Van Poelgeest

MINI John Cooper Works van Bulldog Racing racet met handgeschakelde 6-versnellingsbak tijdens 24-uursrace op de Nürburgring, bestuurd door Charlie Cooper (GB)

MINI John Cooper Works van Bulldog Racing racet met handgeschakelde 6-versnellingsbak tijdens 24-uursrace op de Nürburgring, bestuurd door Charlie Cooper (GB).

Na succesvolle testritten in de Nürburgring Endurance Series (NLS) en RCN in het raceseizoen 2022 en 2023 gaat Bulldog Racing de uitdaging aan op de Nürburgring met twee MINI John Cooper Works. Een volledig nieuwe MINI John Cooper Works met een handgeschakelde 6-versnellingsbak zal de line-up van Bulldog Racing aanvullen, die dit jaar met startnummer 126 in de VT2-FWD-klasse deelneemt aan de 24-uursrace op de Nürburgring.

Daarnaast is de publiekslieveling, de rode MINI John Cooper Works met startnummer 112 uit de 24-uurs race die vorig jaar voor de 50e keer werd verreden op de Nürburgring  tijdens de winterstop in Nürburg doorontwikkeld en zal opnieuw aan de start komen in de SP3T-klasse.

“Op onze weg om een volledig elektrisch merk te worden, werken we zeer intensief aan concepten voor de John Cooper Works-uitvoeringen met een geëlektrificeerde aandrijflijn. We zijn verheugd dat twee MINI John Cooper Works raceauto’s van Bulldog Racing voor ons uitkomen tijdens deze 24-uurs race op de Nürburgring”, aldus Stefanie Wurst, hoofd van het merk MINI.

Debuut.

Charlie Cooper (GBR), wiens grootvader John Cooper in 1961 de Mini Cooper uitvond, maakt zijn debuut in de 24-uursrace nadat hij in 2023 al had deelgenomen aan twee NLS-races. Daarvoor had de Brit zich met succes gekwalificeerd voor zijn DMSB-vergunning voor de Nordschleife. De rest van de rijdersbezetting, evenals de technische details van de raceauto’s, worden in een later stadium bekendgemaakt.

MINI onthult eerste design-highlights van de toekomstige modelfamilie

Overzicht

Volledig elektrisch rijplezier voor de toekomst: de nieuwe MINI Cooper Electric

HomeMININieuwsMINI John Cooper Works van Bulldog Racing racet met handgeschakelde 6-versnellingsbak tijdens 24-uursrace op de Nürburgring, bestuurd door Charlie Cooper (GB)