Van Poelgeest

MINI presenteert Spike, het digitale karakter voor de nieuwe modelfamilie

MINI presenteert Spike, het digitale karakter voor de nieuwe modelfamilie

Spike, de dierenvriend van het merk MINI, is opnieuw tot leven gebracht in de digitale wereld. Met het uiterlijk van een Engelse bulldog als inspiratiebron leidt hij je door het bedieningsconcept van de toekomstige modelfamilie van MINI. In zijn rol als MINI Intelligent Personal Assistant biedt hij verschillende vormen van ondersteuning. Spike maakt zijn eerste grote opwachting tijdens de internationale beurs Auto Shanghai (18-27 april, 2023) in China.

Daar wordt de opnieuw vormgegeven viervoeter een ‘art toy’ dat bezoekers op de MINI stand verwelkomt als een sculptuur van groot formaat. Art toys zijn zelfstandige kunstwerken die elementen van speelgoed en sculpturen combineren in de stijl van de stedelijke popcultuur. Spike verschijnt ook als actieve hoofdrolspeler in het interieur van de nieuwe MINI Concept Aceman. De nieuwe Spike-modus vormt het perfecte podium voor de digitale metgezel, die zich voor het eerst aan het publiek presenteert op het ronde centrale OLED-display en het dashboard. MINI zal in de loop van 2023 voor maximaal bedieningsgemak zorgen in de digitale wereld van de nieuwe modelfamilie en de diverse functies van Spike.

Spike begeleidt het succesverhaal van dit Britse premiummerk sinds de moderne MINI in 2001 debuteerde. De buldog, met zijn compacte en krachtige gestalte, Britse erfgoed en sympathieke aard werd zelfs toen al beschouwd als het perfecte dierlijke equivalent van de MINI. “MINI zal altijd synoniem zijn met emoties en opmerkelijke ervaringen”, aldus Oliver Heilmer, hoofd MINI Design. “Daarom nemen we Spike nu mee naar de toekomst als digitaal personage. En hij is niet alleen een ontwerpexperiment – hij wordt een karaktervolle metgezel voor de gebruikerservaring.”

Spike schets

Voor de MINI community ontwikkelde het MINI Design Team Spike van een eerste schets tot een veelzijdige metgezel die de aandacht trekt buiten de auto om; hij is al ingezet als art toy als onderdeel van de wereldpremière van de MINI Concept Aceman. Waar Spike ook verschijnt, hij zorgt voor onverwachte ervaringen en bijzondere ontmoetingen.

De lancering van de nieuwe modellenfamilie van het merk versterkt de band van de auto met de individuele levensstijl van bestuurders. Deze emotionele band tussen mens en auto wordt versterkt door een digitaal karakter dat Spike op zijn geheel eigen, persoonlijke manier belichaamt.

Het origineel bereikt een nieuwe mijlpaal: 1 miljoenste MINI 3-deurs van de huidige generatie geproduceerd

Overzicht

Volledig elektrisch en geproduceerd in Duitsland: de volgende generatie MINI Countryman

HomeMININieuwsMINI presenteert Spike, het digitale karakter voor de nieuwe modelfamilie