Van Poelgeest

Nieuwe MINI familie maakt digitale kwantumsprong met geavanceerde technologie, rond OLED-display en MINI Operating System 9

Nieuwe MINI familie maakt digitale kwantumsprong met geavanceerde technologie, rond OLED-display en MINI Operating System 9.

Het historische Britse merk MINI maakt met zijn nieuwe modellenreeks een enorme sprong in het digitale tijdperk. De kern wordt gevormd door het iconische centrale instrument – de MINI Interaction Unit. Het ronde OLED-display met een diameter van 240 mm en fraaie kleuren past perfect in het interieur van de nieuwe MINI familie.

Het nieuwe MINI Operating System 9 – geoptimaliseerde interactie voor aanraak- en spraakbediening.

De nieuwe designtaal ‘Charismatic Simplicity’ wordt ook weerspiegeld in de esthetiek van de gebruikersinterface, die functionele en emotionele elementen samenbrengt. Het gereduceerde ontwerp maakt gebruik van geheel nieuwe graphics om een uiterst moderne look te creëren. Micro-animaties versterken de toch al uiterst intuïtieve interactie tussen de bestuurder en het centrale instrument en onderstrepen het digitale karakter van de nieuwe MINI familie. MINI Operating System 9 is een eigen ontwikkeling van BMW Group en is gebaseerd op een Android Open Source Project (AOSP) softwarestack.

MINI Experience Modes voor intens MINI momenten.

De emotionele band tussen de nieuwe MINI’s en hun bestuurders wordt nog intenser met de MINI Experience Modes. De standaarduitrusting omvat de Core, Green en Go-Kart Modes, die elk hun eigen specifieke gebruikersinterface hebben. De Experience Modes kunnen tegen meerprijs naar een hoger niveau worden getild door het aanvullende, gecoördineerde gebruik van licht en geluid. Bestuurders kunnen zich dankzij de MINI Experience Modes onderdompelen in maximaal acht verschillende werelden in het interieur van de MINI’s van de nieuwe generatie, waarbij een kenmerkende jingle voor elke modus aangeeft dat deze geactiveerd is.

MINI Intelligent Personal Assistant – visueel begeleid door ‘MINI’ of ‘Spike’.

Het is voor het eerst dat een spraakassistent met volledige functionaliteit in modellen van het merk MINI beschikbaar is. De MINI Intelligent Personal Assistant kan worden geactiveerd met de begroeting ‘Hey MINI’ of door op de push-to-talk knop op het stuurwiel te drukken. De spraakgestuurde interactie op het ronde OLED-display vindt plaats in de vorm van een animatie die bestaat uit grafische elementen, typografie en een avatar. Voor de visualisatie kunnen gebruikers kiezen tussen ‘MINI’ – een gestileerde weergave van een MINI – en optioneel ‘Spike’, een bekend figuurtje dat veel MINI fans al kennen. Veel belangrijke functies, zoals navigatie, telefonie, radio en temperatuur, kunnen met spraakopdrachten worden bediend.

MINI Navigatie: nieuwe kaartontwerpen en cloud-gebaseerde navigatie met voor opladen geoptimaliseerde routeplanning.

Het cloud-gebaseerde navigatiesysteem is een grote verbetering ten opzichte van de vorige generatie en biedt een uitzonderlijk intuïtieve bestemmingsinvoer. Het maakt een zeer snelle en dynamische routeberekening mogelijk op basis van nauwkeurige real-time verkeersgegevens die met korte intervallen worden verzonden en die vervolgens worden gecombineerd met voorspellingsmodellen. Wanneer de navigatie-app wordt geselecteerd, neemt de kaart het volledige ronde display in beslag. Het kleurenschema voor de kaartgrafiek verandert naargelang de geselecteerde MINI Experience Mode, terwijl gebouwen desgewenst ook in 3D kunnen worden weergegeven.

Meer flexibiliteit en digitale toegang tot het voertuig met de MINI Digital Key Plus.

De nieuwe MINI modellenfamilie biedt klanten nog een highlight in de vorm van de MINI Digital Key Plus. Zodra deze is ingesteld op een compatibel apparaat van Apple, Google of Samsung, worden bestuurders vriendelijk welkom geheten zodra ze de nieuwe MINI’s naderen, dankzij de ultrabreedbandtechnologie. De welkomstsequentie wordt voortgezet in de auto nadat het portier is geopend en wordt afgesloten met een persoonlijke begroeting dankzij de MINI ID functionaliteit. En dit gebeurt allemaal zonder dat de bestuurder zijn smartphone uit zijn zak of tas hoeft te halen. Sleutels kunnen gemakkelijk en veilig worden doorgegeven aan vrienden of familie via de Apple of Google portemonnee met behulp van de ingebouwde ‘share’ functie die bekend is van veel apps.

Software-upgrades op afstand nu ook standaard bij MINI.

Als lid van de BMW Group-familie profiteert het merk MINI van meer dan vijf jaar ervaring met over-the-air upgrades bij BMW. De softwarearchitectuur van de nieuwe MINI familie maakt gebruik van dezelfde software voor Remote Software Upgrades die sinds 2018 profiteert van de voortdurende ontwikkeling in BMW modellen en zorgt ervoor dat updates soepel en veilig worden uitgevoerd. Zo zullen de nieuwe MINI’s meerdere keren per jaar gratis Remote Software Upgrades ontvangen voor kwaliteitsverbeteringen. Afhankelijk van het land, het voertuigmodel, de specificaties en de voertuigstatus kunnen de upgrades ook gratis nieuwe functies of verbeteringen aan functies toevoegen.

De nieuwe MINI generatie komt in 2024 naar Van Poelgeest! Benieuwd wat er nu al bekend is over de nieuwe modellen?

Met de nieuwe generatie MINI Countryman door de Schotse Hooglanden

Overzicht

Onderscheidende geluiden voor de nieuwe, volledig elektrische MINI familie

HomeMININieuwsNieuwe MINI familie maakt digitale kwantumsprong met geavanceerde technologie, rond OLED-display en MINI Operating System 9