Van Poelgeest

MINI Plant Oxford viert productiestart van de nieuwe MINI Cooper

MINI Plant Oxford viert productiestart van de nieuwe MINI Cooper

Onlangs is de productie van de nieuwe, vijfde generatie MINI Cooper opgestart in de thuisbasis van MINI te Oxford.

Medewerkers van MINI Plant Oxford werden vergezeld door het hoofd van MINI, Stefanie Wurst, voor een speciaal evenement op locatie waarbij het eerste driedeurs model van de productielijn werd gereden door Charlie Cooper, kleinzoon van de legendarische John Cooper, wiens erfgoed de inspiratie vormde voor de Cooper-typeaanduiding.

Stefanie Wurst, hoofd van MINI: “Deze mijlpaal onderstreept onze toewijding aan onze roots en brengt ons tegelijkertijd naar een dynamische toekomst. De fabriek in Oxford vormt het hart van het merk MINI en nu we getuige zijn van het begin van dit nieuwe hoofdstuk, hernieuwen we onze belofte aan vakmanschap en de sensatie van autorijden.”

Dr. Markus Grüneisl, hoofd van de fabrieken in Oxford en Swindon: “We zijn verheugd om de nieuwe MINI Cooper te verwelkomen op onze productielijnen in zowel Oxford als Swindon. De nieuwe MINI Cooper is een ongelooflijk belangrijke auto voor ons team en voor de Britse productie. We zijn er trots op dat we deze iconische auto, die over de gehele wereld geliefd is, kunnen produceren.”

Drie fabrieken

De nieuwe MINI Cooper is de nieuwste generatie die in Groot-Brittannië wordt gebouwd. Alle drie de BMW Group fabrieken in Groot-Brittannië dragen bij aan de productie van het model: BMW Group Plant Swindon produceert geperste carrosseriedelen en subassemblages, terwijl de nieuwste zeer efficiënte drie- en viercilinder benzinemotoren worden gebouwd in BMW Group Plant Hams Hall in North Warwickshire. Tot slot komen deze onderdelen samen in MINI Plant Oxford, waar de productie van de carrosserie, het aanbrengen van de lak en de eindassemblage plaatsvinden.

Meer dan 4,4 miljoen exemplaren gebouwd

Sinds de lancering van de eerste moderne MINI in 2001 zijn er in Groot-Brittannië meer dan 4,4 miljoen MINI’s geproduceerd, waaronder 150.000 exemplaren van de MINI Electric die tussen 2019 en 2023 zijn gebouwd.

De MINI fabriek in Oxford speelt met zijn hoge mate van flexibiliteit, concurrentiekracht en expertise een belangrijke rol in het productienetwerk van BMW Group en bereidt zich momenteel voor op de bouw van twee nieuwe volledig elektrische MINI-modellen vanaf 2026. De BMW Group zal dan in totaal meer dan 3 miljard Britse pond hebben geïnvesteerd in de fabrieken in Swindon, Hams Hall en Oxford.

Nieuwe MINI familie

De nieuwe MINI Cooper, die vorige maand werd aangekondigd, is het derde lid van de nieuwe MINI familie, naast de MINI Cooper Electric en de nieuwe MINI Countryman. De nieuwste driedeurs is verkrijgbaar in twee modelvarianten: de MINI Cooper C en de krachtiger gemotoriseerde MINI Cooper S, en combineert traditionele merkwaarden met innovatieve, toekomstgerichte technologie.

Het exterieurdesign van het model wordt gekenmerkt door strakke oppervlakken, korte overhangen en een korte motorkap, wat in combinatie met een contrasterende lange wielbasis voor de typische MINI proporties zorgt. Het interieur is minimalistisch vormgegeven en gericht op slechts drie elementen: een revolutionair rond OLED-display, het nieuwe Vescin stuurwiel en de toggle bar. De eerste exemplaren van de nieuwe MINI Cooper worden afgeleverd in het voorjaar van 2024.

De nieuwe MINI Lifestyle Collection 2024

Overzicht

Binnenkort in de showroom: de MINI Countryman Electric.

HomeMININieuwsMINI Plant Oxford viert productiestart van de nieuwe MINI Cooper