Van Poelgeest

Emissievrij rijplezier in de open lucht: de eerste volledig elektrische MINI Cooper SE Cabrio

Emissievrij rijplezier in de open lucht: de eerste volledig elektrische MINI Cooper SE Cabrio.

De eerste cabriolet ter wereld met een puur elektrische aandrijving is een MINI. Van idee tot kleine serie in minder dan 8 maanden: de MINI Cooper SE Cabrio geeft een nieuwe sterke impuls op weg naar een volledig elektrisch merk.

Vanaf april 2023 is de MINI Cooper SE Cabrio in Europa verkrijgbaar in een beperkte oplage van 999 exemplaren. De MINI Cooper SE Cabrio is leverbaar in Enigmatic Black en White Silver. De portiergrepen, luchtinlaten aan de zijkant en de omlijstingen van de voor- en achterlichten zijn afgewerkt in Resolute Bronze. De MINI logo’s en de modelbelettering zijn in elegant Piano Black uitgevoerd. Het E-logo, bekend van de MINI Cooper SE, is te vinden op de voorbumper en op de achterkant en onderstreept zo optisch het lokaal emissievrije rijplezier.

Andere uitrustingsdetails die specifiek zijn voor deze uitvoering sieren ook de dorpellijsten en de zijpanelen, waarbij het opschrift 1 van 999 het exclusieve karakter van de gelimiteerde open MINI benadrukt.

MINI vervult een pioniersrol met de specifieke lichtmetalen velgen waarover deze uitvoering beschikt. De 17 inch gegoten lichtmetalen wielen in Electric Power Spoke 2-tone design zijn gemaakt van 100 procent secundair aluminium. Door de combinatie van het gebruik van groene stroom tijdens de productie en het gebruik van de secundaire grondstof kan de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd in vergelijking met conventionele productieprocessen.

Omvangrijke uitrusting met MINI Electric Design-kenmerken

De sportstoelen zijn uitgevoerd in MINI Yours Leather Lounge-design en voorzien van stoelverwarming en verstelbare bovenbeensteunen. Het multifunctionele met leder beklede sportstuurwiel met nappaleder-afwerking draagt bij aan de uitstraling van rijplezier en het stijlvolle rijcomfort en kan ook verwarmd worden. In de onderste spaak van het stuurwiel benadrukt de MINI Electric Badge de gelimiteerde oplage van de volledig elektrische cabriolet. Ook de exclusieve Piano Black oppervlakken, die stijlvol kunnen worden verlicht door de sfeerverlichting, dragen bij aan de exclusieve status van de auto. De vormgeving van het interieur benadrukt het volledig elektrische karakter van de open vierzitter met gele kleuraccenten, zoals de gele start-stop schakelaar.

Naast tal van andere voorzieningen wordt de hoogwaardige uitrusting in het interieur aangevuld met de uit de MINI Cooper SE bekende eDrive services. Deze geven de bestuurder informatie over het actuele energieverbruik, de actieradius en tips voor een zuinige rijstijl. Alle essentiële informatie wordt tijdens het rijden samengevat op het MINI Head-Up Display. Op langere ritten verhogen onder meer de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en de MINI Driving Assistant het comfort van de gelimiteerde MINI Cabrio met standaard volledig elektrische aandrijving.

Van idee tot kleine serie

Met de MINI Cooper SE Cabrio benadrukt MINI zijn flexibiliteit en heeft het voor het eerst de productie van een kleine serie opgezet. De MINI Cooper SE Cabrio zal in een beperkte oplage van 999 exemplaren naast de conventionele MINI Cabrio in het Limburgse Born worden geproduceerd. Van deze 999 MINI’s zijn er 30 voorbestemd voor Nederland.

Buro Belén wint DDA x MINI award

Overzicht

Stijlvol understatement en krachtige sportieve flair: de MINI Clubman Untold Edition.

HomeMININieuwsEmissievrij rijplezier in de open lucht: de eerste volledig elektrische MINI Cooper SE Cabrio