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud en de afrekening van de laadsessies. Tot slot is het belangrijk om te weten dat een laadvoorziening impact heeft op het mobiliteitsbudget en de parkeervoorzieningen. Ontdek meer over zakelijke laadoplossingen.

Hoe werkt de betaling van publiek laden?

Het laden van uw elektrische MINI gebeurt zonder contant geld, maar met de MINI Charging laadpas. U betaalt eenvoudig door een maandelijkse afschrijving van uw rekening. Met uw online MINI Charging-account heeft u altijd overzicht in uw laadsessies en kosten.

Vragen over actieradius

Wat is de actieradius van de MINI Electric?

De MINI Electric heeft een actieradius van 234 kilometer volgens de WLTP meting. Ontdek meer over de MINI Electric bij Van Poelgeest.

Wat is de actieradius van de hybride MINI Countryman SE?

De hybride MINI Countryman SE heeft een elektrische actieradius van 55 tot 61 kilometer. Samen met de benzinemotor komt de hybride Countryman zo’n 500 kilometer ver. Ontdek alles over de MINI Countryman SE bij Van Poelgeest.

Welke factoren beïnvloeden de actieradius van mijn MINI?

Een belangrijke externe factor die van invloed is op de actieradius is de buitentemperatuur. U kent het al van de batterij van uw smartphone: bij lage temperaturen nemen de prestaties af. De invloed van buitenaf is in uw elektrische MINI is echter grotendeels geëlimineerd dankzij geoptimaliseerde gebruiksstrategieën.

Hoe beïnvloedt mijn rijstijl de actieradius van mijn elektrische en Plug-in Hybride MINI?

Net als bij een conventionele auto worden de prestaties van een elektrische auto beïnvloed door de rijstijl van de bestuurder. In het algemeen geldt: een anticiperende en ontspannen, gelijkmatige rijstijl bevordert de actieradius. Als u bijvoorbeeld op de autosnelweg de snelheid op 100 in plaats van 130 km/h houdt, dan vergroot u de actieradius merkbaar. Bij het terugwinnen van de energie, dus altijd als de bestuurder het stroompedaal loslaat en/of remt, wordt de bewegingsenergie omgezet in elektriciteit die in de accu wordt opgeslagen – zo vergroot u de actieradius.

Vragen over elektrische MINI modellen

Wat is het aanbod elektrische MINI’s?

U kunt bij MINI kiezen tussen de volledig elektrische MINI Electric en de hybride MINI Countryman SE. Vanaf 2024 wordt de elektrische MINI Aceman toegevoegd aan het elektrische gamma van MINI. Ontdek alle elektrische modellen bij Van Poelgeest.

Kan ik een elektrische MINI Private leasen?

De elektrische MINI Electric en de hybride MINI Countryman SE zijn beide beschikbaar voor MINI Private Lease. De MINI Electric rijdt u al vanaf € 459 per maand . Ontdek meer over MINI Private Lease.

Hoeveel procent bijtelling betaal ik over een elektrische MINI in 2022?

Over de eerste € 35.000,- betaal u slechts 16% bijtelling. Over alles boven de € 35.000,- betaalt u 22% bijtelling.

Kan ik gebruik maken van de subsidie regeling voor een elektrische MINI?

Aan het begin van elk jaar stelt de overheid subsidie beschikbaar voor elektrische modellen. De ervaring leert dat deze subsidiepot vaak al in het eerste half jaar op is. Bekijk de huidige status van de subsidie voor elektrische auto’s hier.

HomeMINIElektrisch MINI rijdenVeelgestelde vragen over elektrisch MINI rijden