bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

MINI John Cooper Works keert terug naar de 24-uursrace op de Nürburgring

MINI John Cooper Works keert terug naar de 24-uursrace op de Nürburgring

Na een onderbreking van tien jaar zal een MINI John Cooper Works in 2022 opnieuw deelnemen aan de legendarische 24-uursrace op de Nürburgring. De door het privéteam Bulldog Racing ingeschreven en in Nürburg gebouwde raceauto zal uitkomen in de SP3T-klasse.

De 24-uursrace op de Nürburgring wordt beschouwd als de ultieme uithoudingstest voor mens en machine. De 50e editie van de hogesnelheidsconfrontatie vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 29 mei op het 25,378 kilometer lange circuit dat bestaat uit het Grand Prix-circuit en de legendarische Nordschleife van de Nürburgring.

In september vorig jaar werd het project gelanceerd bij Bulldog Racing in de Eifel, op slechts enkele meters van de Nordschleife. Het basisvoertuig is een MINI John Cooper Works met de 4-cilinder turbomotor die we kennen van de MINI John Cooper Works Clubman en MINI John Cooper Works Countryman, met 225 kW/306 pk en een maximumkoppel van 450 Nm. De uit de serieproductie overgenomen 8-traps Steptronic versnellingsbak met geïntegreerd, mechanisch sperdifferentieel met een blokkeringseffect van maximaal 70 procent zorgt ervoor dat het aandrijfkoppel zonder verliezen wordt omgezet in opwindende prestaties.

Eerbetoon aan racetraditie

De MINI John Cooper Works raceauto ‘Made in Nürburg’ is een eerbetoon aan de racetraditie van het merk MINI, met het klassieke kleurenschema van de racewagens uit de jaren 1960 in rood/wit.

Strakke planning

Tussen de start van het project en de roll-out eind maart 2022 lagen slechts zeven maanden. In de komende weken en tot aan de start van de 24-uursrace staan verdere tests gepland op de Nordschleife van de Nürburgring en in het testcentrum van BMW Group in Miramas in Zuid-Frankrijk. Het voormalige racecircuit, gelegen tussen Marseille en Avignon, biedt de beste omstandigheden voor uitgebreide tests en optimalisaties onder een breed scala aan omstandigheden. Het chassis van de MINI John Cooper Works raceauto wordt daar onderworpen aan een uitgebreid en gevarieerd testprogramma. Friedhelm Thelen, Nürburgring-expert en teambaas van Bulldog Racing, weet hoe belangrijk uitgebreid testen is voor een race: “De 24-uursrace op de Nürburgring zet alle componenten van het voertuig onder extreme druk. Daarom zijn we blij dat we gebruik kunnen maken van het BMW Group Test Centre om de John Cooper Works daar aan de tand te voelen.”

De BMW Group test al sinds 1986 nieuwe modellen en innovatieve chassistechnologie op het testterrein van Miramas.

De rijdersbezetting en het verdere raceprogramma voor 2022 worden op een later tijdstip bekendgemaakt. 

Meer ruimte, meer comfort, meer klasse: de MINI Cooper 5-deurs in de Resolute Edition

Overzicht

MINI Countryman Electric

HomeMININieuwsMINI John Cooper Works keert terug naar de 24-uursrace op de Nürburgring