Van Poelgeest

De toekomst is poolwit van kleur – de MINI Cooper SE Resolute Edition in Nanuq White

De toekomst is poolwit van kleur – de MINI Cooper SE Resolute Edition in Nanuq White

Lokaal emissievrij rijden staat centraal in toekomstige MINI modellen. De volledig elektrische MINI Cooper SE combineert nu al het legendarische kartgevoel met baanbrekende rijtechnologie en is nu verkrijgbaar in de Resolute Edition in Nanuq White.

In de taal van de Inuit betekent Nanuk ‘ijsbeer’. De nieuwe carrosseriekleur Nanuq White voor de MINI Cooper SE in de Resolute Edition doet denken aan de lichtgekleurde vacht van de bewoners van de noordelijke poolgebieden. Zelfs bij de daar heersende extreme temperaturen onder nul maken de elektrische aandrijving, de hoogvoltage-saccu, de vermogenselektronica en de laadtechnologie indruk met betrouwbaar hoge prestaties. Zijn 135 kW/184 pk sterke elektromotor is al even indrukwekkend. Daarmee accelereert de MINI Electric van 0 tot 100 km/u in slechts 7,3 seconden.

Exclusieve uitrustingsdetails

Bij de Resolute Edition benadrukken de exclusief ontworpen motorkapstrepen met hun kleurverloop van een lichte naar een donkere goudtint en het opschrift ‘RESOLUTE’ het sportieve en toch elegante karakter van het speciale model. Klanten kunnen kiezen voor een Nanuq White lakafwerking voor het dak en de spiegelkappen of een spannend contrast instellen in zwart. 17-inch lichtmetalen velgen in de variant Tentacle Spoke Black vormen de finishing touch.

De grafische, gelijkmatig gebogen lijnen in een lichte goudtint zorgen voor een geraffineerd streeppatroon op de dashboards in het interieur. Voor zowel korte sprints als langere ritten bieden de comfortabele sportstoelen met armsteunen en kniesteunen een goede ondersteuning. Ze maken deel uit van de MINI Yours Leather Lounge uitrustingsvariant en worden aangeboden in de MINI Resolute Edition in Carbon Black. Andere uitrustingshighlights in het interieur zijn de antracietkleurige hemelbekleding, zonwerende beglazing en het sportstuur in Nappa afwerking.

In het interieur geven de eDrive services op het display van het centrale instrument informatie over het actuele energieverbruik en de actieradius en geven ze tips voor zuinig rijden. Vanaf november 2022 behoort de MINI Driving Assistant tot de standaarduitrusting van de MINI Cooper SE Resolute Edition, die zowel de veiligheid als het rijcomfort verhoogt. Bij snelheden tussen 10 en 60 km/u remt de Active Guard rijassistent de auto af. Lane Departure Warning signaleert wanneer de auto op het punt staat zijn rijstrook te verlaten op wegen met rijstrookmarkeringen. En het camera-gebaseerde Active Cruise Control (ACC) systeem regelt automatisch de afstand tot de voorligger naast de ingestelde snelheid op snelwegen en provinciale wegen. Het systeem is actief tussen 30 en 140 km/h.

Meer lezen over de MINI Cooper SE?

BIG LOVE for Christmas - MINI roept op om SOS Kinderdorpen te steunen

Overzicht

MINI Rooftops: de kunst van personalisatie

HomeMININieuwsDe toekomst is poolwit van kleur – de MINI Cooper SE Resolute Edition in Nanuq White