Van Poelgeest

MINI en Samsung Display presenteren de MINI Interaction Unit tijdens gamescom 2023 met een sciencefiction-hommage

MINI en Samsung Display presenteren de MINI Interaction Unit tijdens gamescom 2023 met een sciencefiction-hommage.

MINI keert terug naar gamescom en de fandom- en gamecultuur. Het ronde OLED-scherm van de nieuwe MINI-familie – de MINI Interaction Unit – zal in 2023 centraal staan. Hiervoor put het merk uit een van de meest iconische settings in de sciencefictioncultuur: een hightech laboratorium.

Kort voor de officiële lancering van de nieuwe MINI-familie tijdens IAA MOBILITY 2023, biedt MINI een exclusieve blik op de centrale besturingsunit – de MINI Interaction Unit. Het ronde OLED-scherm is samen met Samsung Display Corporation ontwikkeld en is een primeur in de auto-industrie. Voor de enscenering op gamescom kiest MINI een van de meest iconische omgevingen in de popcultuur als referentie: het hightech laboratorium. In het midden van het MINI Lab staat een gigantische incubator-tank die doet denken aan grote sciencefiction-, game- en anime-klassiekers.

MINI is voor de 2e keer hoofdsponsor van de gamescom merchandise-area en sponsort de Cosplay Awards op het grootste game-evenement ter wereld. Van 23 tot 27 augustus 2023 zal gamescom honderdduizenden gamefans van over de gehele wereld bijeenbrengen in een tentoonstellingsruimte van ongeveer 230.000 vierkante meter in Koelnmesse.

Focus op technologie.

Sciencefiction biedt de juiste context voor het ensceneren van de toekomst en technologie. Het hart van de nieuwe MINI-familie is de iconische MINI Interaction Unit, waarin de meest geavanceerde OLED technologie van Samsung Display Corporation is verwerkt. MINI en Samsung Display stellen mensen centraal door vooruitstrevende oplossingen te ontwikkelen voor mobiliteit en gebruikersinterfaces.

Engagement voor gamescom-communities: Play On!

MINI staat voor individualiteit. De MINI Interaction Unit toont verschillende ontwerpen en verschillende content, afhankelijk van de geselecteerde Experience Mode. Vooral de nieuwe Personal Mode versterkt de consistente expressie van individualiteit. in deze modus kan een foto uit de galerij van de smartphone via de MINI-app worden ingesteld als achtergrond van het centrale display, waardoor de gehele interieurambiance wordt gepersonaliseerd. Bezoekers van gamescom kunnen de verschillende modi ontdekken op de beursstand.

MINI nodigt niet alleen gamescom-bezoekers uit in zijn MINI Lab in hal 5.2, maar ondersteunt ook de cosplay-community. Bij de Cosplay Awards vertegenwoordigt cosplayer Ben Bergmann alias Maul Cosplay MINI als jurylid. De winnaars van de award ontvangen een uitnodiging voor het exclusieve event MINI UNITED – het lanceringsfeest van de nieuwe MINI-familie.

Volgende stop: IAA MOBILITY.

Op gamescom krijgen bezoekers een bijzonder detail van de nieuwe MINI-familie te zien. Op de IAA MOBILITY 2023 in München wordt het display in het midden als een zenuwstelsel overgezet naar de nieuwe modellen en tot leven gebracht – zoals in science fiction.

Happy Birthday, elektrische mobiliteit in MINI-stijl

Overzicht

Met de nieuwe generatie MINI Countryman door de Schotse Hooglanden

HomeMININieuwsMINI en Samsung Display presenteren de MINI Interaction Unit tijdens gamescom 2023 met een sciencefiction-hommage