Van Poelgeest

Buro Belén wint DDA x MINI award

Buro Belén wint DDA x MINI award

Ook dit jaar was MINI weer partner van de Dutch Design Week. Bij deze week die in het teken staat van design, hoort uiteraard ook een prijs; de Dutch Design Award (DDA). Buro Belén uit Amsterdam won dit jaar de prijs. Die onder andere bestaat uit een jaar lang gratis in een nieuwe elektrische MINI rijden. Brecht Duijf nam de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst bij MINI dealer van Poelgeest in Amsterdam.

Waarom Buro Belén?

De waarden van MINI en Buro Belén sluiten naadloos op elkaar aan, namelijk: Design en duurzaamheid hand in hand laten gaan. Head van MINI Nederland, Daniëlle Dieben zegt hierover: “Buro Belén gebruikt zeer innovatieve materialen en net als MINI hebben zij als doel om mens en planeet te beschermen.”

Al sinds het ontstaan van MINI in 1959 laat MINI zien dat design en duurzame innovaties perfect samengaan. Iets waar Buro Belén ook in uitblinkt. De partnerprijs die MINI nu dus uitreikt aan Buro Belén, komt niet uit de lucht vallen en is naast de prijs voor geleverd werk, vooral een stimulans voor Buro Belén om de ingeslagen weg te blijven volgen.

Buro Belén werkt bijna uitsluitend met duurzame materialen en kleuren. Hiermee verleidt Belén mensen om vooral design gedreven keuzes te maken. De ontwerp- en onderzoeks studio gelooft verder in interieurs die leven met mensen. Dit komt ook terug in de twee nieuwe cars van MINI, de Vision Urbanaut en de MINI Concept Aceman.

MINI en Dutch design

Dit is niet het eerste jaar dat MINI mobiliteitspartner is van de Dutch Design Week. Ook in 2021 was het merk, dat bekend staat om zijn design, al trotse mobiliteitspartner. Zeker het thema voor dit jaar, Get Set… , sluit goed aan bij de ambities van MINI als onderdeel van de BMW Group. Get Set…, staat namelijk in het teken van een nieuwe start. Iets waar de MINI en de BMW Group al lang aan werken. Niet voor niets eindigde de BMW Group op de eerste plaats in categorie auto’s tijdens de Dow Jones Sustainability Indices World and Europe (DJSI). Met deze prijs is de BMW Group, en dus ook MINI, uitgeroepen tot meest duurzame autofabrikant ter wereld. Klaar voor de toekomst dus, met een nieuwe start.

Benieuwd waarom BMW en MINI qua duurzaamheid vooroplopen? Komt dan gerust eens langs in één van onze vele showrooms om kennis te maken met één of beide iconische merken. Die dus naast een rijke geschiedenis, ook volledig klaar zijn voor de toekomst.

De eerste MINI ‘Made in Germany’: BMW Group Plant Leipzig bereidt de productie van de volledig elektrische MINI Countryman voor

Overzicht

Emissievrij rijplezier in de open lucht: de eerste volledig elektrische MINI Cooper SE Cabrio

HomeMININieuwsBuro Belén wint DDA x MINI award