Van Poelgeest

Wereldpremière MINI Art Toy SPIKE tijdens Dutch Design Week 2022

Wereldpremière MINI Art Toy SPIKE tijdens Dutch Design Week 2022

Ook bij de 2022-editie is MINI weer de trotse mobiliteitspartner van de Dutch Design Week (DDW) die van 22 t/m 30 oktober plaats vindt in Eindhoven. MINI is aanwezig met een eigen stand, die als podium dient voor de wereldpremière van de MINI Art Toy SPIKE. Daarnaast neemt MINI de ‘Design Rides’ voor zijn rekening, een shuttledienst voor alle bezoekers.

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) wordt het werk en de concepten van ruim 2.600 ontwerpers worden gepresenteerd aan een slordige 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het thema van de DDW is dit jaar ‘Get Set’. Dit heeft betrekking op een mentaliteitsverandering, zowel bij ontwerpers als gebruikers van producten. Dit is nodig omdat de maatschappij voor grote uitdagingen staat op het vlak van klimaat en duurzaamheid. En dan zijn er nog de vele sociale vraagstukken in de wereld die een andere kijk en visie vereisen. Dit thema past perfect bij de visie van MINI op de toekomst. Innovatie, mobiliteit, duurzaamheid en design zijn gemeenschappelijke thema’s.

Designtaal x MINI

De nieuwe designtaal van MINI sluit mooi aan het thema van de DDW. De recentelijk onthulde MINI Concept Aceman luidde een nieuw designtijdperk in: Charismatic Simplicity. Deze kenmerkt zich door eenvoud, duurzaamheid en technologische innovatie, maar dan in combinatie met de bekende merkwaarden van MINI. Dat komt bijvoorbeeld naar voren in het gebruik van duurzame materialen en het achterwege laten van chroom en leer. Daarmee is MINI klaar voor de toekomst.

SPIKE x MINI

Het designteam dat verantwoordelijk was voor de MINI Concept Aceman heeft ook een exclusieve MINI Art Toy ontworpen. De concept car en de MINI Art Toy staan symbool voor wendbaarheid en beschikken over een zelfverzekerde uitstraling. De X-O symbolen die te vinden zijn op SPIKE, zoals de Art Toy heet, hebben veel overeenkomsten met het interieurdesign en het speelse karakter van de MINI Concept Aceman. De Dutch Design Week vormt een mooie aanleiding om SPIKE voor te stellen aan creatievelingen van over de hele wereld.

SPIKE is een klein figuur met een houding die doet denken aan die van een MINI. Met de MINI buldog als inspiratiebron is hij de vriend van MINI en van de bestuurder. In zijn nieuwe vorm is SPIKE geëvolueerd en is er niet alleen fysieke versie, maar ook een digitale met een eigen persoonlijkheid.

De digitale versie van de MINI Art Toy maakte zijn debuut recentelijk in de MINIverse, geheel in lijn met de ‘digital first’-benadering wat betreft het communiceren en uitwisselen van ervaringen met MINI rijders.

Benieuwd naar de nieuwe designtaal van de MINI Aceman?

Expressieve individualisten - MINI Edition modellen geven het leven opnieuw kleur

Overzicht

Ontdek de adembenemende natuur van IJsland met de MINI Cooper S Clubman ALL4

HomeMININieuwsWereldpremière MINI Art Toy SPIKE tijdens Dutch Design Week 2022