Van Poelgeest

Met de nieuwe generatie MINI Countryman door de Schotse Hooglanden

Met de nieuwe generatie MINI Countryman door de Schotse Hooglanden

Op uitdagende routes demonstreert de nieuwe MINI Countryman met intelligente ALL4 vierwielaandrijving niet alleen zijn sportieve rijdynamiek, maar ook hoe snel je kunt ontsnappen aan het alledaagse leven met een avontuurlijke korte trip.

Diepgroene weiden, een stralende zon en stormachtige regenbuien die elkaar elke minuut afwisselen, plus sensationele uitzichten over het weidse landschap: de Schotse Hooglanden zijn een natuurwonderland. Tussen de ongeveer 1.000 meter hoge bergen met hun karakteristieke piramidevorm, Munros genaamd, snijden rivieren en lochs diep in de oeroude rotsen van deze regio vol geschiedenis. Lochs is de benaming die de Schotten gebruiken voor hun kristalheldere meren. Loch Lomond, het grootste meer in het Verenigd Koninkrijk, ligt in het gelijknamige nationale park. Het is de perfecte bestemming voor uitdagende testritten met de avontuurlijke MINI Countryman van de derde generatie.

Van het rustieke Castle Hill naar de wilde wereld van de Munros

De rit begint in het stadje Stirling. Vanaf de kasteelheuvel van Stirling Castle, een van de grootste en belangrijkste kastelen van Schotland, reikt het uitzicht tot ver in de Highlands van Loch Lomond National Park. Stirling Castle werd voor het eerst genoemd in documenten uit de 12e eeuw. Het floreerde onder de vroege koninklijke familie van de Stewarts tijdens de Renaissance.

Neem vanuit Stirling de A84 en A85 in noordelijke richting langs dichte bossen en diepblauwe meren naar het kleine dorpje Mid Lix. De A827 nodigt je vervolgens uit om een omweg te maken naar de noordoostelijke bergketen langs de oever van Loch Tay. Hier kan de MINI Countryman voor het eerst zijn comfortabele en sportieve rijdynamiek demonstreren op de bochtige route door de Munros.

Onder Ben Lawers – met 1.214 meter een van de hoogste Munros in de regio – stuwt de indrukwekkende gelijknamige dam 344 meter water op uit de omringende bergrivieren. De MINI Countryman voelt zich thuis in het ongerepte landschap van Schotland. De benodigde uitrusting voor uitgebreide wandeltochten kan gemakkelijk worden opgeborgen in de ruime bagageruimte.

In de voetsporen van James Bond

Op weg naar het noordwesten leidt de A82 naar de Glencoe Mountain Range. Onderweg passeren we tal van rivieren, die achter de historische Bridge of Orchy uitmonden in het spectaculaire lochlandschap van Lochan na h-Achlaise. Net voorbij de brug over Glen Etive leidt een smal pad zuidwaarts langs de wilde rivier met zijn talloze watervallen dieper en dieper de vallei in. De rivier Etive wordt beschouwd als een van de meest uitdagende wildwater-kajakroutes in Schotland, geen wonder dat Daniel Craig als geheim agent 007 ook de route langs de oevers koos in de film ‘James Bond: Skyfall’ om achtervolgers kwijt te raken.

Natuurschoon en Atlantische lekkernijen

Terug op de A82 richting Arrochar bieden de watervallen van Falloch een bijzonder uitkijkpunt. Rijd vanaf hier verder naar het zuiden, met Loch Lomond altijd in het zicht aan de linkerkant, totdat de A83 naar het westen leidt naar Loch Fyne. Dit is de meest noordelijke uitloper van de Clyde Fjord, die dit stuk kust vanaf de Atlantische Oceaan diep insnijdt. De getijdenbewegingen zijn voelbaar tot aan Glasgow Harbour en de bijbehorende stromingen maken het water van Loch Fyne bijzonder zoet en voedselrijk: ideale omstandigheden voor het kweken van oesters en het beste jachtgebied voor tal van vissoorten. Het resultaat smaakt het best in de Loch Fyne Oysterbar, waar je zeker moet stoppen aan het einde van deze avontuurlijke ontdekkingstocht – uiteraard met een weids uitzicht over de zee en de bergen.

Benieuwd naar de nieuwe MINI Countryman?

MINI en Samsung Display presenteren de MINI Interaction Unit tijdens gamescom 2023 met een sciencefiction-hommage

Overzicht

Nieuwe MINI familie maakt digitale kwantumsprong met geavanceerde technologie, rond OLED-display en MINI Operating System 9

HomeMININieuwsMet de nieuwe generatie MINI Countryman door de Schotse Hooglanden