bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

De nieuwe MINI Cooper met benzinemotor: de MINI Cooper C en de MINI Cooper S

De nieuwe MINI Cooper met benzinemotor: de MINI Cooper C en de MINI Cooper S.

Het aantrekkelijke motorengamma van de nieuwe driedeurs MINI wordt aangevuld met twee efficiënte benzinemotoren met keuze uit drie of vier cilinders in de vorm van de Cooper C en de performance-versie Cooper S.

Het interieur is typisch MINI, met een minimalistisch design en nieuwe materialen. Technische innovaties zoals het MINI Operating System 9, de nieuwe MINI Experience Modes en een breed scala aan digitale functies zorgen voor een intense gebruikerservaring.

Twee krachtige aandrijvingsvarianten.

Met een vermogen van 150 kW/204 pk accelereert de viercilindermotor van de MINI Cooper S de auto in 6,6 seconden van 0 naar 100 km/u en hij levert een maximumkoppel van 300 Nm. De 115 kW/156 pk sterke driecilindermotor van de MINI Cooper C levert een koppel van 230 Nm en accelereert de auto in 7,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

De MINI Cooper is uitgerust met een ophangings- en dempingssysteem dat is ontworpen voor een wendbaar rijgedrag. De nauwkeurige, kenmerkende MINI besturing in combinatie met krachtige remmen zorgt voor veel rijplezier, veiligheid en comfort.

Het exterieur: inclusief cultstatus.

Met zijn puristische design en compacte silhouet is de MINI Cooper de belichaming van het basisidee van het merk: maximaal rijplezier met een minimale ecologische voetafdruk. Het eigentijdse minimalisme van het nieuwe design kenmerkt de heldere oppervlakken van de carrosserie. Korte overhangen en een korte motorkap contrasteren met de lange wielbasis, waardoor de auto typische MINI proporties heeft.

Aan de voorkant definieert de nieuwe achthoekige grille met zijn sierlijke contouren het karakteristieke gezicht van de MINI Cooper nog meer. De kleinste radarsensor van de BMW Group tot nu toe is geplaatst op de horizontale stijl tussen de luchtinlaten.

Horizontale LED-dagrijverlichting onderstreept het nieuwe uiterlijk in de standaarduitvoering. Het opvallende uiterlijk wordt verder versterkt door drie selecteerbare lichtsignaturen voor de dagrijverlichting van de MINI LED-koplampen en de vernieuwde matrix-achterlichten.

Het interieur: klassiek, innovatief, MINI.

Het elegante, minimalistische interieurdesign van de MINI Cooper is geïnspireerd op dat van de klassieke Mini. Het nieuwe stuurwiel, het ronde OLED-display, de kenmerkende MINI of tuimelschakelaars en het tweekleurige dashboard dat is bekleed met textiel zorgen voor een ruimtelijk gevoel in de cockpit. Strakke lijnen zijn het kenmerk van het moderne interieur met zijn royale hoeveelheid ruimte. Het glazen panoramadak draagt bij aan de strakke en vriendelijke sfeer. Door de achterbank neer te klappen in een verhouding van 60:40 kan de bagageruimte op flexibele wijze worden uitgebreid van 210 liter tot een volume van maximaal 725 liter.

Direct toegankelijk.

De belangrijkste rijfuncties (parkeerrem, versnellingspook, start/stop-toets, schakelaar voor ervaringsmodus, volumeregeling) zijn direct toegankelijk via de kenmerkende tuimelschakelaars. De versnellingspook in de middenconsole maakt plaats voor de nieuwe Wireless Charging Shelf 2.0. Smartphones kunnen hier worden opgeborgen en draadloos worden opgeladen.

De MINI Interaction Unit is dichter bij de bestuurder geplaatst. De diameter van het dunne OLED-display met hoge resolutie en hoogwaardige glasrand is 240 mm. De bedieningslogica is vergelijkbaar met die van een smartphone en alles kan intuïtief worden bediend door middel van aanraking.

Relevante informatie over de auto, zoals de gereden snelheid en het brandstofverbruik, wordt bovenin het scherm weergegeven. In het hoofdmenu zijn de functies horizontaal gerangschikt als widgets en kunnen ze worden geselecteerd door te swipen en aan te raken. In het onderste gedeelte van het OLED-display kunnen de menu-items Navigatie, Media, Telefoon en Klimaat op elk moment direct worden geselecteerd.

Vier afwerkingen voor een individuele look.

De nieuwe afwerkingsvarianten Essential, Classic, Favoured en JCW bieden een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Afhankelijk van de uitvoering zijn de nieuwe MINI Cooper C en MINI Cooper S verkrijgbaar met verschillende lakkleuren en interieuruitrustingen.

De kleuren kunnen worden gecombineerd met een van de vier dakkleuren en zorgen voor contrasten. Een exclusieve optie in combinatie met het speciale uitrustingspakket is het Spray-Tech design van het opvallende Multitone-dak. Dit heeft een driekleurig kleurverloop. Nieuwe, aerodynamisch geoptimaliseerde wielen zij beschikbaar in de maten 16 tot 18 inch

Binnenkort in de showroom: de MINI Countryman Electric

Overzicht

De nieuwe MINI Aceman: laatste tests onder extreme omstandigheden succesvol afgerond

HomeMININieuwsDe nieuwe MINI Cooper met benzinemotor: de MINI Cooper C en de MINI Cooper S