Van Poelgeest

De MINI Countryman John Cooper Works kan alles aan

De MINI Countryman John Cooper Works kan alles aan

De nieuwe MINI Countryman John Cooper Works is een echte alleskunner. Het circuit, de openbare weg of zelfs buiten de gebaande paden: deze auto voelt zich overal thuis. De MINI Countryman John Cooper Works maakt elk ritje een stuk spannender.

Prestaties onder de motorkap
De MINI Countryman John Cooper Works is geboren op het circuit. Onder de motorkap huist een viercilinder turbo-benzinemotor met maar liefst 306pk (225kW), de meest krachtige motor ooit in een standaard MINI. Specifieke aanpassingen aan de standaard motor, geavanceerde MINI Twinpower Turbo technologie en een onafhankelijk koelsysteem maken een ongekend koppel van 450Nm. Een sprintje van 0 naar 100km/u is dan ook in 5,1 seconden gedaan.

De ‘looks’
Zo’n sprintje gaat gepaard met een schitterend geluid uit de speciale uitlaatpijpen van maar liefst 95mm diameter. Het sportieve uitlaatsysteem is speciaal gemaakt voor de MINI Countryman John Cooper Works. Ook de rest van het uiterlijk is aangepast met een nog meer geoptimaliseerde aerodynamica. Zowel de grille als de LED voor- en achterlichten zijn opnieuw ontworpen voor een nog opvallender en krachtiger uiterlijk.

Het allerbeste rijgedrag
Standaard beschikt de MINI Countryman John Cooper Works over ALL4 vierwielaandrijving. Dankzij een sperdifferentieel op de voorwielen, die geïntegreerd is in de speciale Steptronic Sport versnellingsbak met 8 versnellingen, voelt de MINI Countryman John Cooper Works zich thuis op elke ondergrond. Een verbeterde stijfheid zorgt voor een sterk verbeterd rijgedrag. De ophanging is afgesteld met race-auto’s in het achterhoofd en bevat Dynamic Stability Control (DSC) en elektromechanische besturing voor zeer precies stuurgedrag.

Nog altijd praktisch
De MINI Countryman John Cooper Works combineert technologie van het circuit met praktische bruikbaarheid. Met vier deuren en een grote achterklep, vijf volwaardige zitplaatsen en een grote kofferruimte, uit te breiden tot 1390 liter, blijft de MINI Countryman John Cooper Works een praktische auto voor alle dagelijkse ritten. Maar dan wel eentje die van elke kilometer een plezier maakt.

Interieur
Ook het hoogwaardige interieur heeft een update gehad. Optioneel prijkt achter het stuur een digitaal instrumentenpaneel van 5 inch. De optionele Connected Media uitrusting bevat een 8,8-inch kleuren-touchscreen in het bekende middenpaneel. Dit paneel is van nog betere kwaliteit, met de rand en drukgevoelige knoppen uitgevoerd in hoogglans Piano Black. Met de standaard geïnstalleerde SIM-kaart is de MINI Countryman John Cooper Works altijd online.

Deze veelzijdige MINI maakt onder alle omstandigheden uw rit tot een plezier. De MINI Countryman John Cooper Works is verkrijgbaar vanaf november 2020.

Ontdek de MINI Countryman
 

De MINI John Cooper Works doet oude tijden herleven in Monaco.

Overzicht

De grootste MINI, de Countryman, is nog verder verbeterd

HomeMININieuwsDe MINI Countryman John Cooper Works kan alles aan