Van Poelgeest

De nieuwe MINI Aceman: laatste tests onder extreme omstandigheden succesvol afgerond

De nieuwe MINI Aceman: laatste tests onder extreme omstandigheden succesvol afgerond.

Over slechts enkele maanden wordt de nieuwe MINI Aceman aan het grote publiek voorgesteld. Het model is uitsluitend leverbaar met een volledig elektrische aandrijflijn en breidt het MINI gamma uit met een nieuw, aantrekkelijk model. Met zijn rijdynamiek en merktypische proporties combineert het crossover-model de kenmerken van de twee meest succesvolle MINI modellen, de MINI Cooper en de MINI Countryman, in een nieuw voertuigconcept.

Op weg naar serieproductie moet het nieuwe model zich momenteel bewijzen onder extreem hoge temperaturen op zanderige woestijnwegen. Met een lengte van 4.075 mm, een breedte van 1.754 mm en een hoogte van 1.495 mm neemt de MINI Aceman in het modellengamma een positie in tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman. Het derde zelfstandige model in de nieuwe volledig elektrische MINI familie is uitgerust met vier portieren en een grote achterklep. Het interieur biedt plaats aan vijf passagiers.

“De volledig elektrische MINI Aceman opent nieuwe mogelijkheden voor klanten die een kleinere crossover willen dan onze succesvolle MINI Countryman. De consequente elektrificatie van ons productportfolio vormt een duidelijk statement over de toekomst van het merk MINI”, zegt Stefanie Wurst, hoofd van MINI.

Getest onder extreme omstandigheden.

Nadat de MINI Aceman al met succes tests op de poolcirkel heeft doorstaan, ondergaat het crossover-model de laatste tests in de woestijn in fel zonlicht en hitte. Naast traditionele kenmerken als rijdynamiek en rijcomfort richt het testteam zich op de specifieke aspecten van een elektrische auto. Hiervoor worden de airconditioning, het laden en de koeling van de accu, de aandrijving en de regelapparatuur intensief getest tot een temperatuur van 50° Celsius in stoffig woestijnzand.  

Volledig elektrisch en efficiënt.

De nieuwe MINI Aceman wordt alleen verkrijgbaar in een volledig elektrische uitvoering. De accu heeft een capaciteit van 54,2 kWh. Dankzij het volledig  elektrische aandrijfconcept neemt de wendbare MINI crossover weinig ruimte in op de weg en biedt hij een hoge mate van comfort en veelzijdigheid. Het ontwerp van het nieuw ontwikkelde model is in lijn met het basisprincipe van het merk: veel binnenruimte in combinatie zo klein mogelijke buitenafmetingen, wendbare rijeigenschappen en een maximale efficiëntie. De basis hiervoor vormt het functionele ontwerp met korte overhangen. Dit biedt maximale ruimte voor vijf passagiers en bagage in combinatie met een zo compact mogelijk formaat.

De nieuwe MINI Cooper met benzinemotor: de MINI Cooper C en de MINI Cooper S

Overzicht

Steeds meer MINI-rijders kiezen voor elektrisch: flinke verkoopgroei BEV-modellen

HomeMININieuwsDe nieuwe MINI Aceman: laatste tests onder extreme omstandigheden succesvol afgerond