Van Poelgeest

MINI Vision Urbanaut toont MINI’s visie op mobiliteit van de toekomst.

MINI onthult een nieuwe conceptauto en geeft daarmee een kijkje in de toekomstvisie van het merk. De MINI Vision Urbanaut is vormgegeven met de focus op nieuwe mobiliteit en een nieuwe manier van ruimtegebruik. Het visuele concept werd in 2020 al bekendgemaakt, maar nu is er echt een fysiek model gebouwd. De wereldpremière is op 1 juli 2021, bij de DLD Summer conferentie in München.

Slim ruimtegebruik
MINI blijft doen waar het merk goed in is: slim gebruikmaken van de ruimte, zodat je zelfs bij een kleine auto alle ruimte kan benutten. De MINI Vision Urbanaut is maar 4,46 meter lang, maar door de hoogte is het interieur op meerdere manieren te gebruiken. Bij het ontwerpen is niet alleen nagedacht over het gebruik tijdens de rit. Juist wanneer hij stilstaat, biedt de Vision Urbanaut ruimte voor mensen die zich af willen zonderen in een stedelijke omgeving.

MINI’s visie op toekomstige mobiliteit
MINI wil haar klanten in de toekomst vooral voorzien van onvergetelijke momenten, MINI momenten noemen ze dat. De vraag waar het om draait is: wat wil ik met mijn auto? De MINI Vision Urbanaut speelt op die vraag in. Het antwoord komt op verschillende manieren terug. Er zijn altijd speciale MINI-momenten, zowel bij beweging als bij stilstand.

MINI momenten
MINI heeft de MINI momenten in verschillende categorieën geplaatst; zo zijn er Chill, Wanderlust en Vibe. Het exterieur en interieur van de auto passen zich aan op elk MINI moment. Geur, geluid en verlichting dragen bij aan de sfeer die bij het moment past. Geur is hierbij een opvallend en belangrijk element. Het onderstreept MINI’s unieke manier om nieuwe gebruikers welkom te heten.

Chill, Wanderlust en Vibe
Bij de MINI Vision Urbanaut staat Wanderlust voor de rijmodus; dat is de enige setting waarbij er met de auto gereden kan worden. In Chill-modus verandert de auto in een aangename rust- of werkplek die de sfeer van een bosrijke omgeving ademt. In Vibe-modus staan ontmoetingen met andere mensen centraal; iets dat ook bij toekomstige mobiliteit past. Niet alleen het portier opent, ook de voorruit klapt weg, wat omstanders een uitnodigende indruk geeft. In Wanderlust- en Vibe-modus speelt de MINI speciale muziek die bij de sfeer past; dat kan zowel aan de buiten- als de binnenkant. Als vierde optie kunnen alle elementen van de Vision Urbanaut naar wens worden ingesteld. Een fysiek model van de MINI Vision Urbanaut in MINI’s designstudio in München maakt het mogelijk om al deze speciale momenten echt te ervaren.

Multifunctioneel
Verschillende interieurelementen hebben meerdere functies. Zo is het dashboard bijvoorbeeld om te bouwen tot een ligbed. Daarnaast functioneert het OLED display in Chill-modus als sfeervolle lamp. Interieurdelen zijn tot stand gekomen met duurzame materialen en bestaan per onderdeel zo veel mogelijk uit één soort materiaal. Dat maakt de gebruikte materialen beter recyclebaar. Chroom en leder zijn in de Vision Urbanaut en andere toekomstige MINI’s niet meer terug te vinden.

MINI Vision Urbanaut kan echt rijden
Het fysieke model van de MINI Vision Urbanaut is van begin tot einde opgebouwd in de MINI Design studio in München. De ontwerpers werkten samen met stoffeerders, bouwers, mechatronica ingenieurs, programmeurs en lakspecialisten om een virtuele visie om te vormen tot een fysiek model. In tegenstelling tot veel andere conceptauto’s, kan de MINI Vision Urbanaut ook echt rijden in de Wanderlust setting. Deze uit de hand gelopen designstudie laat zien dat MINI goede ideeën heeft voor de mobiliteit van de toekomst.

MINI Multitone dak maakt elke MINI uniek

Overzicht

De Prins van Wales bezoekt MINI-fabiek Oxford, ter ere van 20-jarig bestaan

HomeMININieuwsMINI Vision Urbanaut toont MINI’s visie op mobiliteit van de toekomst.