Van Poelgeest

MINI Rooftops: de kunst van personalisatie

MINI Rooftops: de kunst van personalisatie.

Bij MINI staat personalisatie hoog in het vaandel. Die personalisatie wordt nu zelfs tot kunst verheven. Vier designers mochten een auto als canvas gebruiken en zo het motto ’BIG LOVE for the People en the Planet’ naar eigen inzichten vormgeven. De vier daaruit voortvloeiende MINI Rooftop-stickers worden  in zeer beperkte oplage gemaakt. Ze worden tijdens de Dutch Design Week, waarvan MINI ook dit jaar weer mobiliteitspartner is, gepresenteerd.

Voor kopers van een nieuwe MINI 3-Deurs of 5-Deurs is er keuze uit vier exclusieve MINI Rooftops. Van iedere MINI Rooftop worden slechts 20 exemplaren geproduceerd, in totaal zijn dus 80 MINI Rooftops beschikbaar.

MINI Rooftop-designer Tjitske Storm.

Tjitske ontwerpt prints, patronen en textiel, voornamelijk voor interieurtoepassingen en producten. In haar expressieve stijl zitten vaak tegenstellingen. Geometrische en organische vormen gecombineerd, evenals digitale technieken en traditionele ambachten. Het natuurlijke verschijnsel symbiose vormde de inspiratie voor haar nieuwste collectie wandkleden, waar ook haar MINI Rooftop op is geïnspireerd. Haar ontwerp heeft ze ‘Zebra & Ostrich’ genoemd en als je het design ziet, begrijp je meteen waarom.

MINI Rooftop-designer Eva Cremers.

Eva is 3D-illustrator en director en staat bekend om haar kleurrijke en speelse werk vol karakters. Ze rijdt zelf een MINI Cabrio en wilde haar vele ritten in de MINI Rooftop sticker verwerken, gecombineerd met natuurlijke elementen uit de bosrijke omgeving waarin zij woont. Ook zijn meerdere vrolijke karakters in het ontwerp verwerkt en zul je iedere keer wanneer je de MINI Rooftop ziet weer wat nieuws ontdekken. Het dak straalt positiviteit en optimise uit, iets dat ook in het DNA van MINI zit.

MINI Rooftop-designer Dewy Elsinga.

Dewy, ook bekend onder artiestennaam BUTTERFINGAZ, heeft altijd een voorliefde gehad voor tekenen en studeerde dan ook Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens die opleiding ontwikkelde zij ook een grote interesse in schilderen, vooral in kleurenleer en de techniek ervan. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en de inspiratie voor haar MINI Rooftop komt uit een vakantieherinnering. Ze reed met vrienden door een mooie kloof, met hoge bergtoppen om hun heen. Die heeft ze abstract nagebootst.

MINI Rooftop-designer Gigi van Grevenbroek.

Gigi is illustrator. Ze heeft een webshop, maar werkt ook in opdracht. Haar werk is zeer divers, van boeken tot muurschilderingen en online campagnes. Haar Indonesische achtergrond vormt vaak de inspiratie voor haar werk, net als de thema’s gelijke rechten en natuur. Het Big Love-thema sluit hier perfect op aan. Haar ontwerp gaat over de relatie tussen mens en natuur en draait erom dat de mens niet zonder de natuur kan.

De exclusieve MINI Rooftops zijn per direct, zolang de voorraad strekt, kosteloos te verkrijgen bij aankoop of lease van een MINI 3-Deurs of MINI 5-deurs. Niet in combinatie met een panoramadak.

De toekomst is poolwit van kleur - de MINI Cooper SE Resolute Edition in Nanuq White

Overzicht

Expressieve individualisten - MINI Edition modellen geven het leven opnieuw kleur

HomeMININieuwsMINI Rooftops: de kunst van personalisatie