bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

Dit is de nieuwe MINI Cooper 5-deurs

Dit is de nieuwe MINI Cooper 5-deurs.

Enkele maanden na de lancering van de nieuwe MINI Cooper 3-deurs wordt nu ook de vijfdeurs Cooper aan de nieuwe MINI familie toegevoegd. De MINI Cooper 5-deurs wordt gekenmerkt door zijn rijplezier, het goede ruimte-aanbod en de onderscheidende functionaliteit van het merk. Samen met het unieke design – een combinatie van traditie en moderne, puristische styling – en de innovatieve assistentiesystemen geven deze aspecten deze vijf zitter een unieke positie in zijn segment.

Met een lengte van 4.036 mm, een breedte van 1.744 mm en een hoogte van 1.464 mm zijn de carrosseriematen vrijwel identiek aan die van zijn voorganger en onderstrepen ze de basisgedachte achter elke MINI: zoveel mogelijk ruimte creëren op een klein oppervlak. In het geval van de MINI Cooper 5-deurs betekent dat een interieur dat plaats biedt aan vijf passagiers. In vergelijking met de nieuwe MINI Cooper 3-deurs is de wielbasis 72 mm langer en de carrosserie 172 mm langer. Dit alles komt het comfort en de ruimte van de inzittenden ten goede. Korte overhangen, strakke oppervlakken en expressieve accenten geven de nieuwe MINI Cooper 5-deurs charisma. Binnenin brengen digitale innovaties en een indrukwekkende gebruikerservaring het MINI DNA naar een nieuw niveau.

Twee benzinemotoren.

Er is keuze uit twee efficiënte benzinemotoren die in combinatie met het state-of-the-art onderstel en de nauwkeurige besturing de kenmerkende MINI Go-Kart feeling geven. De driecilinder benzinemotor van de MINI Cooper 5-deurs levert een vermogen van 115 kW/156 pk. De MINI Cooper 5-deurs S wordt aangedreven door een viercilinder benzinemotor met 150 kW/204 pk. De kenmerkende MINI besturing en krachtige remmen zorgen voor veel rijplezier, veiligheid en comfort. Compacte afmetingen, korte overhangen en een kleine draaicirkel van 11,4 meter maken van de MINI Cooper 5-deurs een auto die ook in de stad uitstekend uit de voeten kan. De nieuwe MINI Cooper 5-deurs combineert het charismatische MINI design met een extra portie praktisch gebruiksgemak. Achterin biedt het merkbaar bredere interieur comfortabel plaats aan drie passagiers. De 60:40 neerklapbare achterbank vergroot de bagageruimte van 275 liter naar 925 liter.

De nieuwe MINI designstijl.

De nieuwe MINI Cooper wordt gekenmerkt door ‘charismatische eenvoud’. De designtaal van de huidige MINI familie presenteert de traditionele waarden van het merk met een opvallende puurheid. Het minimalistische design van het interieur maakt gebruik van minder componenten. Achter het stuurwiel zorgt het optionele, sierlijke head-up display ervoor dat alle relevante inhoud in het gezichtsveld van de bestuurder wordt weergegeven. Innovatieve materialen zorgen voor een behaaglijke sfeer in het interieur van de MINI Cooper. De textieloppervlakken strekken zich uit over het gebogen dashboard en in de portierpanelen. De ventilatieopeningen hebben een bijzonder plat design. De horizontale plaatsing van de ventilatieopeningen zorgt voor een gelijkmatige luchtstroom in de cockpit. De richting van de ventilatieopeningen kan eenvoudig worden aangepast. De royale ruimte bij de voorstoelen en de strakke lijnen geven het interieur een moderne en luchtige uitstraling. Dankzij het glazen panorama dak is het interieur bijzonder licht.

OLED-display met hoge resolutie zorgt voor compleet nieuwe gebruikerservaring.

Het centrale OLED-display in het vernieuwde interieur is dichter bij de bestuurder geplaatst, waardoor het beter bereikbaar is. De hoge resolutie zet een nieuwe standaard. Dankzij het MINI Operating System 9 kunnen alle functies van de auto intuïtief worden bediend met de touchscreen of met de stem. Het sierlijke aanraakscherm heeft een glazen rand van hoge kwaliteit, is gegroeid tot 240 mm in diameter en de bedieningslogica doet denken aan de standaarden die we kennen van smartphones.

NEDERLANDSE PRIJZEN MINI ACEMAN BEKEND GEMAAKT.

Overzicht

MINI John Cooper Works en Bulldog Racing vieren triomf tijdens de 24 Uur van de Nürburgring 2024

HomeMININieuwsDit is de nieuwe MINI Cooper 5-deurs