Van Poelgeest

Axalta Refinish installeert eerste ColorSystem bij Van Poelgeest Autoschade.

Axalta Refinish installeert eerste ColorSystem bij Van Poelgeest Autoschade.

Op 29 januari 2024 heeft Axalta Refinish de eerste installatie van ColorSystem, het eigen laksysteem van BMW Group, uitgevoerd bij Van Poelgeest Autoschade. ColorSystem is technologisch gezien een van de meest geavanceerde laksystemen ter wereld en geeft ons de mogelijkheid om autoschades te herstellen volgens de strenge fabrieksnormen van BMW Group.

Tijdens de installatie is een ColorSystem mengrek geïnstalleerd, welke is ingericht met HydroColor basislak. Deze lak wordt geleverd in het Axalta-flessensysteem, welke gemaakt zijn van 50% gerecycled plastic en voorzien zijn van precieze doseringsdoppen voor nauwkeurig mengen zónder verspilling. Dit samen resulteert in een vermindering van CO2-equivalente uitstoot en afval, daarmee wordt bijgedragen aan een duurzame wereld.

“Wij zijn zeer verheugd dat de eerste installatie in Nederland nu een feit is. De samenwerking met Axalta Refinish levert de allerbeste oplossing in de markt voor ons laksysteem ColorSystem.” Zegt John van Oost, Manager Schadeherstel bij BMW Group Nederland. “Wij kunnen door deze vooruitstrevende laktechnologieën ons schadeherstelproces optimaliseren en verder verduurzamen.”

Fast Cure Low Energy
Naast het ColorSystem levert Axalta ook het nieuwste innovatieve laksysteem met Fast Cure Low Energy-technologie. Dit systeem verminderd potentieel de CO2-equivalente uitstoot en het energieverbruik bij schadeherstel tot wel 45% ten opzichte van standaard laktechnologieën.

Bert van ’t Ende, Manager Schade bij Van Poelgeest Autoschade in Amersfoort: “Wij zijn er erg trots op dat wij dit laksysteem als eerste BMW en MINI dealer in Nederland op de werkvloer kunnen introduceren. Het feit dat wij hiermee ook op ons energieverbruik kunnen besparen is een enorm pluspunt voor ons. Wij streven er altijd naar om efficiënter en duurzamer te werken. Dankzij deze samenwerking kunnen wij dit óók doorzetten binnen de schadeherstelwerkzaamheden.”

“Wij zijn enorm trots dat de eerste installatie van ColorSystem binnen de BMW en MINI dealerorganisatie bij Van Poelgeest Autoschade in Amersfoort, nu heeft plaatsgevonden” zegt Dirk de Mooij, Strategic Sales Manager bij Axalta Refinish Nederland. Hij vervolgt: “Voor Axalta Refinish heeft het ontwikkelen van slimme en duurzame technologieën en laksystemen voor haar partners en klanten een hoge prioriteit. Het is een heugelijk feit dat deze samenwerking is gestart en dat wij kunnen bijdragen aan de hoge normen op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en verduurzaming van het schadeherstelproces van BMW Group Nederland.”

Benieuwd naar Van Poelgeest Autoschade? Wij vertellen je graag meer!

De nieuwe BMW 5 Serie Touring en de eerste, volledig elektrische BMW i5 Touring

Overzicht

BMW modelupdates voor voorjaar 2024

HomeNieuwsAxalta Refinish installeert eerste ColorSystem bij Van Poelgeest Autoschade.