Van Poelgeest

MINI maakt ‘Driving Home for Christmas’ videoclip met MINI liefhebbers van over de gehele wereld

Eén van de meest iconische kerstnummers ooit werd in een klassieke Mini geschreven. Als eerbetoon daaraan nemen MINI-fans van over de hele wereld 43 jaar later deel aan een feestelijke videoclip.

In de komende dagen zullen miljoenen reizigers weer op pad gaan. Via verschillende routes, maar met een gemeenschappelijk doel: naar huis, naar de mensen van wie ze houden en met wie ze de komende vakantie willen doorbrengen. En het maakt niet uit of je nu op de snelweg, een autoweg of een provinciale weg rijdt die is bedekt met wintersneeuw: de soundtrack voor deze reis zal altijd meegaan voor de rit – op de radio, in je gedachten, in de herinnering van generaties: de klassieker ‘Driving Home for Christmas’ van Chris Rea. MINI wijdt een speciaal geproduceerde videoclip aan het nummer dat mensen over de hele wereld elk jaar weer in de stemming brengt voor de feestdagen, met in de hoofdrol de wereldwijde MINI community.

Individualiteit en saamhorigheid

De productie van de video is een nieuw hoogtepunt in de huidige merkcampagne van de Britse premium autofabrikant onder de titel BIG LOVE. Het motto is een uitdrukking van diversiteit die in de praktijk in al haar vormen wordt omarmd, waarbij anders denken en nieuwe ideeën welkom zijn, ongeacht waar ze vandaan komen. De karakteristieke mix van individualiteit en het gevoel van samenhorigheid van de MINI gemeenschap speelt hierbij een centrale rol. De diversiteit van deze gemeenschap wordt samengevat door de slogan ‘We are all different, but pretty good together’. In de videoclip voor ‘Driving Home for Christmas’ worden MINI fans uit verschillende landen en regio’s op verschillende manieren getoond terwijl ze voor de feestdagen op weg zijn naar familie en vrienden.

Met de productie van de videoclip op initiatief van MINI keert ‘Driving Home for Christmas’ terug naar waar het allemaal begon: in een heel bijzondere Britse auto. Want de reis die Chris Rea inspireerde tot het schrijven van zijn succesnummer werd gemaakt in een klassieke Mini. In de videoclip wordt teruggeblikt op de oorspronkelijke reis van Londen naar het noorden van Engeland en gecombineerd met scènes waarin MINI fans van nu te zien zijn tijdens hun reis voor Kerstmis.

Nieuwe Resolute Edition voor modellen van MINI

Overzicht

Elektriserende stad, elektriserende auto: met de MINI Cooper SE door New York City

HomeMININieuwsMINI maakt ‘Driving Home for Christmas’ videoclip met MINI liefhebbers van over de gehele wereld