Van Poelgeest

Volledig elektrisch met een sportieve look: de nieuwe MINI Cooper SE John Cooper Works

Volledig elektrisch met een sportieve look: de nieuwe MINI Cooper SE John Cooper Works.

De volledig elektrische MINI Cooper SE staat voor emissievrije mobiliteit en rijplezier. Het nieuwe 3-deurs model is voortaan ook verkrijgbaar in de John Cooper Works-uitvoering, die de autosportgeschiedenis van het merk benadrukt.

Met 218 elektrisch opgewekte pk’s (160 kW) en een maximumkoppel van 330 newtonmeter is de MINI Cooper SE een koploper op het gebied van emissievrij rijden, vooral dankzij zijn vermogen om in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. De hoogvoltage-batterij in de MINI Cooper SE met een energie-inhoud van 54,2 kWh maakt een actieradius tot 402 kilometer mogelijk volgens de WLTP-testcyclus. De John Cooper Works-uitrusting benadrukt de autosportgenen van het merk met tal van racesuccessen, waaronder drie overwinningen in de Rally van Monte Carlo in de jaren zestig.

Individueel design voor en achter met een autosportuitstraling.

Het nieuwe John Cooper Works-logo, dat wordt gekenmerkt door duidelijke contouren, komt bijzonder goed tot zijn recht met zijn traditionele rode, witte en zwarte kleurstelling en de gesymboliseerde geblokte vlag op de achthoekige grille. De krachtige uitstraling van de MINI Cooper SE in JCW-uitvoering wordt onder andere gerealiseerd door 18-inch wielen in Lap Spoke 2-tone design met elk tien spaken en JCW remklauwen in rood. De strepen op de motorkap benadrukken het sportieve karakter. Standaard heeft de MINI Cooper SE JCW opvallende diffusers voor en achter. De grille-omlijsting en het logo zijn afgewerkt in hoogglanzend zwart. Visuele highlights zijn het contrasterende dak en de spiegelkappen in de kleur Chilli Red.

De MINI LED-koplampen hebben individuele lichtsignaturen. In de JCW-signatuur hebben de koplampen slechts twee horizontale strepen als dagrijverlichting en benadrukken zo het minimalistische design van de nieuwe MINI Cooper SE. De graphics van de matrix-achterlichten onderstrepen de breedte van de achterkant van de auto.

Op de autosport geïnspireerd interieur.

De JCW-stoelen combineren kunstleder met rode stiksels en gestikt materiaal in meerdere kleuren het schoudergedeelte. Het zwart-rode kleurenconcept wordt voortgezet op het 2d-stiksel aan de binnenzijde van de portieren en op het dashboard, met aan de passagierszijde een geblokte vlag.

Nieuwe rijhulpsystemen en efficiënt opladen.

Met 12 ultrasone sensoren en vier surround camera’s vereenvoudigt Parking Assistant Plus het parkeren en het systeem identificeert vrije parkeerplekken. De geavanceerde EXPLORE Mode biedt een unieke oplossing voor dit segment: het maakt parkeren met behulp van de smartphone mogelijk zonder dat de bestuurder in de MINI hoeft te zitten. Handig wanneer de parkeerruimte aan de zijkant krap is.

Snelladen met gelijkstroom is mogelijk met een vermogen tot 95 kW. Dit betekent dat de batterij in iets minder dan 30 minuten bij een snellaadstation kan worden opgeladen van 10 procent tot 80 procent. De hoogvoltage-batterij wordt opgeladen met 11 kW met wisselstroom. Wanneer het navigatiesysteem is ingeschakeld, wordt de hoogvoltage-batterij van de MINI Cooper SE voorbereid op de ideale temperatuur voor efficiënt opladen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het voordeel: een aanzienlijk kortere oplaadtijd, vooral bij lage buitentemperaturen.

Een efficiënte aandrijflijn en een expressief design: de nieuwe MINI Countryman C

Overzicht

Progressieve purist: de nieuwe MINI Countryman S ALL4

HomeMININieuwsVolledig elektrisch met een sportieve look: de nieuwe MINI Cooper SE John Cooper Works