Van Poelgeest

MINI COuntryman Electric.

De eerste volledig elektrische MINI Countryman.

Verwacht in 2024: De nieuwe MINI Countryman Electric.

De MINI Countryman gaat elektrisch! In 2024 wordt er een nieuw elektrisch lid aan de MINI Countryman-familie toegevoegd. Deze wordt voor het eerst leverbaar met een volledig elektrische aandrijving. De nieuwe generatie MINI Countryman zal in 2023 geproduceerd gaan worden in Leipzig. Het is voor het eerst dat een MINI model volledig in Duitsland geproduceerd zal gaan worden.

De nieuwe MINI Countryman Electric is het volgende model dat MINI toevoegt aan de volledig elektrisch modellenreeks. Uiteraard zal het model ook leverbaar worden met een traditionele verbrandingsmotor. De productie zal eind 2023 starten en wij verwachten dan ook meer te kunnen vertellen over uitvoeringen en prijzen. Wij verwachten de nieuwe MINI Countryman in de eerste helft van 2024 in onze showrooms.

Interesse? Blijf op de hoogte door u in te schrijven voor de nieuwsupdate van de MINI Countryman. Zo bent u als eerste op de hoogte.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het begin van de nieuwe designtaal van MINI: Charismatic Simplicity.

Specificaties MINI Countryman Electric.

De lengte van de MINI Countryman Electric is met 13 centimeter toegenomen tot een lengte van 4.429 mm en biedt nog meer ruimte en comfort voor zijn inzittenden. In de hoogte groeide het model met bijna zes centimeter tot 1.613 mm, wat nog meer hoofdruimte biedt.

Motorisering.

De nieuwe generatie van de MINI Countryman beschikt over een volledig elektrische en hybride aandrijving. De volledig elektrische MINI Countryman E levert 140 kW/191 pk en beschikt over een actieradius van zo’n 450 kilometer en een batterijcapaciteit van 64,7 kWh. Voor het eerst beschikt de MINI Countryman SE ALL4 over een volledig elektrische vierwielaandrijving. Twee sterk geïntegreerde aandrijfeenheden op de voor- en achteras genereren samen een vermogen van 230 kW/313 pk, inclusief een tijdelijke boost.

MINI Countryman Electric design
MINI Countryman Electric SE All 4

Duurzaam geproduceerd.

De nieuwe MINI Countryman combineert emissievrije elektromobiliteit met het grootst mogelijke respect voor milieu tijdens de productie. Dit omvat het weglaten van alle decoratieve elementen in het exterieur en interieur en de fabricage van de gegoten lichtmetalen velgen van tot wel 70 procent gerecycled aluminium. In combinatie met het gebruik van groene stroom bij de productie kan de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd in vergelijking met conventionele productieprocessen.

De oppervlakken van de dashboards, het stuur, de hemelbekleding en de vloer van de auto en de vloermatten zijn gemaakt van gerecycled polyester dat is verkregen uit PET-flessen en tapijtresten.

De nieuwe MINI Countryman in beeld.

De nieuwe MINI Countryman is onlangs gepresenteerd in camouflage livery in de fabriek in Leipzig. Bekijk het concept model van de nieuwe MINI Countryman vanuit alle hoeken in onze fotogalerij.


Verwachtingen voor de nieuwe MINI Countryman.

De nieuwe MINI Countryman is onlangs gepresenteerd in camouflage livery in de fabriek van Leipzig. Wanner het model zijn publieke introductie maakt is nog niet bekend. Het conceptmodel geeft al een goed beeld van de Countryman productieversie. Wanneer het definitieve model wordt onthuld verwachten wij meer informatie over de elektrische prestaties van de nieuwe MINI Countryman.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over het laatste nieuws omtrent de nieuwe MINI Countryman? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over de MINI Countryman.

Wanneer wordt de nieuwe MINI Countryman verwacht?

De nieuwe MINI Countryman is officieel gepresenteerd als concept model in de fabriek in Leipzig. Het model komt in 2024 naar Nederland. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de MINI Countryman? Schrijf u in voor de nieuwsupdate.

Wordt de nieuwe MINI Countryman elektrisch?

De nieuwe MINI Countryman zal voor het eerst als elektrische variant op de Nederlandse markt komen.. Lees meer over de MINI Countryman.

Komt er ook een nieuwe MINI Countryman met verbrandingsmotor?

MINI heeft bevestigd dat de nieuwe MINI Countryman ook leverbaar wordt met de traditionele verbrandingsmotor. Of er ook een hybride variant geproduceerd gaat worden is nog niet bekend.

HomeMINIMINI CountrymanMINI Countryman Electric