Van Poelgeest

Blauw als de zee, wit als het strand: de MINI Cabrio Seaside Edition

Blauw als de zee, wit als het strand: de MINI Cabrio Seaside Edition

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de sportieve vierzitter met open dak is de MINI Cabrio nu leverbaar als Seaside Edition met exclusieve design- en uitrustingsfeatures. Er is keuze uit de carrosseriekleuren Caribbean Aqua en Nanuq White.

Vanaf april 2023 accentueert de gelimiteerde Seaside Edition van de MINI Cabrio de kenmerkende eigenschappen van dit stijlvolle model met een specifiek design van het exterieur en interieur. Dubbele sierstrepen in de kleur wit lopen van de portieren naar de achterzijde van de auto. Het exclusieve exterieurdesign wordt afgerond met een unieke graphic op de voorbumper, waar het weergegeven getal 30 opnieuw verwijst naar de verjaardag van het model.

Dit contrasteert op elegante wijze met de op de zee geïnspireerde lak Caribbean Aqua, die het sportieve karakter van de open vierzitter benadrukt. Dankzij de Nanuq White-lak heeft de in een lichte kleur uitgevoerde carrosserie een bijzonder elegante uitstraling: in dit opzicht doet de MINI Cabrio denken aan gevlekte wolken tegen een diepblauwe zomerhemel.

Rollende golven

De side scuttles met de discrete ‘Seaside’ belettering verwijzen naar de 30e verjaardag van het model met grafisch vormgegeven cijfers in licht- en donkerblauw. De verjaardag wordt ook gevierd met exclusieve ‘Seaside’ belettering in sportief oranje op de achterzijde. Daarnaast doen de 18-inch lichtmetalen wielen in Pulse Spoke design denken aan rollende golven in het water. Daarentegen staan de specifieke wieldoppen stil: hierop is nogmaals het jubileumgetal te zien. Een contragewicht achter de naafdoppen zorgt ervoor dat het logo altijd horizontaal staat. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken.

Al bij het instappen benadrukken de sierlijsten op de portieren van de auto in edition-design met twee witte strepen en Seaside-belettering de exclusieve uitstraling van het interieur. De Carbon Black lederen stoelen met comfortabele kniesteunen en  de armsteunen in de portieren bieden comfort en harmoniëren perfect met de twee exterieurafwerkingen Caribbean Aqua en Nanuq White wanneer de softtop geopend is.

Grafisch golfpatroon

Ook de sierlijsten op het dashboard hebben een editie-specifiek design: zowel het gedrukte patroon als de belettering verwijzen opnieuw naar het jubileum. Dit patroon is ook te zien op de vloermatten in de vorm van een grafische badge. De onderste spaak van het lederen sportstuurwiel is voorzien van het ‘Seaside’ opschrift. De autosleutel met het uitvoeringsspecifieke grafische golfpatroon in blauwe tinten verwijst zowel naar het open karakter als naar de pure elegantie van de zee, zodat de eigenaar een stukje van deze exclusieve editie mee naar huis kan nemen. De geïntegreerde ‘Seaside’ belettering onderstreept de unieke flair van het model – en sluit mogelijke verwisselingen van sleutels definitief uit.

Voor de bestuurder optimaliseert de nieuwste generatie van het MINI besturingssysteem de snelle en intuïtieve bediening van de voertuigfuncties, het audioprogramma, de communicatie, de navigatie en de apps, terwijl nieuw samengestelde uitrustingspakketten het mogelijk maken om specifieke individuele voorkeuren te vervullen op het gebied van bestuurdersassistentie en connectiviteit.

Deze bijzondere uitvoering is verkrijgbaar vanaf april, met een consumentenadviesprijs voor de MINI Cooper Cabrio van € 44.290, de MINI Cooper S Cabrio heeft een consumentenadviesprijs van € 50.490.

Volledig elektrisch rijplezier voor de toekomst: de nieuwe MINI Cooper Electric

Overzicht

Het origineel bereikt een nieuwe mijlpaal: 1 miljoenste MINI 3-deurs van de huidige generatie geproduceerd

HomeMININieuwsBlauw als de zee, wit als het strand: de MINI Cabrio Seaside Edition