bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

BMW Group verkoopt miljoenste geëlektrificeerde model, een nieuwe mijlpaal in het transformatieproces

BMW Group verkoopt miljoenste geëlektrificeerde model, een nieuwe mijlpaal in het transformatieproces

Als het om elektrisch rijden gaat, gaat BMW ook ambitieus te werk. Het merk heeft zijn miljoenste geëlektrificeerde model verkocht en wil over slechts twee jaar twee miljoen van dit soort modellen op de weg hebben. De BEV-verkopen worden in 2022 verdubbeld, zo is het streven.

Kort voor het einde van het jaar vierde de BMW Group de levering van zijn één miljoenste geëlektrificeerde auto: Pieter Nota, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor Customer, Brands and Sales, overhandigde de mijlpaalauto, een BMW iX xDrive40 onlangs aan de nieuwe eigenaar in BMW Welt. Bij de aflevering kreeg de klant een speciale bonus: De klant ontving niet alleen de sleutels van zijn nieuwe auto, maar ook een BMW Wallbox om veilig en gemakkelijk thuis te kunnen opladen, evenals een tegoed voor openbaar opladen in heel Europa met BMW Charging.

2 miljoen per 2025

“De levering van onze één miljoenste geëlektrificeerde auto markeert een mijlpaal in onze transformatie – en we hebben de volgende al in het vizier. We streven ernaar om in slechts twee jaar de grens van twee miljoen te passeren”, aldus Nota. “Dankzij ons continu groeiende productaanbod stellen we onszelf ambitieuze verkoopdoelen, met name voor volledig elektrische modellen: in 2022 willen we de verkoopcijfers van dit jaar verdubbelen. Rond 2025 zal de BMW Group ongeveer twee miljoen volledig elektrische voertuigen aan klanten hebben afgeleverd. We verwachten dat in 2030 ten minste één op de twee verkochte auto’s van de BMW Group volledig elektrisch zal zijn”, vervolgde Nota.

De BMW Group bracht half november twee belangrijke innovatieve modellen op de markt, de BMW iX en de BMW i4. Beide modellen worden wereldwijd zeer goed ontvangen door klanten.

In de loop van volgend jaar zal BMW Group zijn aanbod van geëlektrificeerde producten uitbreiden met volledig elektrische versies van de BMW 7 Serie (BMW i7) en de BMW X1. De BMW 5 Serie zal in 2023 aan het elektrische gamma worden toegevoegd. De opvolger van de MINI Countryman en de volledig elektrische Rolls-Royce Spectre zullen volgen. In de komende tien jaar wil BMW Group in totaal zo’n tien miljoen volledig elektrische auto’s op de weg brengen.

Het MINI-gamma zal begin 2030 al volledig elektrisch zijn en Rolls-Royce zal vanaf 2030 een volledig elektrisch merk zijn. Alle toekomstige nieuwe modellen van BMW Motorrad op het gebied van stedelijke mobiliteit zullen ook volledig elektrisch zijn.
 

Wil je ook elektrisch gaan rijden in combinatie met het rijplezier van een BMW? Maak dan eens kennis met de nieuwe BMW i4, BMW iX3 en BMW iX bij één van onze Van Poelgeest vestigingen.

MINI Nederland presenteert twee Nederlandse MINI Voices: BYBORRE en Studio RENS

Overzicht

MINI Electric verlicht decembermaand

HomeNieuwsBMW Group verkoopt miljoenste geëlektrificeerde model, een nieuwe mijlpaal in het transformatieproces