Van Poelgeest

Elektrisch rijden, nog voordeliger met een subsidie.

Elektrisch rijden, nog voordeliger met een subsidie.
Denkt u na over het aanschaffen of (private) leasen van een elektrische auto? Vanaf 1 juli is dat nóg aantrekkelijker. Bij een middenklasse, volledig elektrische, auto profiteert u vanaf dat moment namelijk van € 4.000,- subsidie. Gaat uw voorkeur naar een gebruikte auto? Dan profiteert u van € 2.000,-.

Al jaren is de elektrische auto een goed alternatief voor de zakelijke rijder. Maar deze subsidie is écht gericht op de particulier, of de zakelijke rijder met mobiliteitsbudget natuurlijk. Naast de benoemde subsidie voor particulieren is een elektrische BMW of MINI vrijgesteld van wegenbelasting, zodat deze voor iedereen extra aantrekkelijk is.

Koop
Koopt u een BMW of MINI met een nieuwwaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro? Dan kan u aanspraak maken op de subsidie en ontvangt u € 4.000,-. Op deze manier is de MINI Electric bijvoorbeeld, na de subsidie, leverbaar vanaf € 30.900,-. De BMW i3 is dan, met 260 km range, leverbaar voor € 38.411,-. Verkoopt u de auto binnen drie jaar? Dan betaald u een deel van dit bedrag aan de overheid terug.

Private Lease
Als leaserijder krijgt u de subsidie per maand uitbetaald. Iedere maand ontvangt u € 83,-. In het geval van een MINI Electric is dat een mooi bedrag dat u als “korting” op de private lease kan zien! Zo rijdt u de nieuwste, meest innovatieve en volledig elektrische MINI voor € 422,- per maand, in plaats van € 505,-. Een voordeel van ruim 15%, dankzij de rijksoverheid! Wanneer u het Private Lease contract eerder stopt, stopt ook de betaling van de subsidie.

Lees alles over de EV Subsidie

BMW 4 Serie Coupé laat zijn nieren zien

Overzicht

De grootste MINI, de Countryman, is nog verder verbeterd

HomeNieuwsElektrisch rijden, nog voordeliger met een subsidie.