Van Poelgeest

Première op de Nürburgring: eerste race voor de nieuwe MINI John Cooper Works van Bulldog Racing

Première op de Nürburgring: eerste race voor de nieuwe MINI John Cooper Works van Bulldog Racing

Het endurance-seizoen 2023 op de Nürburgring is begonnen. Onlangs legde de nieuw gebouwde MINI John Cooper Works van Bulldog Racing zijn eerste racekilometers af in de “Groene Hel”. Het team gebruikte de seizoensopener van de Nürburgring Endurance Series als test onder raceomstandigheden om belangrijke kennis op te doen over de nieuwe raceauto. Met startnummer 468 verschenen Charlie Cooper (GB) en Sebastian Sauerbrei (D) aan de start met de nieuwe MINI John Cooper Works in de klasse VT2-FWD.

Afstelwerkzaamheden

Charlie Cooper, wiens grootvader John Cooper in 1961 de Mini Cooper ontwikkelde, maakte zijn racedebuut op de Nordschleife en maakte van de gelegenheid gebruik om het extreem veeleisende circuit te leren kennen. Hij had zijn DMSB Permit Nordschleife pas de dag ervoor gehaald in de nieuwe MINI John Cooper Works. Zijn snelste ronde tijdens de race was 10:35.194.

In een sterke startfase wist de MINI John Cooper Works veel plekken te winnen en Sebastian Sauerbrei reed de snelste ronde in de race met een tijd van 10:10.763. In de verdere fasen van de race, die gekenmerkt werden door veel ongelukken en Code 60-fasen, concentreerde het team zich op de afstelwerkzaamheden en eindigde de race als 9e van de 15 gestarte deelnemers in deze klasse.

Tweede race

Na vier uur, 21 afgelegde ronden en in totaal vijf pitstops voor afstelwerkzaamheden passeerde de MINI John Cooper Works van Bulldog Racing uiteindelijk de geblokte vlag als 88e van 118 coureurs. Over twee weken komt het rijdersduo Charlie Cooper (GBR) en Sebastian Sauerbrei (GER) opnieuw in actie voor Bulldog Racing tijdens de tweede race van de Nürburgring Endurance Series, die wordt verreden op 1 april 2023.

Verfijnd en gelimiteerd: de MINI Clubman Final Edition

Overzicht

Apps van BMW en MINI hebben samen al meer dan tien miljoen actieve gebruikers

HomeMININieuwsPremière op de Nürburgring: eerste race voor de nieuwe MINI John Cooper Works van Bulldog Racing