Van Poelgeest

De Prins van Wales bezoekt MINI-fabiek Oxford, ter ere van 20-jarig bestaan

Zijne koninklijke hoogheid reisde af naar het fabrieksterrein van Oxford; het thuisfront van MINI. Hij feliciteert MINI met 20 jaar productie van de moderne MINI en krijgt een rondleiding door de fabriek. Zo ontmoet de Prins de gezichten achter MINI en krijgt hij inzicht in het productieproces.

In de montagehal ontmoet hij een aantal van de 130 autobouwers in opleiding, samen met het personeel dat nauw betrokken is met de productie van de MINI Electric. De MINI-fabriek van Oxford bevatte als eerste binnen de BMW Groep een productielijn waar volledig elektrische auto’s en auto’s met brandstofmotor op één lijn gemaakt worden. In 2020 was de wereldwijde marktintroductie van de MINI Electric. In 2021 is het model zo populair dat de productie verdubbeld kan worden. De Prins van Wales mocht één van de MINI Electrics zelf van de band af rijden. Ook maakte hij kennis met medewerkers wiens families al generaties lang in de fabriek hebben gewerkt.

MINI’s rol in verduurzaming BMW Groep

De MINI-fabriek van Oxford staat al meer dan 108 jaar in het hart van de gemeenschap. Er werken meer dan 3700 arbeiders en leerlingen, die samen duizend MINI’s per dag bouwen. Per 67 seconden rolt er één exemplaar van de band. MINI is het eerste merk binnen de BMW Groep dat volledig elektrisch zal gaan, met ingang van 2030. De fabriek in Oxford speelt een grote rol bij de verduurzaming van MINI. Dat zal voorlopig ook zo blijven, aangezien de BMW Groep de uitstoot van zijn productievestigingen verder wil verminderen. In 2030 moet de uitstoot met 80 procent verminderd zijn, ten opzichte van 2019.

Koninklijk bezoek bij belangrijke mijlpaal

Fabrieksdirecteur Peter Weber was zeer vereerd met het bezoek. “Het was een absolute eer en een genoegen om ‘His Royal Highness, The Prince of Wales’ te verwelkomen in het hart van MINI, hier in Oxford. We waren verheugd dat hij erbij kon zijn om deze belangrijke productiemijlpaal te markeren. Het is fantastisch dat deze speciale viering wordt erkend met zo’n gedenkwaardig koninklijk bezoek. Het was een echt hoogtepunt om Zijne Koninklijke Hoogheid vandaag een van onze MINI Electrics van de productielijn te zien rijden.”

MINI Vision Urbanaut toont MINI’s visie op mobiliteit van de toekomst.

Overzicht

MINI met daktent is klaar voor kampeerseizoen 2021

HomeMININieuwsDe Prins van Wales bezoekt MINI-fabiek Oxford, ter ere van 20-jarig bestaan