Van Poelgeest

Begin van een nieuw tijdperk: Charismatic Simplicity, de nieuwe designtaal voor de MINI familie van de toekomst

Begin van een nieuw tijdperk: Charismatic Simplicity, de nieuwe designtaal voor de MINI familie van de toekomst

De kenmerkende styling maakt ook een enorme sprong voorwaarts met de volledig elektrische volgende modelgeneratie van het Britse premiummerk. Reductie zonder compromissen, digitalisering die voor een nauwe band met de gebruiker zorgt, duurzaamheid die deel uitmaakt van het MINI DNA, maximale emotie met een minimale voetafdruk.

Elektrisch, digitaal, duurzaam en onderscheidend: de nieuwe generatie MINI modellen brengt het rijplezier, de gebruikerservaring en de verantwoordelijke houding van het merk naar een volledig nieuw tijdperk. De vooruitstrevende designtaal maakt deze transformatie meteen zichtbaar. Deze versmelt de traditionele waarden van het merk met de modernste technologie en belichaamt zowel de elementaire principes van het autodesign als het stedelijke karakter van MINI en de innovatieve geest van zijn gemeenschap. Het principe achter Charismatic Simplicity is een ontwerp dat elk nieuw MINI model helpt een sterk eigen karakter te ontwikkelen, waarbij de essentie van het merk centraal staat met een duidelijke, gereduceerde vormentaal. Een andere centrale factor van de nieuwe designtaal is de materiaalkeuze met een scherp oog voor duurzaamheid. De volgende generatie MINI modellen heeft een interieur zonder leder en chromen elementen zijn bijna geheel weggelaten.

Volledig elektrische aandrijflijn

De kern van het merk zal ook verankerd zijn in de toekomstige modelgeneratie van de MINI 3-deurs – volledig elektrisch en consequent gericht op stedelijk rijplezier. Ook de opvolger van de huidige MINI Countryman zal met een volledig elektrische aandrijflijn de weg op gaan. Binnenkort presenteert MINI ook de conceptstudie van een – volledig elektrisch aangedreven – cross-over model voor het premium segment van compacte auto’s.

Het creëren van onafhankelijke voertuigpersoonlijkheden is een van de centrale kenmerken van de nieuwe designtaal. Charismatic Simplicity geeft elk lid van de toekomstige MINI modellenfamilie een eigen, individueel charisma. De verwijzing naar de essentiële waarden van MINI komt tot uiting in een zeer moderne designtaal met helder en strak gemodelleerde oppervlakken. Charismatic Simplicity vermindert het aantal onderdelen en concentreert zich op essentiële elementen, zodat de vormgeving van toekomstige MINI-modellen een emotionele, intuïtief waarneembare identiteit krijgt.

Meer functies

Ook in het interieur van toekomstige MINI modellen betekent reductie niet dat je iets tekort komt. De OLED-technologie voor het volledig digitale display en de bedieningseenheid die voor het eerst in de MINI Vision Urbanaut werd gepresenteerd, betekent dat aanzienlijk meer functies in één bedieningseenheid kunnen worden gecombineerd. Dit wordt gepresenteerd in het archetypische MINI ronde centrale instrument in het midden van het dashboard. MINI is de eerste autofabrikant ter wereld die een touchscreen met een volledig bruikbaar rond oppervlak aanbiedt. De innovatieve displaytechnologie maakt de weg vrij voor een nieuw ontwerp van de gebruikersinterface. Tegelijk behoudt het MINI-ontwerp analoge bedieningselementen, zoals de tuimelschakelaars onder de centrale interface. Deze belichamen de aandacht voor detail en de kenmerkende designkenmerken die intuïtieve functionaliteit omzetten in een emotionele ervaring.

Eind juli 2022 introductie studiemodel nieuwe MINI-familie

De conceptstudie van een cross-over model uit de nieuwe, volledig elektrische MINI generatie geeft de eerste volledige preview van de nieuwe designtaal voor de nieuwe volledig elektrische modellenfamilie en wordt eind juli 2022 voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Met deze concept car laat MINI Design zien hoe technologische innovaties en een progressieve interpretatie van individuele mobiliteit de designtaal van het merk tot ver in de toekomst brengen.

Geëlektrificeerd kartgevoel met de haren in de wind 

Overzicht

Avonturier met een individuele stijl: De MINI Countryman Untamed Edition

HomeMININieuwsBegin van een nieuw tijdperk: Charismatic Simplicity, de nieuwe designtaal voor de MINI familie van de toekomst