Van Poelgeest

Expressieve individualisten – MINI Edition modellen geven het leven opnieuw kleur

Expressieve individualisten – MINI Edition modellen geven het leven opnieuw kleur

Exclusieve design- en uitrustingskenmerken geven de MINI Edition modellen een heel eigen gezicht. Vanaf november 2022 versterken nieuwe lakafwerkingen het individuele karakter van de Resolute Edition voor de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio. Ook de Untold Edition voor de MINI Clubman en de Untamed Edition voor de MINI Countryman zullen verkrijgbaar zijn in een nieuwe lakafwerking.

In de toekomst zullen de MINI 3-deurs en de MINI Cabrio met behulp van het systeem Active Guard waarschuwen voor dreigende botsingen met een voorligger of een stilstaand voertuig. Bij snelheden tussen 10 en 60 km/h remt het rijassistentiesysteem de auto ook af. De lane departure warning signaleert wanneer de auto op het punt staat de rijstrook te verlaten op wegen met rijstrookmarkeringen. Ook dit maakt deel uit van de rijassistent. En met de cameragebaseerde Active Cruise Control (ACC) wordt naast de ingestelde snelheid ook de afstand tot de voorligger automatisch geregeld in rijdend verkeer op snelwegen en landwegen. Het systeem is actief tussen 30 en 140 km/h.

In de expressieve Resolute Edition worden nieuwe lakken gecombineerd met de exclusieve Resolute Bronze-afwerking om kenmerkende MINI designkenmerken te benadrukken. Dit omvat de koplampranden, de grille en de achterlichten, de luchtinlaten in de voorspatborden, de handgrepen op de portieren en de achterklep en, op de MINI Cooper S, de luchtinlaten in de voorbumper en de tankdop. De merklogo’s en modelbelettering zorgen voor een aantrekkelijk contrast, net als de de specifieke vormgeving van de grille, de uitlaatsierstukken van het uitlaatsysteem en de horizontale grillesteun van de MINI Cooper S in Piano Black. Bij de MINI 3-deurs en de MINI 5-deurs in de Resolute Edition loopt bovendien een zwarte strip rond de onderrand van de ruiten. De extravagante individuele look wordt verder benadrukt door de editie-specifieke motorkapstrepen met een kleurverloop van licht en naar donkergoud.

Stijlvolle individualist

De MINI Untold Edition benadrukt het uitzonderlijke karakter van de MINI Clubman in het segment van premium compacte auto’s. De moderne interpretatie van het shooting brake concept combineert sportief understatement met een hoge mate van functionaliteit.

Natuurverkenner en avonturier

De MINI Untamed Edition benadrukt de ruige aantrekkingskracht van de MINI Countryman en legt de nadruk op het offroad-potentieel van de auto. De bijzonder stijlvolle allrounder met zijn variabele interieur en een bagagevolume van 450 tot 1.390 liter is vanaf november 2022 ook verkrijgbaar in Nanuq White. Naast de carrosserie omvat de nieuwe kleuroptie ook de MINI logo’s, de achter- en voorbumper, de side kirts en de onderrijbeveiliging. De Edition-typische graphics op de portieren en de luchtinlaten in de voorspatborden en de E-logo badge van de bijzonder duurzame MINI Cooper SE Countryman ALL4 vormen een expressief contrast met de Frozen Blue Stone-lak.

MINI Rooftops: de kunst van personalisatie

Overzicht

Wereldpremière MINI Art Toy SPIKE tijdens Dutch Design Week 2022

HomeMININieuwsExpressieve individualisten – MINI Edition modellen geven het leven opnieuw kleur