Van Poelgeest

Elektrisch rijplezier kent geen grenzen: de MINI Electric maakt autorijden leuk voor gehandicapte mensen 

Elektrisch rijplezier kent geen grenzen: de MINI Electric maakt autorijden leuk voor gehandicapte mensen

Grenzeloze mobiliteit geeft mensen vrijheid, ook diegene die beperkingen hebben door een handicap. Met behulp van rij- en bedieningshulpmiddelen stelt de MINI Electric hen in staat om te genieten van emissievrij rijplezier in het compacte premium segment.

Met zijn traditionele designkenmerken en vooruitstrevende aandrijftechnologie combineert de MINI Cooper SE de authentieke stijl van het traditionele Britse merk met emissievrij rijplezier – of het nu in een stedelijke omgeving is of tijdens uitstapjes buiten de stadsgrenzen. Mensen met een handicap kunnen hun MINI auto op maat laten ombouwen door verschillende rij- en bedieningshulpmiddelen te laten installeren, zodat ze ten volle kunnen genieten van probleemloze persoonlijke mobiliteit.

Afneembare pedaalafdekking

In het geval van de MINI Cooper SE kan dat bijvoorbeeld inhouden dat een gaspedaalring en het gasgeefsysteem worden geïnstalleerd, net als de handbediening voor het remsysteem en een afneembare pedaalafdekking. De gesloten gaspedaalring voor elektrisch aangedreven voertuigen wordt binnen de cirkel van het stuurwiel aangebracht, zodat de gasfunctie gemakkelijk met de hand kan worden bediend door druk uit te oefenen met de hand. De vorm van dit hulpstuk vergemakkelijkt een veilige bediening en zorgt voor maximale controle over het voertuig – met beide handen altijd aan het stuur. In de MINI kan de gasring met een schakelaar gedeactiveerd worden. En omdat hij draadloos bediend wordt, kan hij ook verwijderd worden als dat nodig is.

Minimale inspanning

De instelling ‘verminderde gaspedaalrespons’ maakt het veel gemakkelijker om in te parkeren en voorzichtig op te trekken in druk verkeer. Bij het remmen is slechts een minimale inspanning nodig om de snelheid te verminderen met de handige remhendel. Wanneer de remhendel rechts onder het stuur gemonteerd is, is hij steeds gemakkelijk bereikbaar en staat hij in verbinding met het remsysteem zonder dat een stangenstelsel in de weg zit bij het dashboard van de auto. Een pedaalafdekking voor het oorspronkelijke gas- en rempedaal beschermt de bestuurder tegen onbedoelde bediening en verhoogt zo de veiligheid. De afdekking kan op elk moment gemakkelijk verwijderd worden, zodat de MINI Cooper SE ook door andere personen kan worden gebruikt.

Veel gebruiksvriendelijkheid

Dankzij de moderne voorzieningen op het gebied van bestuurdersassistentie, infotainment en connectiviteit biedt de MINI Cooper SE nog steeds veel gebruiksvriendelijkheid. Met zijn moderne grafische display op een 8,8 inch touchscreen is de nieuwste generatie van het MINI besturingssysteem geoptimaliseerd voor een snelle en intuïtieve bediening van de voertuigfuncties, het audioprogramma, het communicatie- en navigatiesysteem en apps.

MINI Concept Aceman debuteert met nieuwe designtaal, ledervrij interieur

Overzicht

Geëlektrificeerd kartgevoel met de haren in de wind 

HomeMININieuwsElektrisch rijplezier kent geen grenzen: de MINI Electric maakt autorijden leuk voor gehandicapte mensen