Van Poelgeest

De nieuwe MINI is een feit

De nieuwe MINI is een feit
Sinds jaar en dag is een MINI meer dan een auto, het is een begrip. Een vlot uitziende, scherp rijdende en degelijke en moderne stadsauto. Een ontwerp dat herkenbaar is én moet blijven. Met dat in gedachte is de MINI aangepast (lees: verbeterd), maar nog steeds absoluut herkenbaar als een MINI.

Rondom opnieuw ontworpen
Van voor naar achteren zijn er veel kleine en grote aanpassingen zichtbaar. De voorbumper springt het meest in het oog. Daaraan is overduidelijk zichtbaar dat er een nieuwe MINI staat te pronken. De ronde mistlampen zijn weggumd en verplaatst naar de standaard aanwezige LED koplampen. Die tevens tegenwoordig aan de binnenkant in het zwart uitgevoerd zijn in plaats van zilver. Hierdoor krijgt de MINI meer ‘ogen’, dan dat ze er uit zien als koplampen.

Meer kleur
De voorbumper heeft meer kleur gekregen. Dat komt door de gekleurde voorbumperinzet in de kleur van de auto. Zowel de MINI 3-deurs, 5-deurs als de MINI Cabrio krijgt deze gekleurde bumper die voorheen in het zwart uitgevoerd was. Het overduidelijkst is deze nieuwe bumper bij de MINI Electric. Deze 3-deurs MINI krijg hem ook waardoor zijn grijze plaat met gele strepen verdwenen is.

Aan de zijkant zien we dat de Side Scuttle’s voor de voorportieren opnieuw ontworpen zijn. Ook zien we daar een aantal nieuw ontworpen lichtmetalen velg designs.

LED en Union Jack standaard
Net als dat er nu standaard LED koplampen geleverd worden, geldt dat ook voor de achterlichten. Voorheen waren de Union Jack achterlichten een optie, tegenwoordig zijn ze standaard. In deze Engels achterlichten zitten nu de mistachterlichten verwerkt. Verder zien we een nieuw getekende achterbumper.

Aan de binnenkant
In het interieur is stiekem meer gewijzigd dan dat op het eerste oog zichtbaar is. Kleine wijzigingen zijn de nieuwe knoppen op het stuurwiel én de luchtroosters boven het dashboardkastje zijn nu in het paneel verwerkt. Functionele toevoegingen zijn er ook. Denk aan de optie om voor een verwarmbaar stuur te kiezen. Heerlijk voor in de MINI Cabrio! Het ronde 8,8 inch grote touchscreen is nu voorzien van zijn 6e software versie, waardoor er nu meer functionaliteiten tegelijk op weergegeven kunnen worden. Als laatste belangrijke interieurwijziging is de handrem nu digitaal geworden. Met een drup op de knop staat de MINI op zijn handrem. Hierdoor neemt deze nu ook minder ruimte in beslag.

Nieuw jaar, nieuwe kleuren
Indien het gelijk duidelijk moet zijn dat er een nieuwe MINI voor de deur staat, dan kan er gekozen worden voor één van de drie nieuwe exterieurkleuren Grey metallic, Island Blue metallic of Zesty Yellow. Deze laatste keuze is de gele kleur van de MINI Electric buitenspiegels. Maar als een nieuwe buitenkleur niet overduidelijk genoeg is, dan kan het unieke meerkleurige dak uitkomst bieden. Deze is namelijk voortaan leverbaar in drie in elkaar overlopende kleuren. San Marino Blue loopt over in Pearly Aqua tot aan Jet Black. Dit proces is uniek in de wereld en past helemaal bij het merk MINI waarbij het mogelijk is om uw MINI helemaal te personaliseren.

Vanaf maart 2021 staat hij bij ons in de showroom.

Elektrische MINI als Safety Car bij Formule E

Overzicht

De MINI Countryman die je nog nooit hebt gezien.

HomeMININieuwsDe nieuwe MINI is een feit