Van Poelgeest

De grootste MINI, de Countryman, is nog verder verbeterd

‘Never change a winning team’ moeten ze bij MINI gedacht hebben. De Countryman mag dan wel de grootste MINI zijn. Hij is ook een stabiele factor. Al sinds 2010 is de Countryman toegevoegd aan de MINI-familie. Hij werd met open armen ontvangen en sinds die tijd is er eigenlijk weinig aan de Countryman verandert.

Uiteraard moet een MINI altijd herkenbaar zijn als een MINI. Dus dat betekent dat je geen uitspattingen hoeft te verwachten bij een nieuw of gewijzigd model. Dat geldt ook voor de nieuwe MINI Countryman. Je moet bijna een kenner zijn om de verschillende bouwjaren qua uiterlijk uit elkaar te houden. En ondanks dat bij de vandaag onthulde Countryman de grootste wijzigingen onderhuids zitten, valt er toch nog genoeg te vertellen over het uiterlijk van de vernieuwde Countryman.

Standaard LED

Aan de voorkant van de nieuwe Countryman zien we standaard LED-verlichting in de koplampen. Matrix-lampen, die de tegenligger niet verblinden, zijn een optie. Verder vallen de rechtopstaande luchtinlaten links en rechts van de bumper op. Hierdoor lijkt de Countryman extra breed op zijn wielen te staan. Dit is een bevestiging van zijn dynamische maar ook stabiele rijgedrag. De standaard aanwezige LED-mistlampen zijn, net als de vorige Countryman, tussen de luchtinlaten in gepositioneerd.

Achterlichten uit het geboorteland

Aan de achterkant zijn het vooral de nieuwe Union Jack achterlichten die opvallen. Oftewel, de Engelse vlag is duidelijk zichtbaar door het glas van de achterlichten heen. Want laten we niet vooral niet vergeten wat de geboortegrond van dit stoere merk is, Engeland! Deze achterlichten zijn trouwens ook leverbaar op andere MINI-modellen. Informeer bij onze verkoopadviseurs naar de mogelijkheden.

Het nieuws onder de kap

De MINI-motoren waren altijd al in staat tot grootse prestaties, en die zijn nu nog verder verbeterd. De wijzigingen aan zowel de benzine-, diesel- en Plug-in Hybride motor zijn klein van aard, maar maken wel degelijk een verschil. Kort, maar technisch gesproken zijn de wijzigingen onder andere: een nieuwe gesplitste koelklep, nieuwe startgenerator met geoptimaliseerd rendement, tweetraps turbosysteem voor de dieselmotor en een 9,6 kWh accu voor de Plug-in Hybride uitvoering. Hiermee kan de nieuwe Countryman nu nog verder volledig elektrisch rijden, namelijk 5 tot 61 kilometer.

Meer standaard

De standaarduitrusting van de nieuwe MINI Countryman is nu nog aantrekkelijker geworden door het, vanaf nu, altijd aanwezige lederen stuurwiel, in hoogte verstelbare passagiersstoel, digitaal 5 inch instrumentarium. Dit digitale instrumentarium achter het stuurwiel komt bovenop het al bekende 8,8 inch centraal geplaatste touchscreen.

Met één vinkje alles zwart

U wist natuurlijk al dat u een MINI uitgebreid naar wens kunt personaliseren. Maar het is tegenwoordig nu nog gemakkelijker om de verchroomde koplampunits, achterlichten, grille en side-scuttles (zij-balken) allemaal in het hoogglans zwart uit te laten voeren. Dit kan via één vinkje bij de optie Piano Black Exterior. Wij laten u graag de verschillende personalisatiemogelijkheden in onze showroom zien. Tot snel!

Meer weten over de nieuwe MINI Countryman?

Lees meer

 

De MINI Countryman John Cooper Works kan alles aan

Overzicht

De MINI John Cooper Works GP is emotie in zijn puurste vorm

HomeMININieuwsDe grootste MINI, de Countryman, is nog verder verbeterd