Van Poelgeest

Geëlektrificeerd kartgevoel met de haren in de wind 

Geëlektrificeerd kartgevoel met de haren in de wind

Met een eenmalige uitvoering van de MINI Electric Cabrio die niet voor de verkoop is bedoeld combineert MINI voor het eerst het kartgevoel in de open lucht met lokaal emissievrije, elektrische mobiliteit. De auto beleefde zijn wereldpremière tijdens ‘MINI takes the States’ in de VS.

Zonneschijn, stijgende temperaturen, een groen landschap: precies op tijd voor de zomer presenteert MINI voor het eerst de volledig elektrische MINI Cooper SE als cabriolet. Niet als serieproductieversie, maar als uniek exemplaar dat laat zien hoe de weg naar een volledig elektrisch premium merk kan worden voortgezet en ook het klassieke sportieve rijden in de open lucht in de toekomst kan elektrificeren. Als open vierzitter is de MINI Cooper SE Cabriolet de enige premium cabriolet ter wereld met een volledig elektrische aandrijflijn in het segment van de kleine auto’s. Met deze koploper combineert het Britse premium merk voor het eerst klassieke sportiviteit, maximaal open rijplezier en lokaal emissievrije elektrische mobiliteit.

Het eenmalige model zal voor het eerst aan het publiek getoond worden tijdens het traditionele evenement ‘MINI Takes the States’ in de VS. De kronkelende wegen tussen Burlington in Vermont en Greenville-Spartanburg in South Carolina zijn perfect voor een eerste indruk te geven van het typische MINI kartgevoel in de MINI Cooper SE Cabrio.

Het unieke exemplaar is gebaseerd op de carrosserie van de MINI Cooper S Cabrio. Ook de geëlektrificeerde MINI Cabrio heeft een lengte van 3.863 mm met een wielbasis van 2.495 mm, een breedte van 1.727 mm en een hoogte van 1.415 mm. Ook de bagageruimte blijft ongewijzigd met een inhoud van 160 liter.

Dezelfde aandrijfcomponenten

De aandrijftechnologie is afkomstig van de kenniscentra voor elektrische mobiliteit van de BMW Group in Dingolfing en Landshut. De MINI Cooper SE Cabrio beschikt over dezelfde aandrijfcomponenten als de driedeurs MINI Cooper SE. De uitzonderlijk harmonieuze aslastverdeling dankzij de kleine elektromotor zorgt voor een wendbaar rijgedrag.

De 135 kW/184 pk sterke elektromotor brengt, net als in de MINI Cooper SE, het kenmerkende kartgevoel over naar de wereld van de elektrische mobiliteit en maakt een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in 7,7 seconden mogelijk. Met een actieradius van 230 kilometer, bepaald in de WLTP testcyclus, zijn uitstapjes in de open lucht mogelijk, zowel in stedelijke omgevingen als tot ver buiten de stadsgrenzen.

Slimme functionaliteit

De MINI Cooper SE Cabriolet combineert open rijplezier met slimme functionaliteit. De volledig elektrische en dus bijzonder stille stoffen softtop kan binnen 18 seconden worden geopend en gesloten. Met een druk op de knop kan de softtop geactiveerd worden tot een snelheid van 30 km/h, en hij is in drie standen te zetten: open, gesloten of als zonnedak.

Met deze one-off speelt MINI in op de steeds groter wordende schare fans van het kenmerkende open rijplezier van het merk, en tegelijkertijd zorgt het in een nieuw segment voor elektrificatie.

Elektrisch rijplezier kent geen grenzen: de MINI Electric maakt autorijden leuk voor gehandicapte mensen 

Overzicht

Begin van een nieuw tijdperk: Charismatic Simplicity, de nieuwe designtaal voor de MINI familie van de toekomst

HomeMININieuwsGeëlektrificeerd kartgevoel met de haren in de wind