Van Poelgeest

MINI onthult eerste design-highlights van de toekomstige modelfamilie

MINI onthult eerste design-highlights van de toekomstige modelfamilie

MINI geeft een eerste blik op het trendsettende design van de komende volledig elektrische modelfamilie: Charismatic Simplicity heet de gereduceerde designtaal die zich richt op de essentie. Elk nieuw MINI-model krijgt een sterk eigen karakter dat tot uitdrukking komt in onderscheidende designkenmerken, terwijl het design ook individualiteit uitstraalt met een duidelijke merkverwantschap. Het gebruik van duurzame materialen is een ander essentieel onderdeel van de nieuwe designtaal.

Het ronde OLED-display combineert traditie met state-of-the-art technologie

In het visueel gereduceerde interieur staat het voor MINI iconische ronde centrale instrumentendisplay centraal, dat voor de komende modellenfamilie opnieuw wordt geïnterpreteerd in de vorm van een OLED-display. MINI is de eerste autofabrikant ter wereld die een touch-display aanbiedt met een volledig bruikbaar rond oppervlak. Het OLED-display heeft een diameter van 240 millimeter en combineert de functies van het instrumentencluster en het boordscherm. De sierlijke vormgeving en het frameloze uiterlijk geven het een bijzonder hoogwaardige uitstraling. De touch-bediening maakt een volledig nieuwe, minimalistische gebruikersinterface mogelijk waarmee ook de geïntegreerde infotainment- en klimaatfuncties worden bediend. Met het puristisch gelijnde dashboard als podium voor het ronde centrale display zet MINI het traditionele designerfgoed van de klassieke MINI voort.

Duurzaam geïnspireerde verscheidenheid aan materialen: het stuurwiel en de stoelen

Naast het centrale display is ook het stuurwiel van de volgende modelfamilie grondig vernieuwd. De standaardversie heeft een tweespaaks design. De optionele versie voegt naast een sportieve geometrie als derde element een opvallende stoffen afwerking toe. De komende MINI-modelfamilie inspireert met zijn hoogwaardige en duurzame verscheidenheid aan materialen en kleuren en innovatieve textieldesigns. Vibrant Silver is een terugkerend kleuraccent, dat met zijn glinsterende metallic uitstraling zowel buiten als binnen een bijzondere touch toevoegt.

Het aanbod van stoelen is al even divers. Een frisse combinatie van nieuwe kleuren en patronen in combinatie met klassieke stijlelementen zoals het houndstooth-patroon slaan een brug van het verleden naar de toekomst. De gelamineerde zijpanelen van de stoelen zien er bijzonder hoogwaardig uit en tonen de aandacht voor detail. Net als de voor het eerst in de stoelen geïntegreerde armsteunen dragen ze bij aan de huiselijke sfeer in het interieur.

Nieuw wieldesign verbetert de uitstraling en de aerodynamica

Ook de volledig opnieuw ontworpen lichtmetalen wielen volgen het principe van de nieuwe designtaal. Bij de wielen van de komende modelfamilie ligt de nadruk niet langer op het sculpturale karakter van de spaakstructuur, maar op een grafisch ontwerp dat wordt gekenmerkt door sterke kleurcontrasten. Dit creëert een illusie van grootte, die verder wordt benadrukt door de naar buiten gerichte spaken. Het enigszins compacte, tweedimensionale wielontwerp draagt bij aan betere aerodynamische kwaliteiten en een grotere actieradius.

Met deze innovatieve design-highlights geeft MINI een voorproefje van de baanbrekende stap die het Charismatic Simplicity-principe zet. De nieuwe MINI-designtaal combineert kwaliteit, duurzaamheid en een puristisch design met het historische DNA van het merk.

Goodwood Festival of Speed 2023: plaats van handeling voor diverse modelpremières

Overzicht

MINI John Cooper Works van Bulldog Racing racet met handgeschakelde 6-versnellingsbak tijdens 24-uursrace op de Nürburgring, bestuurd door Charlie Cooper (GB)

HomeMININieuwsMINI onthult eerste design-highlights van de toekomstige modelfamilie