Van Poelgeest

Volledig elektrisch rijplezier voor de toekomst: de nieuwe MINI Cooper Electric

Volledig elektrisch rijplezier voor de toekomst: de nieuwe MINI Cooper Electric

De vijfde generatie van de MINI 3-deurs is volledig elektrisch aangedreven en zet het succesverhaal van het legendarische model voort. Met een maximaal kartgevoel belichaamt de nieuwe MINI Cooper Electric het kenmerkende merkrijplezier van de toekomst.

De volgende generatie van de MINI-familie staat nu in de startblokken, waarbij de aftrap wordt gevormd door de MINI Cooper Electric. De nieuwe editie van de iconische MINI 3-deurs is gericht op elektrisch rijplezier en is leverbaar in twee vermogensniveaus. Met zijn opwindende aandrijflijn staat de MINI Cooper Electric voor de lokaal emissievrije premium mobiliteit van de toekomst.

Van de volledig elektrische MINI Cooper SE, die in 2020 op de markt kwam, steeg de verkoop in 2022 met 25,5 procent. Daarmee was het veruit het populairste MINI-model: vorig jaar werden wereldwijd meer dan 43.000 exemplaren van de lokaal emissievrije MINI verkocht. Eén op de vijf MINI’s op de weg is nu elektrisch aangedreven. Het enorme aanhoudende succes van de originele MINI werd onlangs aangetoond door het productiejubileum van de miljoenste MINI 3-deurs van de huidige – vierde – generatie.

Geëlektrificeerd kartgevoel met een maximaal koppel direct na het wegrijden

In de nieuwe MINI-familie is het volledige koppel bij het wegrijden direct beschikbaar,  zowel in de MINI Cooper E met een vermogen van 135 kW als de MINI Cooper SE met 160 kW. Hij accelereert zonder vertraging en zonder schakelonderbrekingen. De lithium-ion hoogvoltage-accu is in de bodemplaat van de MINI Cooper Electric geïnstalleerd voor een optimale wegligging en gewichtsverdeling, terwijl ook de stabiliteit en wendbaarheid van de auto toenemen. Op deze manier herdefinieert MINI het kenmerkende kartgevoel van het merk en borduurt op consequente wijze voort op het concept van stedelijk rijplezier dat al meer dan 60 jaar zo succesvol is.

MINI kon gebruikmaken van de ontwikkelingsexpertise binnen de BMW Group om de rijdynamiek van de nieuwe MINI Cooper Electric verder te verbeteren. Het model is stevig verankerd in de merkgeschiedenis van het bedrijf vanaf de marktintroductie van de vernieuwde generatie van de MINI 3-deurs in 2001 tot en met de komende vijfde modelgeneratie. De voortdurende vooruitgang op het gebied van technologie, efficiency en vermogensafgifte weerspiegelt de zorgvuldige omgang met de traditionele geschiedenis van het populaire MINI-model en tilt het rijplezier nu opnieuw naar een nieuw niveau.

Verbeterde actieradius en maximale flexibiliteit

De accucapaciteit in de MINI Cooper E bedraagt 40,7 kWh en in de MINI Cooper SE 54,2 kWh. Dit geeft de nieuwe modellen een actieradius die tussen de 300 en 400 kilometer ligt, waarmee de actieradius voor uitstapjes in de stad en ver daarbuiten merkbaar wordt vergroot.

Met zijn kenmerkende ruimteconcept biedt de MINI Cooper Electric een maximale flexibiliteit. Het ontwerp van het interieur, dat maximale variabiliteit biedt, maakt het mogelijk het volume van de bagageruimte uit te breiden en omvat vier zitplaatsen.

Samen met de MINI Countryman, die vanaf november 2023 in de BMW Group fabriek in Leipzig wordt geproduceerd, is de nieuwe MINI Cooper Electric helemaal klaar voor de volledig elektrische toekomst van MINI. De MINI Aceman maakt de nieuwe modellenfamilie vanaf 2024 compleet.

Meer weten over de nieuwe MINI Cooper?

Bekijk hieronder meer van de MINI Cooper Electric in de AutoWeek Review:

MINI John Cooper Works van Bulldog Racing racet met handgeschakelde 6-versnellingsbak tijdens 24-uursrace op de Nürburgring, bestuurd door Charlie Cooper (GB)

Overzicht

Blauw als de zee, wit als het strand: de MINI Cabrio Seaside Edition

HomeMININieuwsVolledig elektrisch rijplezier voor de toekomst: de nieuwe MINI Cooper Electric