bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

Elektriserende stad, elektriserende auto: met de MINI Cooper SE door New York City

Elektriserende stad, elektriserende auto: met de MINI Cooper SE door New York City

Talloze kleurrijke lichtjes, een sprankelende sfeer, fantasierijke versieringen in de warenhuizen en creatief versierde woonwijken maken een bezoek aan de ‘Big Apple’ vlak voor Kerstmis tot een onvergetelijke ervaring. De tocht door de verlichte stad in de volledig elektrische MINI Cooper SE is een geweldige ervaring.

Manhattan: waarschijnlijk wordt nergens ter wereld de tijd voor de feestdagen zo groots gevierd als daar, waar miljoenen lichtjes de stad al begin december betoveren. De weelderige zee van lichtjes is een traditie, net als de straten die zijn gevuld met gele taxi’s, stretch limousines en pick-ups. De sightseeing-tour in de volledig elektrische MINI Cooper SE zorgt voor een ontspannen contrast. Vrijwel geruisloos en emissievrij biedt de MINI Electric in New York een glimp van de stedelijke mobiliteit van de toekomst.

Een ideaal vertrekpunt voor deze net wat andere stadstour is Central Park – met zijn beroemde ijsbaan in het zuidelijke deel van het park. De Wollman Rink is het decor geweest van vele Hollywoodfilms zoals Love Story en is even populair bij New Yorkers als bij toeristen. Het is een belevenis om midden tussen de wolkenkrabbers op het ijs te staan met uitzicht op de kerst-skyline van Manhattan en daarna te voet het winterse park te verkennen.

Bij een bezoek aan New York in december hoort natuurlijk ook kerstshoppen. De standaard bagageruimte van 211 liter is uit te breiden tot 731 liter, mochten je je beide armen versierd hebben met volgepakte tassen met Kerstcadeaus.

De stad is overal versierd. De etalages glinsteren, vertellen verhalen en doen de ogen oplichten. Met 184 pk uit zijn elektromotor en de acceleratie van 0-60 km/u in 3,9 seconden tussen de stoplichten, rijden we via de beroemde 5th Avenue en West 59th Street rechtstreeks naar Columbus Circle. De kerstmarkt daar is een van de sfeervolste van New York. De kerstmarkt op Union Square daarentegen is bijna Europees, waar tal van New Yorkse kunstenaars en ambachtslieden hun talent en creativiteit tonen te midden van kraampjes met eten, drinken en lekkernijen.

Vlakbij het New Yorkse speelgoedparadijs, op 1260 6th Avenue, bevindt zich Radio City Music Hall. Hier wordt de wereldberoemde Radio City Christmas Spectacular opgevoerd, één van de meest iconische kerstshows in New York. Het omvat alles wat bij het grote feest hoort: van de Kerstman en de Notenkraker tot de geboorte van Christus. Enkel het bandengeluid van de MINI Electric is hetgeen wat u tentoonspreidt. En vlak naast de deur in het Rockefeller Center staat waarschijnlijk de beroemdste kerstboom ter wereld. Dit jaar is het een 25 meter hoge spar uit de staat Maryland. Zijn lengte staat in schril contract met de afmetingen van de MINI Electric. Bovenop de boom is een grote ster geplaatst, die is ontworpen door sterontwerper Daniel Libeskind. Meer dan 50.000 gekleurde lichtjes verlichten de boom.

Een passend einde van de sightseeing-tour voor Kerstmis is een bezoek aan het nieuwste observatiedek in New York: The Summit One Vanderbilt (45 E 42nd Street). Het bevindt zich heel dicht bij Bryant Park en Grand Central Station en is sinds oktober 2021 open voor gasten. De MINI legt alle kilometers met gemak af en laat alleen bij lage snelheden via een externe luidspreker een speciaal getuned waarschuwingsgeluid voor voetgangers horen.

Vanaf een hoogte van 427 meter is er een prachtig uitzicht op het nabijgelegen Empire State Building, de East River en Central Park. Over het Empire State Building gesproken, de licht-muziekshow daar is ook absoluut de moeite waard. Net als de hele stad, eigenlijk.

MINI maakt ‘Driving Home for Christmas’ videoclip met MINI liefhebbers van over de gehele wereld

Overzicht

MINI Nederland presenteert twee Nederlandse MINI Voices: BYBORRE en Studio RENS

HomeMININieuwsElektriserende stad, elektriserende auto: met de MINI Cooper SE door New York City