Van Poelgeest

Dynamischer en veelzijdiger dan ooit: De nieuwe BMW i5.

Dynamischer en veelzijdiger dan ooit: de nieuwe BMW i5.

Dynamischer dan ooit, met een schat aan digitale innovaties en voor het eerst volledig elektrisch aangedreven: maak kennis met de nieuwe BMW i5. Deze nieuwe editie van ‘s werelds meest succesvolle business-sedan neemt het voortouw op de weg naar duurzame premium mobiliteit in het hogere middensegment. Consequente elektrificatie, het geavanceerde BMW iDrive display- en bedieningssysteem met ‘QuickSelect’, nieuwe digitale diensten en meer duurzaamheid gedurende de gehele levenscyclus van het product kenmerken de nieuwkomer. De showroomintroductie van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan – elektrische de BMW i5 genoemd – staat gepland voor 21 oktober 2023. De nieuwe modelgeneratie zal wereldwijd worden aangeboden met een volledig elektrische aandrijflijn en, afhankelijk van de marktregio, ook met plug-in hybride-systemen en met zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren, inclusief 48-volt mild hybrid-technologie.

Sportieve elegantie en een opvallende uitstraling met een nieuwe designtaal

Een strakke en gereduceerde designtaal benadrukt de sportieve elegantie en de uitstraling van de nieuwe i5. Ten opzichte van het voorgaande model is de nieuwe generatie in de lengte met 97 millimeter gegroeid tot 5.060 millimeter, in de breedte met 32 millimeter tot 1.900 millimeter en in de hoogte met 36 millimeter tot 1.515 millimeter. Zijn wielbasis werd met 20 millimeter verlengd tot 2.995 millimeter.

Het dashboard van de nieuwe BMW 5 Serie heeft een aanzienlijk lager aantal knoppen en bedieningselementen dan het voorgaande model. Dit wordt bereikt door het consequent digitaliseren van functies. Het BMW Curved Display herinterpreteert het kenmerkende idee van het merk met betrekking tot de oriëntatie op de bestuurder. Het volledig digitale displaysysteem bestaat uit een 12,3-inch Information Display en een 14,9-inch Control Display. Ook het stuurwiel is opnieuw ontworpen met een afgeplatte onderkant en haptische feedback op de bedieningspanelen. De optionele BMW Interaction Bar is een ander highlight. Deze strekt zich uit over de gehele breedte van het instrumentenpaneel.

Volledig elektrische BMW i5 M60 xDrive als topmodel

De volledig elektrische BMW i5 is uitgerust met verbeterde BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie en wordt op de markt gebracht in twee uitvoeringen. De BMW i5 M60 xDrive combineert een aandrijving met maximaal 442 kW/601 pk met kenmerkende M-prestaties. Twee aandrijfunits op de voor- en achteras zorgen samen voor een elektrische vierwielaandrijving. Het gegenereerde systeemkoppel bedraagt maximaal 820 Nm wanneer M Sport Boost of de M Launch Control-functie wordt geactiveerd. Hierdoor kan de BMW i5 M60 in 3,8 seconden van nul naar 100 km/u accelereren. Zijn topsnelheid is elektrisch begrensd op 230 km/u. De BMW i5 eDrive40 beschikt over een elektromotor die de achterwielen aandrijft en levert een maximumvermogen van 250 kW/340 pk en een maximumkoppel van maximaal 430 Nm met Sport Boost of Launch Control-functie. De BMW i5 eDrive40 accelereert in 6,0 seconden van nul naar 100 km/u, zijn topsnelheid bedraagt 193 km/u.

Nieuwe benzine- en dieselmotoren met 48-volt mild hybrid-technologie

De benzine- en dieselmotoren van de nieuwe modulaire generatie BMW Group Efficient Dynamics-motoren zijn stuk voor stuk voorzien van 48-volt mild hybrid-technologie en worden standaard gecombineerd met een nieuwe 8-traps Steptronic Sport-transmissie.

In Europa zijn bij de marktintroductie de viercilinder BMW 520i Sedan met 153 kW/208 pk, de BMW 520d Sedan en de BMW 520d xDrive Sedan met beide 145 kW/197 pk leverbaar. Andere benzinemotoren met vier en zes cilinders zijn buiten Europa verkrijgbaar. Het modellengamma wordt in het voorjaar van 2024 aangevuld met twee varianten met plug-in hybride aandrijving van de nieuwste generatie. Voor de BMW 5 Serie Sedan is vanaf 2024 een nieuwe lijn zescilinder dieselmotor beschikbaar. Een andere variant van de BMW i5 met elektrische vierwielaandrijving volgt eveneens in de loop van 2024.

Fotogalerij

BMW Group toont unieke modellen tijdens Historic Grand Prix in Zandvoort

Overzicht

BMW modelupdates voor zomer 2023

HomeNieuwsDynamischer en veelzijdiger dan ooit: De nieuwe BMW i5.