bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

De MINI John Cooper Works GP is emotie in zijn puurste vorm

De MINI John Cooper Works GP is emotie in zijn puurste vorm
In de extreme MINI John Cooper Works GP komt alle race-historie van MINI samen in één auto. Net zoals de vorige edities, in 2006 en 2013, is de productie beperkt: er worden er maar 3000 van gemaakt. Dit is MINI in zijn puurste vorm.

Pure emotie
Bij de MINI John Cooper Works GP draait alles om het gevoel. Deze MINI combineert uitmuntende prestaties met pure emotie. Dit is direct duidelijk bij het zien van deze sportieveling: MINI’s meest sportieve silhouet zorgt ervoor dat de auto altijd lijkt te versnellen, zelfs als hij stilstaat.

Het uiterlijk van de MINI John Cooper Works GP  onderstreept zijn sportiviteit en dynamiek. Direct valt de grote luchthapper op de motorkap op. Uitgebouwde wielkasten maken de MINI John Cooper Works GP extra breed en geven hem een agressief uiterlijk. Deze wielkasten zijn uitgevoerd in koolstofvezel in een zeshoekig patroon en bevat het speciale, gelimiteerde, serienummer.

Mocht u dan nog twijfelen, dan is er nog de enorme achterspoiler. Deze is zo groot dat deze zelfs vanaf de voorkant te zien is. Buiten dat deze spoiler het sportieve uiterlijk van de MINI John Cooper Works GP op weinig subtiele wijze complementeert, zorgt hij tevens voor de nodige downforce. Dit geldt ook voor de diffusors aan de achterkant, aan weerszijde van de glimmende dubbele uitlaat.

Toch is de MINI John Cooper Works GP duidelijk een echte MINI. De vertrouwde vorm van de koplampen is voor iedereen herkenbaar en ook de vorm van de speciale grille met honingraat-profiel is gelijk aan andere MINI’s. De speciale tweekleurige 18-inch velgen van de MINI John Cooper Works GP, de lichtste die MINI ooit heeft gemaakt, bevatten het bekende vierspaaks thema.

3D-geprint
De MINI John Cooper Works GP valt extra op door zijn speciale kleur. Het Racing Grey Metallic verandert van lichtgrijs naar blauwig violet afhankelijk van het licht. Het dak en de spiegels zijn uitgevoerd in contrasterend lichtgrijs Melting Silver. Elementen die bij andere MINI’s chroom zijn, zijn bij de MINI John Cooper Works GP glanzend zwart gespoten, waarbij felrode logo’s en accenten de sportiviteit nog eens extra benadrukken.

Ook in het sportieve interieur van de MINI John Cooper Works GP komen opvallend gekleurde accenten terug. Deze steken sterk af tegen de donkere kleuren van het interieur. Net zoals vorige edities heeft ook deze MINI John Cooper Works GP geen achterbank. In plaats daarvan bevestigen felrode gekruiste verstevigingen het race-DNA, net zoals het grote GP-logo.

Uniek voor de nieuwe MINI John Cooper Works GP is het gebruik van 3D-geprinte onderdelen. In het interieur vallen vooral de speciale aluminium flippers achter het stuur op. In deze flippers zit de herkenbare zeshoekige vorm uit het exterieur. Ook in speciale decoratieve strips in het interieur, die uniek zijn voor elke individuele auto, is deze vorm zichtbaar.

De unieke MINI John Cooper Works GP combineert extreme sportiviteit met pure emotie. Een ontmoeting met deze ultieme MINI gaat u niet snel vergeten!

De grootste MINI, de Countryman, is nog verder verbeterd

Overzicht

"Nieuwe" Velgen voor de MINI Electric

HomeMININieuwsDe MINI John Cooper Works GP is emotie in zijn puurste vorm