Van Poelgeest

Een efficiënte aandrijflijn en een expressief design: de nieuwe MINI Countryman C

Een efficiënte aandrijflijn en een expressief design: de nieuwe MINI Countryman C.

Het superieure offroad-karakter van de MINI Countryman wordt in de derde modelgeneratie versterkt door een compleet nieuw exterieurdesign. Innovatieve materialen dragen bij aan het comfort in het ruimere interieur. Vier nieuwe uitrustingsvarianten bieden een breed scala aan individualiseringsopties.

Met een vermogen van 125 kW/170 pk accelereert de basisversie in 8,3 seconden van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid bedraagt 212 km/u. Met een koppel van 280 Nm en efficiënte TwinPower Turbo-technologie biedt het model veel rijdynamiek. De geïntegreerde mild hybrid-technologie zorgt voor de recuperatie van remenergie en ondersteunt de verbrandingsmotor tijdens acceleraties met 14 kW aan elektrische aandrijfkracht. Dit verlaagt het verbruik en de uitstoot van de MINI Countryman C.

Het exterieur: een puristisch design met meer presence.

De nieuwe MINI Countryman is 13 centimeter langer en acht centimeter hoger dan zijn voorganger. Het design met strak vormgegeven oppervlakken en de vernieuwde achthoekige grille aan de voorkant versterkt de uitstraling van het model. Kenmerkend voor het merk zijn de korte overhangen die het wendbare karakter van de auto onderstrepen. Opvallende LED-koplampen en -achterlichten accentueren het carrosseriedesign met optionele nieuwe lichtsignaturen.

De stijlvolle, in dezelfde kleur als het dak uitgevoerde C-stijlen sluiten naadloos en in aan op het lange dak van de auto. Piano Black-dakrails behoren nu tot de standaarduitrusting en maximaliseren de transportmogelijkheden van het crossover-model, bijvoorbeeld met een dakdrager of de MINI-dakkoffer.

Buiten de gebaande paden zorgen de bodemvrijheid van 202 mm en het dynamische onderstel voor extra veiligheid en comfort. Voor de nieuwe MINI Countryman C zijn lichtmetalen wielen verkrijgbaar in verschillende designs en in de maten 17 tot 21 inch.

Het interieur: ruim en veelzijdig met typisch MINI-comfort.

Het ruime interieur van de nieuwe MINI Countryman biedt plaats aan maximaal vijf volwassenen. De rugleuningen van de drie zitplaatsen achterin kunnen afzonderlijk in zes standen tot 12° graden worden versteld. De over een afstand van 13 cm verschuifbare achterbank zorgt voor extra beenruimte achterin of voor nog meer laadruimte. Dankzij de rugleuning van de achterbank, die kan worden neergeklapt in een verhouding van 40:20:40, kan de bagageruimte met een inhoud van 450 liter tot 1.460 liter eenvoudig en flexibel worden aangepast aan de persoonlijke behoeften.

Geautomatiseerd rijden.

Centraal in het minimalistische interieurdesign staat het ronde OLED-display met een diameter van 240 mm. Het nieuwe centrale instrument met een hoogwaardig glazen oppervlak maakt het mogelijk om alle infotainment- en assistentiesystemen op een handige en intuïtieve manier te bedienen via aanraking of spraakbesturing. De MINI Experience Modes veranderen de interieuruitstraling met een combinatie van visueel design, sfeerverlichting en geluidsdesign. Alle rijfuncties kunnen worden bediend via de karakteristieke MINI toggle bar.

Voor het eerst biedt Driving Assistant Plus in de MINI Countryman de mogelijkheid om gedeeltelijk geautomatiseerd te rijden volgens Level 2-niveau op snelwegachtige routes. Hierdoor kan de bestuurder tot een snelheid van 60 km/u de handen van het stuur halen, mits de bestuurder het verkeer goed in de gaten blijft houden en klaar blijft staan om op elk moment in te grijpen.

Prijzen nieuwe elektrische MINI Countryman en nieuwe benzineversie bekendgemaakt

Overzicht

Volledig elektrisch met een sportieve look: de nieuwe MINI Cooper SE John Cooper Works

HomeMININieuwsEen efficiënte aandrijflijn en een expressief design: de nieuwe MINI Countryman C