Van Poelgeest

Verfijnd en gelimiteerd: de MINI Clubman Final Edition

Verfijnd en gelimiteerd: de MINI Clubman Final Edition

Met zijn onmiskenbare uiterlijk is de MINI Clubman de gentleman onder alle MINI modellen. Liefhebbers van het unieke carrosserieconcept en de onmiskenbare gedeelde deuren kunnen nu de MINI Clubman Final Edition kopen. De oplage is beperkt tot 1.969 stuks.

De meest exclusieve in zijn soort

De 131 kW/178 pk sterke MINI Cooper S Clubman Final Edition is verkrijgbaar in Nanuq White, Enigmatic Black en Melting Silver en is leverbaar als Cooper, Cooper S, als diesel en met vierwielaandrijving. Tal van details zijn uitgevoerd in de kleur Shimmer Copper, zoals de omlijsting en het bovenste derde deel van de dwarsverbinding in de grille, net als de MINI Cooper S Blade en de side scuttles. Het grafische patroon op de 18-inch lichtmetalen wielen in two-tone Final Edition Spoke-design is ook afgewerkt met een blanke lak die doet denken aan koper, waardoor de tint een bijzondere diepte krijgt.

Het ‘Final Edition’ opschrift op de rechterdeur achter verwijst naar de speciale uitvoering, evenals de ‘1 van 1969’ badge op de C-stijl. De Union Jack-achterlichten verwijzen naar de Britse oorsprong van de MINI Clubman.

Exclusieve uitrustingsdetails in het interieur

Het interieur van de MINI Clubman Final Edition benadrukt de exclusieve uitstraling van de gelimiteerde speciale editie met tal van uitrustingsdetails. Zo zorgen de dorpellijsten met de editie-specifieke ‘Final Edition’-belettering, die ook te vinden is op de onderste spaak van het met nappaleder beklede sportstuurwiel voor een bijzondere sfeer in het edition-model. De comfortabele MINI Yours lederen sportstoelen met verstelbare dijbeensteun en ingenaaide edition-badge zijn uitgevoerd in de kleur Dark Maroon. Voor een fraai contrast zorgen het antracietkleurige stoffen inzetstuk en blauwe contrasterende stiksels.

In het interieur is het eerste wat opvalt de donkere dashboardbekleding vanaf het centrale instrumentenpaneel, die wordt omlijst door harmoniërende sierlijsten in de matglanzende kleur Sage Green Dark en de editie-specifieke kleur Shimmer Copper. Aan de passagierszijde herinnert een ‘1 van 1969’ badge op het sierdeel ook aan de exclusiviteit van de MINI Clubman Final Edition. Een badge in hetzelfde design is ook te vinden op de vloermatten, en grafische belettering kenmerkt ook de sleutel van de MINI Clubman Final Edition.

De standaard Connected Media-uitrusting omvat een 8,8 inch touch display in het centrale instrumentarium, de digitale service MINI Online, Remote Services en smartphone integratie voor het gebruik van Apple CarPlay en andere apps via het besturingssysteem van de auto zelf. De nieuwste generatie van het MINI besturingssysteem optimaliseert de mogelijkheden voor een snelle en intuïtieve bediening van voertuigfuncties, het audio- en communicatiesysteem, de navigatie en apps.

Volledig elektrisch en geproduceerd in Duitsland: de volgende generatie MINI Countryman

Overzicht

Première op de Nürburgring: eerste race voor de nieuwe MINI John Cooper Works van Bulldog Racing

HomeMININieuwsVerfijnd en gelimiteerd: de MINI Clubman Final Edition