Van Poelgeest

Prijzen nieuwe elektrische MINI Countryman en nieuwe benzineversie bekendgemaakt

Prijzen nieuwe elektrische MINI Countryman en nieuwe benzineversie bekendgemaakt.

MINI heeft de prijzen bekendgemaakt van de volledig elektrische MINI Countryman E, de MINI Countryman SE ALL4 en een nieuwe benzineversie, de MINI Countryman S ALL4.

De Mini Countryman E heeft een consumentenadviesprijs van 43.490 euro, de SE ALL 4 is er vanaf 49.490 euro. De ALL4 in S-uitvoering heeft een prijskaartje van 53.990 euro. Andere uitvoeringen zijn de MINI Countryman C, die 45.990 euro kost, en de bijzonder snelle topuitvoering JCW Countryman ALL4, die 76.990 euro kost.

Het design van de nieuwe MINI modelgeneratie is modern, digitaal en onmiskenbaar.

Met de nieuwe generatie van de MINI Countryman heeft het merk rijplezier, een unieke gebruikerservaring en een maximale milieuvriendelijkheid naar een nieuw tijdperk gebracht. Deze transformatie naar een volledig elektrisch merk in 2030 wordt weerspiegeld in het authentieke design van het nieuwe model, waarbij vooruitstrevende technologie wordt gecombineerd met de oorsprong van het merk.

Lokaal emissievrij.

De nieuwe MINI Countryman maakt lokaal emissievrije mobiliteit en volledig elektrisch rijplezier mogelijk. De volledig vernieuwde aandrijflijn en de grotere elektrische actieradius bieden de mogelijkheid om uitstapjes te maken ver buiten de stadsgrenzen – dankzij twee krachtige elektromotoren en vierwielaandrijving. Het model is verkrijgbaar in de Countryman E-variant en met meer vermogen en vierwielaandrijving als de Countryman SE ALL4.

De 150 kW/204 pk sterke elektromotor in de MINI Countryman E biedt 250 Nm koppel, accelereert de auto vanuit stilstand naar 100 km/u in 8,6 seconden en bereikt een topsnelheid van 170 km/u. De MINI Countryman SE ALL4 heeft een vermogen van 230 kW/313 pk, beschikt over vierwielaandrijving en levert een gecombineerd koppel van 494 Nm. Dit model accelereert in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 180 km/u. De krachtige accu heeft een energiecapaciteit van 66,45 kWh.

In zijn geëlektrificeerde derde generatie zet het grootste model van de nieuwe MINI-familie de reis van het merk naar een tijdperk van lokaal emissievrije elektrische mobiliteit voort. Het compacte crossover-model ligt al sinds de marktintroductie in 2010 op koers naar succes, met vijf deuren en – toen nieuw voor MINI – meer dan vier meter lengte. Geen wonder: de optionele vierwielaandrijving van deze krachtig gemotoriseerde avonturier zorgt immers voor veilig en ongebreideld rijplezier – ook buiten de gebaande paden.

Nieuwe benzineversie.

Een nieuwkomer in het gamma met benzineversies is de MINI Countryman S ALL4. Deze biedt met zijn soepele tweeliter viercilinder turbomotor een vermogen van 160 kW/218 pk en een koppel van 360 Nm. De 48 V mild hybrid-motor ondersteunt de prestaties van de auto in het lage toerengebied en zorgt voor een tijdelijke boost van 14 kW. De ALL4 vierwielaandrijving zorgt voor een merkbare toename qua tractie, veiligheid, rijstabiliteit en wendbaarheid. Dankzij de snelle en nauwkeurige elektronische regeling wordt het vermogen onder alle weg- en weersomstandigheden naar behoefte verdeeld tussen de voor- en achterwielen.

Steeds meer MINI-rijders kiezen voor elektrisch: flinke verkoopgroei BEV-modellen

Overzicht

Een efficiënte aandrijflijn en een expressief design: de nieuwe MINI Countryman C

HomeMININieuwsPrijzen nieuwe elektrische MINI Countryman en nieuwe benzineversie bekendgemaakt