Van Poelgeest

MINI Nederland presenteert twee Nederlandse MINI Voices: BYBORRE en Studio RENS

MINI Nederland heeft in samenwerking met het grootste designevenement van Noord-Europa, de Dutch Design Week (DDW), twee ontwerpstudio’s gekozen voor de MINI VOICES campagne.

MINI Nederland presenteert twee Nederlandse MINI Voices: BYBORRE en Studio RENS

Tijdens de DDW worden het werk en de ideeën van meer dan 2.600 ontwerpers gepresenteerd aan meer dan 350.000 bezoekers. De algemene visie van de Dutch Design Week sluit perfect aan bij de visie van MINI op innovatieve, toekomstgerichte mobiliteit, duurzaamheid en design. Als trotse mobiliteitspartner van de DDW kijkt MINI Nederland terug op een succesvolle samenwerking.

MINI VOICES x DDW

Om het succes van de samenwerking met de DDW te vieren, heeft MINI Nederland twee designstudio’s geselecteerd als MINI VOICES: BYBORRE en Studio RENS.

Met MINI VOICES is een platform gecreëerd voor mensen en initiatieven die de potentie hebben om de wereld te veranderen. In verschillende Europese landen ondersteunt MINI creatieve bedrijven en startups die met hun bijzondere ideeën de maatschappelijke uitdagingen van vandaag aangaan en laten zien hoe een duurzame, maatschappelijk verantwoorde toekomst vorm kan krijgen.

Borre Akkersdijk, van BYBORRE, was in 2012 de winnaar van de MINI Young Designer Award en in 2021 de winnaar van de Dutch Design Award in de categorie productdesign. BYBORRE staat internationaal bekend als textielinnovator. Naast de band van MINI met BYBORRE, die teruggaat tot 2012, heeft Borre Akkersdijk ook een link met de MINI Vision Urbanaut – het concept van MINI dat ook tijdens de DDW te zien was. Een van de textielsoorten die gebruikt wordt in de MINI Vision Urbanaut is ontworpen door studio BYBORRE. BYBORRE verlegt de grenzen van textielontwikkeling door makers de creatieve vrijheid te geven om hun eigen textiel te creëren. De makers kunnen zelf de kleuren, dessins, functionaliteit en texturen bepalen, dankzij directe toegang tot de technologie en de mogelijkheid van cirkelbreimachines. Textielcreatie op maat voor alle makers die prestaties, esthetiek en impact van hun textiel op onze wereld hoog in het vaandel hebben staan – in branches als mode en kleding, interieur en nu dus ook in de automotive.

Studio RENS, opgericht door Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren, is een op onderzoek gebaseerde studio met een speelse visie en een uitgesproken benadering van design. Door het verkennen en verleggen van de grenzen van zowel kleur als materiaal ontwikkelt het duo interieurobjecten, tapijten en wandkleden. Ontwerpen die aansluiten bij de creativiteit van de gerenommeerde labels waar ze mee samenwerken – of om hun exclusieve collectie te verrijken en uit te breiden. Studio RENS ontwerpt op basis van onderzoek. Het duo initieert vanuit Eindhoven projecten waarin kleur een centrale rol speelt.

Elektriserende stad, elektriserende auto: met de MINI Cooper SE door New York City

Overzicht

MINI Electric verlicht decembermaand

HomeMININieuwsMINI Nederland presenteert twee Nederlandse MINI Voices: BYBORRE en Studio RENS