Van Poelgeest

Geëlektrificeerde MINI-modellen noteren sterkste verkoopgroei sinds marktintroductie.

Geëlektrificeerde MINI-modellen noteren sterkste verkoopgroei sinds marktintroductie.

De sterke groei in nieuwe markten in de Aziatische regio tonen het wereldwijd groeiende enthousiasme voor het kenmerkende MINI-rijplezier. In het Britse thuisland vestigde het premiummerk een nieuw record met meer dan 46.000 registraties. In totaal registreerde MINI vorig jaar wereldwijd 292.923 nieuwe auto’s.

De hausse in de vraag naar geëlektrificeerde modellen van MINI zette ook in 2022 door. Met een verkoopstijging van 25,5 procent ten opzichte van 2021 en 43.744 verkochte eenheden wereldwijd is de volledig elektrische MINI Cooper SE, een lokaal emissievrij rijdende auto, veruit het populairste MINI-model.

Volledig elektrische voertuigen zijn al goed voor 15 procent van de totale wereldwijde verkoop en in Europa opnieuw populairder geworden met meer dan 27.000 verkochte exemplaren van de MINI Electric in 2022. Dat betekent dat de MINI Cooper SE nu al goed is voor 22 procent van de totale verkopen. Vooral Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk noteerden een sterke verkoopgroei van de MINI Electric. De volledig elektrische MINI 3-deurs noteerde met 45 procent het grootste aandeel in de totale verkoop in Scandinavië.

In 2022 breidde MINI zijn wereldwijde aanbod voor lokaal emissievrije premium mobiliteit verder uit met de verkoopintroductie van de volledig elektrische MINI Cooper SE in Korea. Deze ontwikkelingen getuigen van de aanhoudende grote belangstelling van de wereldwijde MINI-community voor lokaal emissievrij rijden.

Focus op nieuwe markten en doelgroepen succesvol

De focus op nieuwe markten en doelgroepen zorgde voor sterke groei voor MINI in 2022. Zo lag de verkoop in Japan 7 procent hoger dan het jaar ervoor, met 19.530 verkochte exemplaren. Daarnaast kenden ook de markten in India, Thailand, Maleisië, Indonesië, Vietnam en Nieuw-Zeeland een sterke groei, waardoor 2022 eindigt met de hoogste verkoopcijfers tot nu toe.

Merk John Cooper Works realiseert opnieuw recordverkopen

Wat betreft de topsporters van het merk John Cooper Works werden in het afgelopen jaar opnieuw recordverkopen gerealiseerd. 23.005 verkochte auto’s wereldwijd vertegenwoordigen een stijging van 8,9 procent ten opzichte van het toch al sterke voorgaande jaar. De hoogste groeipercentages werden genoteerd op de Amerikaanse markt met 52 procent. De prestatiegerichte MINI-modellen behaalden ook hun hoogste verkoopcijfers tot nu toe in Duitsland, Japan en Korea.

Met een totaal van 10.372 verkochte exemplaren blijft de MINI JCW 3-deurs het populairste model onder de topsporters. 4.639 exemplaren kwamen voor rekening van de MINI John Cooper Works, plus 4.220 exemplaren van de MINI John Cooper Works Cabrio en 3.750 verkochte exemplaren van de MINI John Cooper Works Clubman.

Hoogste marktaandeel tot nu toe voor MINI in het VK

Met 46.757 verkochte auto’s en een marktaandeel van 2,84 procent blijft het VK de belangrijkste verkoopmarkt voor MINI in 2022. Hier lieten de volledig elektrische MINI-modellen de sterkste prestaties tot nu toe zien met 7.500 nieuwe registraties en 11 procent verkoopgroei. Duitsland blijft de op een na grootste markt voor MINI met 40.251 verkochte exemplaren, gevolgd door de VS (29.504 exemplaren). In Europa lieten ook de markten in Oostenrijk (+ 7,6 procent), Italië (+ 1,7 procent) en Frankrijk (+ 1,0 procent) groei zien.

Benieuwd naar de MINI modellen?

Stijlvol understatement en krachtige sportieve flair: de MINI Clubman Untold Edition.

Overzicht

BIG LOVE for Christmas - MINI roept op om SOS Kinderdorpen te steunen

HomeMININieuwsGeëlektrificeerde MINI-modellen noteren sterkste verkoopgroei sinds marktintroductie.