Van Poelgeest

MINI Cooper Electric.

Opnieuw Uitgevonden.

Scroll

De nieuwe MINI Cooper Electric 2024.

De volledig nieuwe elektrische MINI Cooper Electric met zijn minimalistisch design is onthuld. De MINI Cooper is 60 jaar en spreekt steeds weer jonge generaties aan. Dat komt door z’n briljante compacte uiterlijk en onevenaarbare Go Kart-feeling. De volledig nieuwe elektrische MINI Cooper brengt dit meer dan ooit tevoren, dankzij een totaal nieuwe designstijl die terugkeert naar de MINI Cooper-essentie. De typische Go-Kart ervaring blijft met de elektrische aandrijving behouden, met hulp van een bredere wielbasis en diverse nieuwe rijhulpsystemen. Het rijbereik is ook zeer praktisch met 402 kilometer (WLTP-meting).

Maak u klaar voor de nieuwe generatie MINI Cooper met volledig elektrische aandrijving. In twee uitvoeringen binnenkort te bestellen bij Van Poelgeest. Vraag onze MINI-experts naar de bestelopties. De prijs van de MINI Cooper SE is al bekend en bedraagt € 38.990. De prijzen voor alle andere varianten worden nog in 2023 bekendgemaakt en u blijft het beste op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Meld u aan voor de MINI Cooper Electric nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het origineel opnieuw uitgevonden.

Het charismatische nieuwe MINI Cooper Electric exterieur.

De kunstenaars van MINI hebben een volledig nieuwe designtaal ontwikkeld voor de MINI Cooper, genaamd Charismatic Simplicity. Net als de allereerste MINI Cooper, is de nieuwe MINI Cooper Electric prachtig in zijn eenvoud. Het compacte silhouet verbergt een heerlijk robuuste hatchback met een korte motorkap, lange wielbasis en opvallend grote wielen. Dat komt ook door het wegwerken van de wielkuiplijsten. Bovendien zijn de portiergrepen verzonken en de raamoppervlakken groter gemaakt. Zo lijkt de MINI Cooper groot, sterk en ongelofelijk snel.

De nieuw ontwikkelde accentkleur Vibrant Silver onderscheidt de MINI Cooper Electric ook. Die vergroot subtiel de oppervlakten van de carrosseriedelen. De LED-koplampen zijn tevens volledig nieuw en bieden optioneel drie instelbare lichtsignaturen. Zo maakt u uw MINI Cooper nog persoonlijker. De nieuwe MINI heeft zelfs een welkom- en tot ziens-lichtanimatie voor u. Hetzelfde geldt voor de achterlichten waarin de Union Jack natuurlijk niet mag ontbreken.

MINI Cooper Electric

MINI Cooper Electric Interieur

Terug naar de basis: het MINI Cooper Electric interieur.

Nog een kenmerk van een echte MINI Cooper Electric is dat hij van binnen veel groter is dan hij van buiten lijkt. Het nieuwe interieur zet de puristische stijl door en keert terug naar het dashboardontwerp van de klassieke MINI uit 1959. Die had een rond instrumentenpaneel en de nieuwe MINI Cooper heeft nu een rond touchscreen middenin het dashboard. Hij functioneert als instrumentenpaneel en als infotainmentscherm. U kunt hem volledig naar uw eigen smaak instellen en uitbreiden met verschillende opties. Bijvoorbeeld het optionele Head-Up Display, dat alle belangrijke rij-informatie projecteert in het kijkveld van de bestuurder.

Zo oogt de MINI Cooper Electric veel ruimer en oogt hij zowel modern als klassiek. Nog een herkenbare toevoeging is de togglebar onder het ronde scherm, met tuimelschakelaars. Zo weet iedereen die binnenstapt in één oogopslag dat het een MINI Cooper is.

MINI Cooper Electric motorvarianten.

De elektrische MINI Cooper komt in twee motoruitvoeringen naar Nederland: de MINI Cooper E en de MINI Cooper SE. Beide versies hebben een uitstekende actieradius waarmee u ritten tot ver buiten de bebouwde kom kunt maken. Ook hoeft u niet te schakelen, wat de Go-Kart ervaring van de MINI Cooper nog authentieker maakt.

Hieronder vindt u de specificaties van de nieuwe MINI aandrijflijnen.

MINI Cooper E
Vanaf: N.n.b.

Vermogen: 135 kW / 184 pk
Koppel: 290 Nm
Accucapaciteit: 40,7 kWh
Actieradius: 305 km
0 – 100 km/u in 7,3 seconden

MINI Cooper SE
Vanaf: € 38.990

Vermogen: 160 kW / 218 pk
Koppel: 330 Nm
Accucapaciteit: 54,2 kWh
Actieradius: 402 km
0 – 100 km/u in 6,7 seconden

MINI Operating System 9 en de nieuwe MINI Interaction Unit.

