Van Poelgeest

De MINI Electric blijft een echte MINI

De BMW i3 was er op tijd bij op het gebied van elektrisch rijden, het lijkt erop dat MINI nu al die kennis heeft gebruikt voor de eerste volledig elektrische MINI; De MINI Electric. Vorige week hebben een paar Nederlandse journalisten exclusief bij het MINI hoofdkantoor in München in een prototype van de nieuwe MINI Electric mogen rijden.

Stéphan Vermeulen van Autoweek is één van de gelukkigen, met al 17 jaar ervaring geeft hij zijn oordeel over de MINI Electric waarvan naar verwachting in november 2019 de productie wordt gestart. (Bron: AutoWeek)

MINI Electric; het uiterlijk en de rijeigenschappen daar draait het om!

De MINI Electric blijft een echte MINI kunnen wij concluderen uit de reactie van Stéphan; “Het uiterlijk en de rijeigenschappen, daar draait het om… Bij de acceleratie vanuit stilstand is het kinderlijk eenvoudig om de 2.0 turbo met 190 pk bij te houden. De enorme trekkracht van de elektrische MINI wordt verrassend goed op het natte asfalt losgelaten… Slalommend knallen we nog altijd achter de Cooper S aan, een krappe bocht vol uitaccelereren is geen probleem. Door de verfijnde ingrepen van de tractieregeling gaat dat veel beter dan we gewend zijn in de elektrische voorwielaandrijvers die we nu kennen”

De MINI Electric actieradius

Stéphan schat de praktijk actieradius voorlopig in op iets meer dan 230 kilometer. Concreet zijn er door MINI nog geen cijfers gecommuniceerd en blijft het hier nog even gissen.

Het artikel zelf lezen en op de hoogte blijven?

Download hieronder eenvoudig het artikel, met het downloaden meld u zich automatisch aan om op de hoogte te blijven van de nieuwe MINI Electric.

Alleen op de hoogte blijven van de nieuwe MINI Electric? Klik dan hier.

Bron artikel en afbeeldingen: AutoWeek

MINI Clubman

Overzicht

Elektrische MINI E

HomeMININieuwsDe MINI Electric blijft een echte MINI