Van Poelgeest

Steeds meer MINI-rijders kiezen voor elektrisch: flinke verkoopgroei BEV-modellen

Steeds meer MINI-rijders kiezen voor elektrisch: flinke verkoopgroei BEV-modellen.

In een jaar dat werd gekenmerkt door grote verschuivingen in de auto-industrie, wist het merk MINI groei te realiseren. Opvallend: een steeds groter aantal kopers kiest voor een elektrisch model. Daarmee maken de verkoopresultaten van 2023 opnieuw duidelijk dat het merk een bijdrage levert aan een groene toekomst voor de auto-industrie.

Volledig elektrische modellen maakten afgelopen jaar 15,3% uit van de totale MINI-verkopen. De verkoop van geëlektrificeerde modellen (inclusief plug-in hybride uitvoeringen) vertegenwoordigde 20,8% van de totale MINI-verkoop. In het laatste volledige jaar dat de huidige MINI-generatie beschikbaar is, is de verkoop in 2023 toegenomen tot 295.474 auto’s, een stijging van 0,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei toont aan dat de huidige MINI 3– en 5-deurs, de MINI Cabrio, de MINI Countryman en de MINI Clubman, die voor het einde van hun levenscyclus extra aantrekkelijk werden gemaakt met speciale en gelimiteerde edities, wereldwijd een niet aflatende aantrekkingskracht hebben op consumenten en erg in de smaak vallen bij kopers. De MINI John Cooper Works 1to6, waarvan de productie is gelimiteerd tot 999 exemplaren, was de laatste MINI John Cooper Works met handgeschakelde versnellingsbak. Deze uitvoering debuteerde tijdens de 24 Uur van de Nürburgring en pakte daarbij direct een podiumplaats. De MINI Clubman Final Edition met 1.969 bijzonder rijk uitgeruste exemplaren markeert het einde van een tijdperk voor de Clubman.

Verkoopstijging batterij-elektrische modellen.

Een zeer belangrijk onderdeel van het succesverhaal van MINI in 2023 was de opmerkelijke toename van de verkoop van batterij-elektrische modellen. 45.261 kopers kozen voor een volledig elektrische MINI Cooper SE 3-deurs of de onlangs gelanceerde MINI Cooper SE Cabrio, de allereerste elektrische cabrio.  MINI noteerde een stijging van 3,5% in de verkoop van zijn volledig elektrische modellen, wat de inzet van MINI voor duurzame mobiliteitsoplossingen opnieuw bevestigt.

Stefanie Wurst, hoofd van MINI, kijkt tevreden terug op afgelopen jaar. “De versnelde adoptie van onze volledig elektrische modellen onderstreept onze collectieve toewijding aan het vormgeven van een succesvolle toekomst”, zo stelt ze. “Met de op handen zijnde komst van onze volledig nieuwe MINI Family kijken we ernaar uit om nieuwe standaarden te blijven zetten op het gebied van rijbeleving en tegelijkertijd ons streven naar meer CO2-reductie te bevorderen. De enthousiaste reacties na de wereldpremière van onze nieuwe en volledig elektrische MINI Family tijdens de beurs IAA Mobility alsmede de MINI Cooper en de MINI Countryman zijn veelbelovend.”

Grotere actieradius.

De volledig elektrische MINI Cooper SE en MINI Cooper E, de volledig elektrische MINI Countryman SE ALL4 en de MINI Countryman E zijn compleet nieuwe modellen en zijn uitgerust met geavanceerde technologie, een spannende digitale klantervaring en een aanzienlijk grotere actieradius dan voorheen gebruikelijk was.

De nog te onthullen nieuwe MINI Aceman, een volledig elektrische compacte vijfzits crossover, wordt dit jaar ook in twee uitvoeringen op de markt gebracht.

MINI zal in de loop van 2024 bovendien varianten met verbrandingsmotor op de markt brengen, zodat klanten kunnen kiezen uit verschillende aandrijftechnologieën.

De nieuwe MINI Aceman: laatste tests onder extreme omstandigheden succesvol afgerond

Overzicht

Prijzen nieuwe elektrische MINI Countryman en nieuwe benzineversie bekendgemaakt

HomeMININieuwsSteeds meer MINI-rijders kiezen voor elektrisch: flinke verkoopgroei BEV-modellen