In het nieuwe interieur springt het ronde 24 centimeter brede OLED-touchscreen gelijk in het oog. De MINI Interaction Unit combineert de functies van een instrumentarium en infotainmentscherm ineen, maar is nog zoveel meer. Het biedt apps voor navigatie, het afspelen van media, je telefoon en nog een lijst aan opties. U kunt het allemaal tijdens het rijden bedienen met een simpele aanraking, en zelfs dat hoeft niet.

Elke nieuwe MINI Cooper wordt uitgerust met de MINI Intelligent Personal Assistant. Via stemcommando’s helpt de functie om alles aan uw Cooper in te stellen. Dat doet u door de simpelweg ‘Hey MINI’ te zeggen of door op het stemcommando-knopje op het stuur te drukken. Via het ronde scherm licht de assistent op en geeft aan welke functies het aanpast voor u.

Van navigatie tot telefonie of de radio, de Personal Assistant kan het regelen. De MINI Intelligent Personal Assistant zoekt zelfs het weerbericht voor u op of kan een mop vertellen. Probeer het maar eens! Vraag een MINI Cooper proefrit aan bij Van Poelgeest. De elektrische MINI Cooper is binnenkort in alle uitvoeringen leverbaar bij onze MINI-vestigingen.

MINI Operating System 9

MINi Cooper Electric opladen

MINi Cooper Electric opladen: Makkelijk en snel.

De elektrische MINI Cooper kunt u eenvoudig laden bij een reguliere laadpaal met maximaal 11 kW laadsnelheid. Maar snelladen is ook mogelijk en dan laadt de MINI Cooper E met wel 75 kW. De MINI Cooper SE haalt zelfs maximaal 95 kW. Daarmee is de accu binnen 30 minuten tot wel 80 procent opgeladen.

Alles aan de MINI Cooper Electric is ingericht om het laden zo snel en makkelijk mogelijk te maken. Via het navigatiesysteem of de MINI app kunt u binnen een paar seconden een route plannen naar het dichtstbijzijnde laadpunt. Ook kunt u langere routes plannen waarmee de MINI Cooper rekening houdt met laadmomenten, op basis van uw gemiddelde snelheid. De ideale rijsnelheid om alles uit uw accupakket te halen, kan aangegeven worden via het infotainmentsysteem in de Green Mode. Op het scherm ziet u dan zelfs hoeveel bonuskilometers u gewonnen heeft met de energiebesparende rijmodus.

De nieuwe MINI Cooper is bovendien de meest aerodynamische MINI ooit ontworpen. Allemaal om u de beste elektrische actieradius te bezorgen.


MINI Cooper Electric in beeld.

Bekijk het nieuwe elektrische MINI Cooper design vanuit iedere hoek in onze beeldgalerij. De MINI Cooper heeft een volledig nieuwe ontwerpstijl die nog meer het pure design van de oorspronkelijke MINI Cooper uitstraalt. Maak binnenkort persoonlijk kennis met de nieuwe MINI Cooper bij een Van Poelgeest MINI-vestiging. Binnenkort staat hij in onze showroom.


Onze voorraad MINI Electric

Direct rijden in een MINI Cooper Electric van de huidige generatie? Kies dan voor een model uit onze voorraad. U rijdt al een nieuwe of gebruikte MINI Electric binnen 2 weken bij Van Poelgeest. Voor welke gaat u?


MINI Cooper Electric Prijs

De MINI Cooper SE wordt al leverbaar voor € 38.990. De prijzen van de andere MINI Cooper Electric uitvoeringen worden binnenkort bekend gemaakt door MINI. Wanneer de prijzen bekend zijn zullen wij deze hier delen. Het model wordt uiteraard leverbaar in verschillende uitvoeringen. Als eerste op de hoogte zijn van de bestelmogelijkheden voor de nieuwe MINI Cooper Electric? Schrijf u in voor de nieuwsupdate.

Meld u aan voor de nieuwsupdate.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Veelgestelde vragen over de MINI Cooper Electric.

Wat is de prijs van de nieuwe MINI Cooper Electric?

De MINI Cooper SE wordt al leverbaar voor € 38.990. De prijzen van de andere MINI Cooper Electric uitvoeringen worden binnenkort bekend gemaakt door MINI. Benieuwd wat er nog meer bekend is over de nieuwe MINI Cooper Electric? Lees meer bij Van Poelgeest MINI.

Wat is het aanbod occasion van de MINI Cooper Electric?

Bij Van Poelgeest MINI hebben we altijd een ruime voorraad MINI Cooper Electric occasions uit de bouwjaren 2020 tot en met 2023. Bekijk het aanbod hier.

Wanneer wordt de nieuwe MINI Cooper Electric leverbaar?

De nieuwe MINI Cooper Electric gaat vanaf eind 2023 in productie en zal vanaf begin 2024 leverbaar worden bij Van Poelgeest.

Ondanks dat wij deze pagina zorgvuldig hebben samengesteld kunnen prijzen, specificaties en afbeeldingen mogelijk afwijken. De getoonde afbeeldingen worden slechts ter illustratie gebruikt en kunnen afwijken van de aangeduide producten. Er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.

HomeMINIMINI CooperMINI Cooper Electric