Van Poelgeest

MINI John Cooper Works en Bulldog Racing vieren triomf tijdens de 24 Uur van de Nürburgring 2024

Overwinning voorafgaand aan de wereldpremière: MINI John Cooper Works en Bulldog Racing vieren triomf tijdens de 24 Uur van de Nürburgring 2024

MINI John Cooper Works heeft van zich doen spreken tijdens de 24 uur van de Nürburgring 2024, waarmee het merk zijn competitiedrang en uitmuntende techniek kon etaleren. De MINI John Cooper Works Pro met startnummer 317 en de standvastige MINI John Cooper Works met startnummer 474 hebben allebei opmerkelijke resultaten behaald en daarmee de positie van MINI in de autosport verstevigd.

De MINI John Cooper Works Pro met startnummer 317, een model van de nieuwe generatie dat in het najaar van 2024 zijn showroomdebuut maakt, kwam als winnaar uit de bus in de SP-3T-klasse en behaalde de eerste plaats met een verbluffende rondetijd van 10:06, gerealiseerd door de Oostenrijkse coureur Markus Fischer. Deze opmerkelijke prestatie onderstreept de capaciteiten en het toekomstige potentieel van de volgende generatie MINI John Cooper Works-modellen.

De MINI John Cooper Works met startnummer 474 en handgeschakelde zesversnellingsbak zette zijn uitmuntende prestatiereeks voort met een verdienstelijke derde plaats in de VT-2 klasse. De auto, die werd bestuurd door coureur Marco Zabel, bouwde voort op de tweede plaats van vorig jaar en liet een snelste rondetijd van 10:44.118 noteren, waarmee hij de consistentie en het concurrentievermogen van het merk MINI in de endurance-racerij liet zien.

Stefanie Wurst, hoofd van MINI, was uiteraard erg enthousiast over deze geweldige prestatie: “Wat een prestatie van MINI en Bulldog Racing om hun klasse te winnen in de zwaarste race ter wereld. In het jaar dat MINI de 60e verjaardag viert van de beroemde eerste overwinning in Monte Carlo, houden we de race-spirit van MINI levend. De nalatenschap die John Cooper heeft gecreëerd, blijft ons inspireren.”

VEERKRACHT

Beide auto’s ‘Made in Nürburg’ waren uitgerust met high-performance Pirelli-banden, waardoor ze nog beter presteerden op het uitdagende circuit Nürburgring. In het algemeen klassement eindigde de MINI John Cooper Works Pro met startnummer 317 op een indrukwekkende 71e plaats, terwijl de MINI John Cooper Works met startnummer 474 een 78e plaats behaalde met een startveld van 127 auto’s. Daarmee toonde het merk zijn veerkracht en bekwaamheid in een van de meest veeleisende endurance-races ter wereld.

De benzineversie van de MINI Cooper, de MINI Cooper C en MINI Cooper S, werden in mei 2024 aan de wereld voorgesteld en de eerste exemplaren zijn inmiddels aan klanten van over de gehele wereld afgeleverd. De nieuwe MINI John Cooper Works beleeft zijn première in oktober 2024. De productreeks van John Cooper Works zal zowel volledig elektrische auto’s als auto’s met benzinemotor omvatten.

Dit is de nieuwe MINI Cooper 5-deurs

Overzicht

Nieuwe MINI John Cooper Works debuteert tijdens 24 Uur van de Nürburgring voorafgaand aan wereldpremière

HomeMININieuwsMINI John Cooper Works en Bulldog Racing vieren triomf tijdens de 24 Uur van de Nürburgring 2024